Коледа 2011 - тема 4

  • 91 842
  • 737
# 195
Rdimitrova,
и моето тесто се ронеше и разпадаше на трохи. Трябва да го помачкаш малко в ръцете, да се позаглади. Аз работех с малки топчета, разточвам и изрязвам 2-3 формички само и пак отначало - оформяне на топче, разточване и т.н. Това правих днес преди обед. Винаги ги е ставало ронливо и на трохи тестото и работя като аптекар - на малки дози и се получава. Сигурно бъркам нещо в измесването, може би брашното ми е в повече (макар че остана около чаша), но съм си намерила решението, което споделих.
Но вече опекох сладките и в къщи ухае много приятно.
Виж целия пост
# 196
Тази година много закъснях с подготовката, но май и няма да имам възможност да направя много неща. за сега съм направила само едни Меденки на Джема и едни какови сладки с бадемов марципан на Ири Купенска. И от двете обаче ще правя по още една доза, защото повечето бяха изядени преди да успея да ги украся! Дъщеря ми тази година се включи активно в украсяването!


Предстои ми да направя Бисквитките за отшелници, Сладките с изненада пак на Ири, а при възможност и едни с фъстъчени сладки на Йоана. Иначе при всички случаи ще правя торта
Рафаело!

Ani_D уникални са  Shocked, след твоите красоти, човек да си качи плескудчетата  Joy
Виж целия пост
# 197
Момичета,страхотни неща сте направили  bouquet Аз тази година съм решила и аз да правя коледни сладки-за първи път ще ми е .Та въпроса ми е дали не съм закъсняла newsm78
Виж целия пост
# 198
Нещо не работят линковете, които бях дала, а може за някой да са полезни, ще дам рецептите:

Домашно приготвен царевичен сироп:
Продукти:
350 г захар
150 мл гореща вода
2 г лимонена киселина на кристали
1.5 г сода за хляб
1-2 с.л. вода

    В съд с двойно дъно* разтворете захарта в горещата вода и оставете да заври на слаб огън.
    Добавете лимонената киселина и разбъркайте.
    Похлупете съда и оставете да къкри на слаб огън около 45 минути – температурата при бавното готвене трябва да е около 105-107С.
    Отстранете от огъня.
    Разтворете содата в 1-2 с.л. вода и добавете към сместа.
    Разбъркайте добре и изчакайте пяната да се утаи – може да отнеме 5-10 минути.
    Охладете и съхранявайте в плътно затворен стъклен съд.

*Аз ще го направя на водна баня

Домашно приготвен шоколад за моделиране
Какво Ви е нужно:

• 225 г тъмен шоколад **
• 100 г инвертна захар (царевичен сироп) **
• пластично фолио
• силиконова шпатула
• огнеопорна купа
• средно голяма тенджера

Внимание: При приготвяне на бял или млечен шоколад за моделиране, намалете количеството на инвертната захар (царевичен сироп) до 85 грама.

    Разтопете шоколада на водна баня. За да създадете водна баня, попълнете тенджера с вода, кипнете водата, изключете котлона и поставете купата с шоколада върху тенджерата, точно над нивото на водата. Това гарантира, че шоколада няма да се прегрее.
    Охладете разтопения шоколад, докато вече не е топъл, но е все още течност.
    Загрейте инвертната захар или царевичния сироп, докато заври.
    Добавете нагрятата инвертна захар (царевичен сироп) към разтопения шоколад и разбъркайте с силиконова шпатула, докато се образува гладка паста.
    Готовата смес се увива в найлон и оставете да се охлади в хладилник.
    Оставете шоколада за моделиране да се охлади и стегне напълно - това може да отнеме до един час.
    Извадете шоколада за моделиране от хладилника и месете, докато стане мек и еластичен.
    Оформете на пръчки за лесно съхранение. Съхранявайте плътно увит в пластично фолио в хладилник.

Съвети и предупреждения:

• Ако шоколадът за моделиране лепне по работната повърхност, поръсете леко  повърхността с какао на прах.
• Белият шоколад за моделиране може лесно да бъде оцветен с оцветители за храни във всеки желан цвят.

Източник: http://www.ehow.com

** В едно кулинарно предаване казаха, че царевичния сироп е една трета от шоколада за моделиране, т. е. съотношени 2/1. Предполагам, че може да варира и зависи от процентното съдържание на какао и вкусовите предпочитания на потребителите.

И двете рецепти ги има в сайта на аромаснаус, но не се публикуват линковете към тях.
Виж целия пост
# 199
Гуинет, и аз мисля да правя Tutti Frutti Truffels. Не си спомням на кого беше рецептата, може и да е твоя, но имам въпрос: в рецептата се споменават 6 бисквити Роден край - нито знам какви са бисквитите, нито колко е това, нито имам достъп до такива. Може ли да кажеш колко горе-долу е това като грамаж и какъв вид са тези бисквити?
Виж целия пост
# 200
Здравейте дами , уникални неща творите ...всеки ден влизам по няколко пъти да гледам какво сътворили   bouquet
Аз не съм правила никога дребни сладки и сега се запалих да експериментирам . Поръчах си днес ето това    http://www.ebay.co.uk/itm/48-Minnie-and-Mickey-Mouse-Christmas-Edible-cupcake-toppers-rice-paper-/140653462292?pt=Uk_Crafts_Cake_Decorating_MJ&hash=item20bf998314#ht_3242wt_1037
мисля да направя меденки и да залепя тези картинки отгоре , дали ще стане ? И да питам как се залепват , че идея си нямам  Embarassed

Малко по-напред Джемма показа така украсени сладки. Тя е работила само с вода. Може да се намажат сладките с айсинг и отгоре тези картинки. Може с кристалина, но тя обикновено се продава в големи опаковки! Или с разтвор на желатин, но едва ли е много вкусно...

привет момичета страхотни неща сте показали кое от кое по-хубави
някой може ли да ме ориентира къде да намеря рецептата за бисквитките за отшелници -не я виждам на първа страница или е под друго име
Бисквити за отшелници

Туната, ето това са

Водят се чаени бисквити. Състав: бисквити РОДЕН КРАЙ с мляко ,пшенично брашно,хидрогенирано растително масло,захар,суроватъчно мляко на прах,яйчен прах,инвертен сироп,нишесте Е500,Е503,сол
Виж 6 бисквити не знам колко грама са обаче!  newsm78
Виж целия пост
# 201
tunata, не, рецептата не е моя. Май Леля Ог я беше постнала миналата година. Аз използвах бисквити Еверест. И те, както и Роден край, са на маслена основа. 6 бисквити са 44-45гр. Не са фатални няколко грама вповече или по-малко.
Виж целия пост
# 202
ani_d, тези сините снежинки с какво ги изрязваш, много са красиви?

Ето с тези кътърчета http://www.ebay.co.uk/itm/3pcs-Snowflake-Snow-Flake-Fondant-Cake … sh=item4cfb45c534

Видях рецептата на jd за шоколад за моделиране и да дам един съвет, че царевичният сироп успешно се заменя с най-обикновена глюкоза от диетичните щандове. В Тортената библиотека има също много добра рецепта на Ванчето с подробни обяснения.
Виж целия пост
# 203
Абе и аз имам въпрос за тези tutti frutti.  newsm78 Понеже за първи път ги правя тази година (у нас шоколада като цяло освен от мен, от другите не се почита особено), снощи след като забърках сместа, охладих няколко часа и нарязах, ми се стори доста сладка. Ама чак накъртваше. Thinking Аз ги направих точно с Роден край и даже сложих 2 бисквити бонус. Но имам чувството, че тази сладост дойде от сушените плодове, които е знайно, че се поливат със захарен сироп.  Thinking Наистина ли са толкова сладки тези бонбони или просто съм уцелила доста сладки плодове? newsm78
Виж целия пост
# 204
Хайде и аз да се запиша в темата.За сега съм готова с къщичката и джинджифиловите бисквити за елхата(обаче тях вече ги няма Laughing),сладките са изпечени,чакат да ги украся.
Спорна работа на всички!

Медена коледна къщичка by GaliaR, on Flickr


Джинджифилови бисквити за елха by GaliaR, on Flickr
Виж целия пост
# 205
Благодаря, момичета! Гуинет, Tatitt, много сте бързи  Hug
Сега само трябва да намеря у наше село подобни бисквити...
Виж целия пост
# 206
catty m , аз не съм Бианка, но да кажа какво съм чувала. Семките и сърцевианта на дюлите имат желиращ ефект. Т.е. без тях няма да се желира според мен.  newsm78

Пектин има във повечето спермаркети, на диетичните щандове.  Peace

Кофти, нямам такива семки, а дали семките на ябълката няма да свършат подобна роля?

Нямаш ли възможност да си купиш две-три дюли...?!
Виж целия пост
# 207
Момичета моля за съвет, направих тестото за меденките на Джемма, но не мога днес да го изпека, може ли да го прибера в хладилник и утре да го изпека?
Виж целия пост
# 208
Момичета моля за съвет, направих тестото за меденките на Джемма, но не мога днес да го изпека, може ли да го прибера в хладилник и утре да го изпека?
    Мисля,че няма никакъв проблем.
    Бих го увила в найлон само.
Виж целия пост
# 209
Tatitt - благодаря ти за рецептата   bouquet
аз вече съм на привършване но като видя нещо ново и списъка се удължава Mr. Green
Фиор-къщичката ти е невероятна поздравления и сладките ти също разбира се-моя син вече е голям и затова не правя къщичка но пък надявам се някой ден да правя за внуци  Laughing е засега е рано но знае ли човек
lulumba  -и аз правих тути фрути -  малко инпровизирах с каквото имам подръка но и на мен ми се стори прекалено сладко но пък си мисля -хапнеш едно и ти стига а сина ми много ги хареса и хапна 2-3 парченца -така че явно е въпрос на вкус
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия