Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дания-5

  • 159 367
  • 524
# 510
Дания е една от малкото европейски държави, които не сме посетили, и се чудя дали да не отидем на почивка там лятото с мъжа ми. Обаче аз харесвам пясъчни плажове, а Дания не е първата ми асоциация с това. Все пак има ли хубави пясъчни плажове с хотели там и евентуално къде?
Виж целия пост
# 511
Аз не асоциирам Дания с ходене на плаж.От десетина години ходя там за около месец на гости всяка година. Няколко пъти през юли-август. Ами студено си е за нас, свикнали с българските температури. Голямата жега им е 28-30 градуса. Във водата не влизам. Не съм запозната с плажовете по цялото крайбрежие. Аз съм била около градовете Холбек и Кьоге. Стават плажовете, които съм видяла, но не са като нашите. Надявам се живуща там дама да се включи по-компетентно.
Виж целия пост
# 512
Аз не очаквам температура на водата като в Испания и Гърция, където най-често плажуваме, но мъжът ми си обича студената вода от Норвегия, така че поне на него няма да му пречи, пък аз може само да се топна малко Simple Smile Най-вече искам да идем някъде, където не сме били, а сме обикаляли доста през годините. Simple Smile За мен е важно да е пясъчен плаж, а не като норвежките каменисти Simple Smile
Виж целия пост
# 513
Дания е една от малкото европейски държави, които не сме посетили, и се чудя дали да не отидем на почивка там лятото с мъжа ми. Обаче аз харесвам пясъчни плажове, а Дания не е първата ми асоциация с това. Все пак има ли хубави пясъчни плажове с хотели там и евентуално къде?

Обикаляла съм плажовете в Северен Ютланд и всичките са пясъчни - много ситен жълт пясък, прекрасен е. Плажните ивици също са много красиви. Но вятъра е много силен, водата е много студена - аз лично само съм се разхождала, дори не ми минава през акъла да се съблека по бански. Има естествено хотели, туристически градчета, много норвежци ходят в околията на почивка. Къпят си се дори, това лято беше много топло, но дори при това топло лято успях да влезна да се къпя само в Категат - така наричат морето от источната част. В Северно море е просто твърде студено според мен поне.
Виж целия пост
# 514
Благодаря за отговора. То ако духа толкова много, ще е още по-студено наистина. Моят ''морж'' сигурно няма да обърне внимание на студа, но на мен няма да ми хареса така. Явно другаде ще е плажуването, а в Дания може да идем на градска разходка. Има ли някакви по-специални и красиви места, за предпочитане исторически?
Виж целия пост
# 515
Фенрис, ето ти страничка, макар да знам, че на тези езици прекрасно се справяш и сама  Hug

https://www.visitdenmark.no/no/danmark/danmarks-beste-strender

Разбира се, има и други страници с класации на плажовете.
Които плажове са хубави, а ако е казано, може пък да имате късмет с времето? Ето, предното лято при мен беше и топло, и сухо, и в един момент определено започнах да чакам спад на температурите.
Но че в равна Дания има вятър, това е факт.  Confused
Виж целия пост
# 516
Благодаря за отговора. То ако духа толкова много, ще е още по-студено наистина. Моят ''морж'' сигурно няма да обърне внимание на студа, но на мен няма да ми хареса така. Явно другаде ще е плажуването, а в Дания може да идем на градска разходка. Има ли някакви по-специални и красиви места, за предпочитане исторически?

За исторически места - Дания е доста млада държава, освен някое друго гробище на викинги нямат особено исторически места. Да не кажа, че това е мястото, където има най-малко исторически места за посещаване... По-скоро ако Ви се разхожда по разни природни местенца - резервати например. Може би столицата си заслужава да се види. Моето лично мнение е, че не е туристическа държава по принцип и не си заслужава цената, която ще платите за екскурзия в Дания. Ние например онзи ден бяхме на кратка екскурзия в Копенхаген за събота и неделя и за два дни хвръкнаха 800 лева. С парите, с които ще дадете, за да видите модерна Дания и модерната архитектура, с която се славят не си заслужават. Аз бих ги дала в друга държава, но това е, защото предпочитам места с история, с красиви исторически сгради, хубава храна... Но това пак да кажа е моето лично мнение. А и ако пък искам природа на север - Исландия е мястото. Пак е много скъпо, но си заслужава да се види природата им. Защо не огледате някой от немските острови на Северно море? Те са толкова красиви също. Дания с две думи е селскостопанска равна държава, с няколко града с модерна архитектура, а наоколо има ферми. Цялата е много хомогенна и уредена, но изключително скучна... Те затова се наливат сигурно така - иначе ще умрат от скука хахаха
Виж целия пост
# 517
Малко бъркате северната държава, в която се наливат. Датчаните пият бира. А, че няма какво да се види, въобще не е вярно. Е, не е като в Париж и Лондон, например. В Копенхаген има доста за разглеждане. Дори завода на Карлсберг. Stuck Out Tongue Winking EyeЗамъкът на Хамлет е наблизо. Може да се иде до Скаген, където да видите впечатляващата среща на Северно с Балтийско море. За деца Леголенд. А че е скъпо, скъпо е.
Виж целия пост
# 518
Срещата на двете морета.
Скаген е прочут със специалната си светлина и е особено място за художниците.
Музеят там предлага сбирка от различни автори.

Виж целия пост
# 519
Много благодаря за снимката! Влиза в списъка с места за посещаване Heart Eyes
Виж целия пост
# 520
Нелка нелка, много красиво! Записвам си го и аз в списъка. Как не се сетих за там, та колко съм я пяла на децата ру ру ру дин бот през Категат Simple Smile
Виж целия пост
# 521
Ja, Fenris, ikke sant!  Hug

CristiHug

Дания, безспорно, е равна, гладка държава. Няма драматизъм в нея от типа на норвежкия.
Но всяко нещо е хубаво по своя си начин.

От много години пресичам с кола Дания в двете посоки и винаги ми е приятно да минавам през нея. Много ми харесва тъкмо модерният дизайн, който срещам по протежение на пътя.
В градовете е приятно, хората обикновено са добре настроени и непосредствени.

Ако човек с труд спестява парички за едно пътуване на няколко години, то тогава изборът едва ли би бил Дания.
Но в друг случай искам да вярвам, че у всеки би останало нещо, с което да запомни изживяването си.
Виж целия пост
# 522
Fenris, ако знаех, че не живееш в Бг, нямаше да давам ценни съвети Grinning  Доколкото разбирам живееш в Норвегия, та познаваш Скандинавието. А и езикът не е проблем. Моите познания са от честите гостувания и от определен регион. Всеки път ме водят тук-там, та не съм съвсем екскурзиантка.  За живущ и работещ в Бг. е скъпо, но ако доходите са западноевропейски -бива.
Виж целия пост
# 523
W, живях много години в Норвегия, но си признавам, че никога не сме били в Дания. Не знам защо все я подминавахме тази държава. Вече не живеем там, но не сме в България. Просто ми се искаше да посетя и Дания поне веднъж. Много обичаме да пътешестваме с мъжа ми и сме били кажи-речи навсякъде последните години, но в Дания не сме били още. Simple Smile
Виж целия пост
# 524
Здравейте на всички!

Ако някой се е върнал/ или ще се връща от Дания, понаучил е датски  и търси работа в София, нека да се свърже с мен, или на контакта от обявата!

Stilling
Title: Webshop assistent

Om virksomheden
CIT er en nyopstartet it-virksomhed i fremdrift der er placeret i Sofia, som i øjeblikket arbejder med det skandinaviske marked, hvor vi hjælper med at udvikle og vedligeholde webshops med speciale i indkøb/salg af bil- og bådudstyr for vores primære kunde der er placeret i Danmark.
I den daglige arbejdsgang er der fokus på det sociale og teamwork. Vi tror på, at med et godt samarbejde opnår vi de bedste resultater. Det vil sige, at for vores nye kollega vil der være en god oplæringsperiode, hvorefter man altid vil kunne få hjælp, hvis der skulle være spørgsmål til en opgave. 
Arbejdsopgaver:
1. Være med til at vedligeholde/optimere webshops 2. Vareoprettelse og vedligeholdelse af disse 3. Dine opgaver kan blive skiftet ud med nye spændene opgaver løbende, da vi er en virksomhed i fremdrift
Medarbejderen:
1. Skal kunne begå sig på dansk både i tale og skrift 2. Have et basic computerkendskab 3. Skal kunne arbejde i team 4. Skal være god til at overholde deadlines 5. Kunne tage vare på sine opgaver
Vi tilbyder:
1. Et godt arbejdsmiljø hvor man bliver hørt, og der er respekt for alle medarbejdere og man snakker i en venlig tone 2. Konkurrencedygtig løn 3. Flexible arbejdstider 4. Mulighed for personlig udvikling
Til den nye medarbejder vil der naturligvis blive stillet alt det nødvendige computerudstyr til rådighed. 
Hvis dette job lyder spændende for dig, så kan du sende dit CV til følgende e-mail, og vi vil vende tilbage til dig hurtigst muligt:
anders@christensen-it.com
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия