Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Свръхбагаж

  • 2 832
  • 8
Извинявам се, че пускам нова тема, но авиокомпанията е сменила тарифите за свръхбагаж отскоро и изобщо не може да се ориентираме с мъжа ми.
Става въпрос за полет на Аерофлот до Москва и след това вътрешен.
Със сигурност ще има свръхбагаж, но проблемът е, че изобщо не може да разберем как се тарифира този свръхбагаж - дали на килограм или на горницата в определен диапазон.
Четохме информацията и на руски, и на английски, но не вдяваме.
Ще се радвам, ако някой може да помогне с разгадаването.   bouquet
Информацията: на английски и на руски.
Тарифата е 50 и 100 евро, но ако е на килограм, става безумно като цена.
Виж целия пост
# 1
        Да кажа какво разбрах от руския сайт - не е, според мен, на килограм. Ако е вътрешен полет, повече от 23 кг, но е до 32 кг - 50 евро, а за международен полет -100 евро. Съответно ако е над 32кг, трябва предварително да се иска разрешение от превозвача и тарифите са 100 евро вътрешни полети, 150 евро международни. Има и ограничение за размера на багажа и ако е по-дълъг от 158 см, пак се иска разрешение и пак се води свръхбагаж... Нещо такова разбирам аз  Peace
Виж целия пост
# 2
Според мен е съвсен ясно - но все пак - 3 категории за свръхбагаж - тегло ; размери и брой чекиран багаж и съответно тарифа за вътрешни и международни полети:

Ако чекиран куфар ( 1 бр) е с тегло между 23 и 32 кг ( като всичко до 23 кг се приема за включено в цената на билета) - се таксува допълнително 50 Евро по вътрешни и 100 Евро по международните дестинации, т.е. дали куфара ще тежи 24 или 32 кг все ще заплатите горните тарифи. Има вариант и за тегло м/у 32 и 45 кг. След това същата схема по отношение на багаж с габарити извън стандартните. И накрая ако имате допълнително чекиран багаж, т.е. вместо 1 куфар/сак на човек имате 2 и повече съответно по 50 Евро за втори куфар и 150 за трети и повече.  По тази схема единственото което не  е ясно ако си примерно с 2 куфара и доплатиш 50 Евро дали и двата куфара могат да са по стандартните 20 ( приемат реално до 23 кг) или става въпрос за 23 кг разделени между 2 куфара - според мен по-скоро второто...
Виж целия пост
# 3
Ами то и ние нещо такова разбрахме, но реших да питам и тук, че да няма изненади накрая.
Първоначално мислехме част от багажа да се изпрати през транспортна фирма, но се оказа, че дори и за употребявани лични вещи (дрехи, обувки), се начислява мито.
Виж целия пост
# 4
           Имат си и правила за бройка багаж според това, дали е икономична или бизнес класа  http://www.aeroflot.ru/cms/before_and_after_fly/luggage_old2
Виж целия пост
# 5
Днес се сблъскахме със същия проблем. Брат ми пътува с тях. Куфарът му тежеше 33 кг. Казаха му, че ако остане така ще трябва да доплати по 20 евро на кг, а ако го премести в друг куфар, ще плати 50 евро . Ние не разполагахме с втори куфар и извадихме 11 кг в чувал, от тези с които опаковат и го таксуваха допълнително 50 евро.( малко като ,Бай Ганьо тръгва по Европа Laughing, но нямаше друг начин) Пътува икономична класа. Peace
 Ако знаехме предварително, че ще е така, щяхме да напълним 2 куфара по 23 кг, но ще знаем за следващия път, ако пътува пак  с тях.
Виж целия пост
# 6
Явно са го направили заради това, че багажът е надвишил 32 кг. За икономична класа, с каквато ще пътува и съпругът ми, гледах, че разрешават по 1 чанта. Явно втората чанта и горницата от 23 до 32 кг. я третират по един и същи начин - за 50 евро. 
Разговаряхме и с агенцията, през която е купен билетът. Разбрахме се и те да проверят и да ни кажат. После ще пиша как стои въпросът.
Благодаря на всички, които се включиха!   bouquet
Виж целия пост
# 7
От това, което прочетох мисля, че се плаща за горницата, а не на кг.
Виж целия пост
# 8
Да, за горницата се плаща. След като звънях до Москва и до представителството на Аерофлот на Терминал 2, горе-долу получих някакво инфо, макар и разнопосочно като цени.
От нашенското представителство ми обявиха цените в евро, а от московското - в долари.
Тъй като ще е с два куфара, веднъж ще плати за втора чанта 50 евро и втори път за горницата над 23 килограма - 100 евро.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия