Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Приучване към вода

  • 1 671
  • 38
Някой може ли да ми каже как да приуча детето ми да пие вода ? Въобще не иска да пие. Пие сакове и то по малко.
Виж целия пост
# 1
Спри да му даваш сокове и предлагай вода.
Ще пропие.
Виж целия пост
# 2
Можеш да разреждаш соковете , първо с по малко вода , след това да увеличаващ количеството на водата за сметка на това на сока и така да приучиш детето да пие вода .
Виж целия пост
# 3
давай чиста вода , не сокове.
обаче има не малко деца, които пропиват над година дори, като почнат жегите например.
вероятно си набява достатъчно от мляко, плодове и храна на този етап.
Виж целия пост
# 4
Или разреждайте соковете с вода, или вместо тях давайте чай...И пак пробвайте периодично да давате чиста вода Peace
Виж целия пост
# 5
Аз нещо друго да попитам в тази връзка. Синът ми е изцяло кърмен 6 месеца, предлагам от време на време вода, но досега никога не е искал да пие, ако му се стече от шишето, я плюе. Захранихме преди 10 дена, може би е време да започне да пие вода, макар и да нямаме още изместено хранен, все пак приема и твърда храна, та очаквах да реши, че му се пие вода, но още ми отказва. Сам ли ще реши кога да пропие?
Виж целия пост
# 6
mayadio, можеш да предлагаш вода. Ако детето иска ще пие. Ако не иска, значи приема достатъчно течност с кърмата и всичко е ОК.
Не предлагайте сокове и подсладни чайове. Ако за пиене има само  вода и мляко, бебето няма да си поиска сок  Wink, но и жадно няма да стои.
Виж целия пост
# 7
antonia, благодаря! Не предлагам в никакъв случай. Сок не съм и помисляла за момента да давам. Понякога му давам да смуче парче ябълка, та сам си ги извлича соковете Simple Smile
Виж целия пост
# 8
mayadio - предлагай му и чакай, сам ще реши кога иска, още повече , че е кърмен, особенно ако е на поискване, може още дълго да не погледне вода.
Виж целия пост
# 9
И мойта дъщеря не пие вода, а е на почти 8 мес. Така е при кърмените-набавят си водата с кърмата. Не иска и това е. По-голямата почна да пие вода когато спрях да я кърмя-към 10 мес.
Но аз си я кърмя  малката доста често-по 5-6 пъти на ден-така се успокоява. Предлагай вода и ако не иска не се шашкай. По-късно може да даваш шишето да пие бебето само-хем се забавлява хем глътва по нещо
Виж целия пост
# 10
Моята дъщеря започне да пие вода на 13-14 месеца чак. Захранването не помогна да пропие, защото я кърмех на поискване и тя приемаше достатъчно вода така.
Когато сама си реши, тогава започна.
Виж целия пост
# 11
Моето момиче също започна да пие вода късно (може би след годинката). Започнах да предлагам вода (чай) след 6.5 месеца - дотогава беше изцяло на кърма.
Ще започне да пие Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Синът ми също не пие много вода,предлагах я от раждането още,лятото пиеше повече,но сега не му се събират и 100мл.,колкото толкова,виждам,че като е жаден си взима шишето и пие,сок предложих след годинка и то рядко,предпочита плодовете.
Виж целия пост
# 13
И Моника пропи късно вода.
Но пиеше и пие доста мляко.

Сокове предлагам и до ден днешен изключително рядко.  Peace
Виж целия пост
# 14
И моето неискаше да пие вода,само  сокове,след време започна сама да си я иска.Ще пропие
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия