Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коластра преди раждането???

  • 5 767
  • 12
Здравейте вече мами!
Аз пак имам въпрос, свързан с кърменето.
Изтичало ли ви е нещо (коластра) от гърдите преди да родите, аз вече преполових осмия месец - и нищо  Sad , само едни супер миниатюрни корички точно на отворчето на зърното - дали ще имам кърма или все още е рано да се каже.
Една приятелка ми каза, че трябвало вече да пуска по малко???
Също така не усещам никакво напрежение в гърдите - така е от 3-тия месец. До третия леко ме понаболяваха и се уголемиха - а сега нищо  Sad  Sad  Sad .
Много ще съм нещастна, ако трябва да ги почвам бебите на изкуствена храна още от началото  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
Не се притеснявай.Аз с първото ми изтичаше коластра съвсем малко и го кърмех до 2 месец , после ми спря кърмата.Сега имам бебе на 4 мес. , въобще нищо не ми е текло и все още го кърмя.Така че не се шашкай , мисля , че не играе значение това дали имаш или нямаш колкастра.Успех!
Виж целия пост
# 2
Колкото щеш коластра при първата ми бременност- още от 6- ия месец. А сега- нито милиграм. И хич не се шашкам.
Виж целия пост
# 3
По време и на двете ми бременности и капка коластра не е изтекла. След това - мляко - бол. Сина си го кърмих 8 месеца (след което сам спря да суче), а щерката е само на кърма вече 4 месеца и половина. В допълнение искам само да вметна, че винаги съм имала кърма в изобилие, но въпреки това и капка не е изтичала от гърдите, ако не е бебето да суче (или евентуално да цедя с помпата). Така че за мене категорично няма връзка между липсата на (изтичане на) коластра през бременността и бъдещото сполучливо кърмене. Не се притеснявай, въоръжи се с вяра, че ще успееш и всичко ще е наред.
Виж целия пост
# 4
Виж тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5370
Виж целия пост
# 5
изобщо не се притеснявай. това, че не изтича коластра сега не значи, че няма да имаш кърма. на мен никаква коластра не ми потече преди да родя, а все още си кърмя /бебето ми е на 5 месеца/. така че спокойно Grinning
Виж целия пост
# 6
Не само, че не ми течеше нищо от гърдите, докато бях бременна, ами и не се напрягаха, докато не ми дойде кърмата - на 3-тия ден след раждането. По-скоро на третата нощ. Не ми тече кърма между кърменията и не ми е текла никога. Почти не мога да се изцеждам - с голям зор 10-20 мл. от гърда. Но като захапе детето и след 30-60 секунди - ела да видиш как гълта...

Е, Боби е на 10 месеца и е почти само на кърма.

Така, че не се притеснявай излишно.
Виж целия пост
# 7
Много ви благодаря момичета - успокоихте ме  Laughing
Виж целия пост
# 8
И аз като Биби чакам две бебета скоро, но се притеснявам дали ще мога да ги кърмя. Размерът на гърдите ми през почти осемте месеца, които изминаха, въобще не се е променил, но затова пък още от петия месец ми тече доста коластра. Аз също се чудя при това положение дали ще мога да ги кърмя поне два-три месеца.
Виж целия пост
# 9
На мен ми изтичаше много коластра, но кърмих само един месец , после нищо! Това дали са ти големи или малки гърдите, дали изтича или не коластра по време на бременност, няма никакво значение. Успокой се в болницата имаше момичета, на които до третия ден нищо и на третия........малееее как им потичаха гърдите Grinning .
Виж целия пост
# 10
горния постинг беше моя Grinning
Виж целия пост
# 11
Нито капка не ми е изтекла пред ида родя (освен няколко пъти кат остисках нарочно за да видя пускат ли нещо пустите му гърди), но нямам никакви проблеми с кърменето. Също така не съм си чувствала гърдите нито напрегнати, нито пълни след първите два-три месеца.

не се притеснявай, ще имаш кърма, това е инстинкт, само гледай да накърмиш бебето възможно най-скоро след раждането. Също така е добре да не се шашкаш, ако първите няколко дни не пускаш нищо, нормално е, ще дойде след няколко дни кърмата.

Успех и пиши като родиш да те поздравим Simple Smile))
Виж целия пост
# 12
На мен почна да ми тече коластра още през 5 мес - много досадно и така до края, на периоди. Гърдите ми бяха огромни и напрегнати, направо щяха да спраскат кожата. Обаче като родих се оказа, че кърмата ми е малко и трябваше да дохранвам бебчо с адапт.мляко  Cry . И за какво ми бяха тези ограмни цомби, не знам  Rolling Eyes (освен за радост на татето  Embarassed ).
Та това дали ти тече коластрата по време на бременността нищо не значи  Wink .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия