Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Трябва ли баби/дядовци/прабаби и лели да присъстват на 15. 09? /за първи клас/

  • 7 248
  • 125
 Grinning Здравейте.

Мислите ли, че 15. 09 е празник на родителите, или може да присъстват и други роднини?
Как беше при вас?

П.П. Говоря за първокласници, моля да се вземе под внимание.
Виж целия пост
# 1
     За мен първият учебен ден е празник на детето. Бабите и дядовците са добре дошли да го споделят. Моят син беше много щастлив от присъствието на двете си баби в този ден.
Виж целия пост
# 2
15.09 е празник на ученика, особено ако е първокласник, поне за мен и присъствието на баби и дядовци не ми пречи, тъй като в повечето случай те се вълнуват и радват повече и от родителите. Simple SmileЛично моят син много се радваше, че дядо му е с нас в училището.
Виж целия пост
# 3
Всичке ще сме горди с нашата първокласничка и ще се изсипем една сюрия народ-свекърва ми,майка ми,дядовците и друг който има желание /чичо й,вуйчо й,леля ми-всеки ще иска да я види в първия й учебен ден/.Но при нас това е нормално-ние така си ходим.

Колкото повече,толкова повече
Виж целия пост
# 4
А защо не? Всички близки (в случая са изброени хора от най-близкия кръг) са добре дошли, стига да имат желание да се радват на детето. А смятам, че това е искрено внимание и в такъв случай не виждам нищо лошо.
Друг е въпросът, ако присъствието е лицемерно или дразнещо по друг начин, но тогава смятам, че проблемът е по-основен Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Не, не трябва!
Бабите и дядовците трябва само после да водят и прибират първолака през цялата година.
Виж целия пост
# 6
Майка ми тази година отново води първи клас и вчера ми каза, че са били доста народ за снимки и какво ли още не.Явно е станало традиция доста роднини да ходят да гледат първолачето в този важен за него ден.По мое време го нямаше това, поне не и масово.Но всеки си решава как да постъпи.Simple Smile
И все пак за голяма част от учителите идва нанагорно да се снимат с родата на всички ученици, защото все пак си има определена програма и приветствие за самите ученици, а не за родителите.
И тук искам да отбележа, че не съм против снимките на първолаците, но да бъде всичко с мярка.
Виж целия пост
# 7
А какви са тези снимки на цялата рода с учителя? По времето на моя син правеха общи снимки пред училището и в класната стая (по инициатива на класната). И всеки родител си снимаше важните за него моменти без да ангажира околните.
Виж целия пост
# 8
А какви са тези снимки на цялата рода с учителя? По времето на моя син правеха общи снимки пред училището и в класната стая (по инициатива на класната). И всеки родител си снимаше важните за него моменти без да ангажира околните.
Не знам, и при нас бяха само отвън и една с класа и учителя вътре в класната стая.Сега е по-различно и на видео като се гледа само се чува:"Митко, обърни се" /за снимка/ и разни други именца Laughing, а през това време тече реч с приветствие на учителя  разясняване на уплашените първолаци какво ги очаква  Simple Smile
Виж целия пост
# 9
       Маже да ме сметнете за старомодна (и може би е точно така), но за мен първият учебен ден е времето на първите контакти на детето с нова среда, и цялото му внимание трябва да е насочено към учителя. Родителите трябва да присъстват почти незабележимо (доколкото е възможно) по време на цялата церемония по посрещането и в класната стая. Всички останали събития -снимки, почерпки и пр. трябва да се случват след това. Или поне без да насочваш вниманието на детето към себе си.
Виж целия пост
# 10
Не, освен ако сами нямат горещото желание да са там. В нашето семейство нямаме навик да вдигаме голям шум около себе си по принцип дори и за по-важни събития. Та изобщо не се възприемам за мерило в случая. Но ми прави впечатление, че хората твърде се вживяват понякога. Щом им носи позитивни емоции, няма лошо.
Виж целия пост
# 11
Eдно време си спомням,че майка ми и баща ми и едната ми баба дойдоха с мен за първия ми учебен ден и ми беше много приятно/тъй или иначе рядко я виждах баба ми/.Не виждам нищо лошо в това,даже си имаме и хубави снимки за спомен.И сега виждам предимно баби да идват с първокласниците.Ами колкото повече се акцентира,че е хубаво в училище,че е празник за детето и семейството,по-леко ще му е в училище. Но пък и е  нещо ново,непознато за детето- хубаво е да е подкрепено от повече близки хора.И сега има разплакани първокласници,това си е стрес за някои от тях.
Виж целия пост
# 12
На откриването в училищния двор е ОК , който и както иска да присъства, но в класната стая ми идва в повече присъствието на баби и лели.
Виж целия пост
# 13
Само ако детето иска баба му и дядо му да са там. По-далечни роднини - не.
Виж целия пост
# 14
За бабите и дядовците, а в нашия случай за прабабата и прадядото, това са едни от малкото останали наистина положителни изживявания и не бих ги лишила от тях. Добре дошли са винаги на всякакви семейни празници и поводи, макар че те са много деликатни хора, които все се притесняват да не ни досадят.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия