Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изгодно пазаруване по български (Extreme couponing)!

  • 2 819
  • 9
Или казано иначе - за пазаруването с карти, купони, промоции в България ще става дума в темата.

Попаднах случайно на предаването Extreme couponing. Гледам хората отиват, купуват огромни количества, а на касата вадят листчетата и плащат по няколко цента за продукти от 600 и повече долара.
Вероятно има хора, които го правят само за спорта, а не от реална нужда.

Ясно, че ние си нямаме extreme couponing, но какво имаме?

Ще започна темата с поредната безсмислена карта за изгодно пазаруване (без да споменавам иначе известна верига супермаркети) -  събирате бонус точки, стойността на едната е 15 лв. Когато съберете 30 бонус точки , можете да си купите керамични тавички, с доплащане... Един пример - тавичка Pyrex за 15лв. + 30 б.точки.
Подобни керамични тавички ги има 15-20 лв. Допускам, че техните тавички са много по-качествени, но не вярвам да струват по 50 лв., както са написали. (Ако наистина струват 50 лв., няма да ги купя от супермаркет.)

Значи, ако направя покупки за 450 лв., ще получа 5-10 лв. отстъпка - това са 2% отстъпка от 450 лв.
Ако се вярва на промоцията, ще получа 35 лв. отстъпка - 8%. (Иначе на брошурката пише 70% отстъпка.)

За този конкретен случай, смятам, че се опитват да ме направят на глупак и ако съм пазарувала от тях, понякога, то сега съм демотивирана и няма да купувам повече от тях (супермаркети има навсякъде).
Предполагам, че никога няма да разбера защо търговията/бизнесът в България се движи по непонятни правила (у нас не е, както по света)... Дано и те да четат.
Надявам се вие да дадете положителни примери.
Виж целия пост
# 1
Не се подлъгвайте от Extreme couponing. Мисля че още в началото, хванаха т. нар. "Кралица", че лъже и реално купува едни неща, а ползва купони за други. Или нещо подобно.
Да не говорим, че тези дето плащат центове за пълни колички, пазаруват най-боклукчавата храна, консерви, замразени вечери и т.н., защото само най-големите фирми, бълват купони по много и редовно. Това за храната.

За другите стоки в чужбина, може и да попаднеш на големи намаления, но повечето са привидни, защото нали на етикета пише друга цена,  MSRP и подобни врътки.
Виж целия пост
# 2
Не се подлъгвайте от Extreme couponing. ...

Предаването е за шоуто, това е ясно. Темата не е за Extreme couponing, а за това, какво имаме тук.

Но ти ми напомни да кажа и нещо друго - на тази конкретна карта пише "до изчерпване на количествата" (ако не на всички карти). Т.е. докато аз събера 30 т., стоката вече може и да я няма...
А в предаването ми направи впечатление (може и да не е 100% вярно) - тъй като промоцията беше от дата до дата, стоките, които бяха изчерпани, ги доставиха на следващия ден, само заради това, че някой е отишъл в деня на промоцията...
Виж целия пост
# 3
То си е цяла наука, Nekomusume.

Промоциите в повечето случаи са седмични, да, но в брошурите пак има ситния шрифт "до изчерпване на количествата". Ако някъде има промоция за безплатна паста за зъби и рафта се опразни за половин ден, не мисли че зареждат пак. При храните е малко по-различно и е нормално да не оставят празни рафтове.

Виж целия пост
# 4
Предаването не съм го гледала, нито пък участвам в такива схеми, но защо нещата в България да са по различни?
Била например ми изглежда като да има съвсем еднаква политика и в България, и в Австрия. Все се събират точки, все имаш право да купиш тигани, тави, прибори на 'промоционална' цена. За мен би имало смисъл само ако и без промоцията си се насочил към същия артикул.
Иначе обаче не мога да си кривя душата, милиони хора, в т.ч. и аз понякога, купувам нещо само защото е много евтино/изгодно. Осъзнала съм го обаче и почти съм се преборила.
По печеливш според мен е обратния подход- набелязваш желаните артикули и чакашпромоция, за да ги купиш.
А предимството на клиентските карти е не толкова точките, колкото че за някои продукти цените са различни или ти дават обратно премия.
Виж целия пост
# 5
Имам позната,която цяла година пазарува в ЦБА /в нашия град няма голям избор от вериги/ и си трупа точки в картата.На края на годината се е събрала прилична сума,която тя оползотворява в пазаруване за коледната трапеза.И после пак трупа.
Виж целия пост
# 6
Аз за миналата нова година в Била пазарувах така.
Тъй като не ползваме точките през календарната година, а само се трупат в нея, се събира една доста прилична сума. Така че, за някой и смешно може да е, но на нас лично ни дойде добре, защото все пак 300 лева не са си за подценяване. Може да се каже, че това са един вид ,,спестени,, пари.
Виж целия пост
# 7
Не знам как е за другите вериги, но в СВА (вероятно важи същото правило), половината стоки, които са пуснати на "промоция" всъщност не са с намалена цена, а дори обратното. Цената се повишава с няколко стотинки, но се обявяват за промоционални. Така народа се хвърля да купува и веригата всъщност печели. ) (тя във всеки случай печели).
Виж целия пост
# 8
И какво - похвалихте Billa и CBA и това беше... а аз умишлено не написах името на магазина.
Но пък показах разни сметки.  Mr. Green
Ако средностатистически едно семейство харчи по 1000 лв. месечно за храна, това са 12 000 лв. за година. А 300 лв. са само 2.5% - някаква мижава отстъпка за това, че си лоялен клиент цяла година...
Спестени пари казваш - ти да чуеш. Mr. Green  Ми те са твоите пари, само че без лихва (банките дават лихва).
Виж целия пост
# 9
За тавите, които имаш предвид от Пикадили, цените са завишени с по няколко лева, но наистина са по 35 до 50 лева.Погледни в сайта на фирмата - вървят по 15-16 евро.Въпросът е че те получават намаление от количествата, които закупват са огромни.

Относно картите на Билла.Почти всички продукти, които имат точки се завишават с толкова, колкото дават.Рядко има продукти, които наистина ти спестяват тези точки/пари.

А относно СВА там е плачевно положението - 1 стотинка на левче похарчени в магазина.

В Пикадили също е много зле с точките - на 5 лева една точка с в картата и после една тетрадка е 20 точки, а тетрадката е около 20-30 стотинки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия