Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Германия – моя сбъдната мечта, или какво да знам за Франкфурт, Бон, Кьолн...

  • 83 910
  • 485
# 480
Благодаря за мненията. В момента още избистряме плана. Пътуваме на 6.03 вечерта с полета от София към Нюрнберг. Събота и неделя сме оставили за обикаляне по градовете, а понеделник за Нюрнберг /вечерта си тръгваме/. Основното ще бъде разходки без музеи, замъци обичаме също да гледаме, но не знам как ще сме с времето. Препоръки за заведения с местна кухня също ще са добре дошли като идеи. Събота и неделя има ли някакви намаления за придвижване с влаковете или автобусите?
Виж целия пост
# 481
Ето едно място, което на нас ни беше приятно да посетим в Нюрнберг. Кухнята не е нещо особено, но атмосферата е интересна. За питие след вечеря е добре.

http://www.finyas-taverne.de/finyas-taverne/galerie-gallery/
Виж целия пост
# 482
Без значение делничен или почивен ден Bayern Tiket е най-добрият вариант. С него всеки ден след 9 сутринта може да ползвате целия транспорт на Бавария без корабчета и ICE. Цената за първия пътник е 25 евро, за всеки следваш се прибавят по 5 евро. Така беше до края на миналата година, дано не са вдигнали цените. Задължително си напишете имената на билета, защото ако липсват може да ви глобят.
   Франконската кухня не ми е любима. Почти във всяко ястие има кнедли, те много си ги тачат, но аз така и не мога да ги харесам. В Нюрнберг надениците са на почит със зеле или картофи.Satisfied
Виж целия пост
# 483
В и около Франкфурт с бебче на почти годинка, къде може да се отиде?
Рсзходка из старата част е ясна, но нещо. Което да става й за посещение с бебче
Виж целия пост
# 484
На мен ми харесва Висбаден, има много хубав парк, сега като цъфнат магнолиите и японските вишни е много приятно, центарът също е много хубав.
Във Франкфурт е много приятна и зоологическата градина и Палменгартен.
Виж целия пост
# 485
В и около Франкфурт с бебче на почти годинка, къде може да се отиде?
Рсзходка из старата част е ясна, но нещо. Което да става й за посещение с бебче
С бебче на една година може навсякъде, където има тишина и е относително равно да отидеш. То така или иначе нищо няма да разбере.
В този смисъл - избягвай центъра на Франкфурт, особено Цайл. Няма по-голяма лудница. Но пък малко да кривнеш от центъра е прекрасно. Също така внимавайте много с колоездачите по поречието на Майн и не само.

Съвсем близо до Франкфурт са Бад Вибел и Бад Хомбург. Особено втория е прекрасно място за разходка. Има страхотен парк, център и замък с приятно кафене. Стига се с влак, води се широк Франкфурт.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия