Как съхранявяте плодове за бебето?

  • 935
  • 5
Искам да ви попитам, може ли да съхранявам, ябълки, праскови, круши, моркови и др. нарязани на пърченца и почистени за стъргане, в пликчета във фризера. Защото сега имам домашни, а не искам на зима да купувам наблъскани с нитрати. На компоти не става защото има много захар във тях /според мен/. Ако някой се сеща и за сруг начин, моля да сподели.
 Благодаря ви предварително за отговорите. Laughing
Виж целия пост
# 1
Защо да не може на компоти? Аз си направих вече - с малко кафява захар не е болка за умиране, все пак няма да правиш сладко. Моркови може във фризера - но ябълки, круши - не знам, нека другите да кажат. Ние направихме пюрета от ябълки, круши, сливи, пъпеши, праскови - станаха си идеални.
Виж целия пост
# 2
Аз сложих проскови - на половинки, без костилката и кожата, в полиетиленови пликове и във фризера. По същия начин и сливи. Предполагам, че няма проблеми с ябълки и круши.

Не ги стъргах и рязах на дребно, а само на парчета колкото за една порция (пюре, кисел), защото като са на ситно вероятно се окисляват в по-голяма степен, от което вит. С отива на кино.
Виж целия пост
# 3
Цитат на: sladka hapka
....
Не ги стъргах и рязах на дребно, а само на парчета колкото за една порция (пюре, кисел), защото като са на ситно вероятно се окисляват в по-голяма степен, от което вит. С отива на кино.


Това е вярно , но витамините се разрушават още и от замразяване и нагряване.
Виж целия пост
# 4
Цитат на: miravmbd
Ами в компотите няма нищо хранително за едно малко бебе,напротив,захарта,която е в тях е много вредна за едно малко бебе.По принцип не се препоръчва захар да се дава на бебшонковци,вредно е за бъдещите им зъбки.
Всичките витамини от плодовете се унищожава във Wink  варенето и се получава вода и захар в краина сметка.Но,виж за вас стават.

Не че разбирам много от зарзават, но нарочно сложих супер малко захар и вода. То си стана направо пюре. Не виждам каква е разлика между домашните и купените. Направих го нарочно, много по-лесно ми е да си купя от магазина.
Виж целия пост
# 5
Цитат на: Karen
Цитат на: sladka hapka
....
Не ги стъргах и рязах на дребно, а само на парчета колкото за една порция (пюре, кисел), защото като са на ситно вероятно се окисляват в по-голяма степен, от което вит. С отива на кино.


Това е вярно , но витамините се разрушават още и от замразяване и нагряване.


е нали идеята на замразените във фризера неща е да им се запазват витамините? затова е по-добре да ги замразяваш отколкото да си консервираш, дори и домашно...
аз поне бях останала с такова впечатление...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия