Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпроси и отговори относно кърменето на близнаци - 3

  • 121 070
  • 736

Анкета

Въпрос към майките на вече пораснали кърмачета: Колко време кърмихте близнаците си?

Опции:

# 735
Здравейте, имам нужда от малко помощ и съвети относно кърменето на близнаците ми.
Децата са на 8 седмици - момче и момиче. Родени са в 36 гс. с тегло 2680 момченцето и 2350 момиченцето.
За съжаление докато бяхме в болницата не можах да ги кърмя (правихме опити, но неуспешни според мен..) Много късно започнах да се изцеждам - едва на третия ден след раждането, а докато бяха в болницата децата ги хранеха с АМ, после като се прибрахме у дома продължихме да го даваме като добавка, а аз започнах да се опитвам да ги кърмя и да увелича лактацията си. Все още сме на смесено хранене, но има някакъв напредък.
Храненията ни би трябвало да се случват така : кърмене + добавка около 30-60 мл (изцедена кърма или АМ), приблизително 7-10 пъти в денонощието. Нощно време имаме едно или повече хранения, като те са само кърмене. Нямам физическото време да се изцеждам след всяко хранене, затова цедя когато имам възможност Sad Понякога 4-5 пъти за деня, друг път ми се случва едва 3 пъти...Вечер преди лягане задължително, но нощем нямам сили и за това. Ползвам електрическа помпа на medela swing maxi (двойна). Ползваме и прословутите им calma биберони.
Проблемите ни в момента са вече повече от седмица. След кърмене децата отказват да пият добавката (без значение цедена кърма или АМ) и 10-15 мин след това надават истеричен рев, че са гладни и търсят да сучат. Отново давам гърда, сучат, задрямват, будя ги, пак сучат, пак заспиват.... така 20-30 мин, понякога отива и час и в момента в който ги оставя настрани да спят или опитам да дам добавка пак пищят че са гладни. Така е по цял ден. Храненията ни се сливат в един безкраен цикъл. Ако имам щастието да заспят за половин-един час между тези действия може и да хапна нещо. По-лошото е, че след два такива дни започват да спадат в грамажите и памперсите да стават по-малко мокри, за акане... един път за деня, понякога и през два три дни. Акитата са жълти кашави, но ми прави впечатление, че ако ги оставя само на кърмене, без да давам добавки имат зеленикав оттенък и са по-слузести, т.е. поемат само предно мляко, но не и задното. Спят само ако са на разходка в количката или да пътувам някъде с колата, но напоследък и това не става.
Моля ви дайте ми съвет как да процедирам? Според мен не сучат ефективно, колкото и да ги будя. Теглих ги контролно преди и след кърмене и двамата изсукват по около 20-30-40 г., а след това изцеждам още по 30-40 мл кърма от всяка гърда. В повечето случаи кърмя тандемно.  Опитите за дохранване са с всякакви методи - с шише (сменихме няколко марки биберони), със сондичка, с пръст, с лъжичка, с чашка... нищо - половината  и повече от добавката е изплюта или разлята. Ако обаче се събудят гладни и не им предложа гърда, а направо шише или директно сондичката с гърдата успяваме да им дадем добавката, макар пак да има голяма част изплюта и разлята. 
Приемам всякакви съвети и предложения как да процедираме.
Виж целия пост
# 736
Здравей,
тъй като ще е по-лесно ако искаш обади ми се да поговорим по телефона - 0897446226 Мария
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия