Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мнения за нощното кърмене

  • 6 238
  • 107
Та живо ме интересува, дали правя грешка като кърмя нощем 5 месечната Мая?
Какви последствия може да има това изобщо?

Заспива в 20 или 21 00 ч. По разни причини се случва да се събуди между 1 и 3 ч. Може да хленчи, мрънка, някой път проплаква. Пробужда се или е в просъница, но определено трябва да се намеся.  Освен да й дам цицка, друго не мога да направя. Вода не пие, но чай някой път приема. Пробвах вместо кърма да мина с чай , но си иска млякото.
Колко чай може да изпива в такъв случай??
За мен не е проблем да я взимам за кърмене. Тя бързо заспива и я връщам с креватчето. Така може да караме до 10-11 ч. Не й обръщам внимание нощем, ако бърбори. Хъркам здраво аз. Embarassed
Но някакви проблеми може ли да си създадем, евентуално някой ден с това ставане и кърмене посред късна доба?

Благодаря ви за вниманието. Предварително благодаря и за отговорите.
Виж целия пост
# 1
Не съм компетент, но ще споделя моя скромен опит, пък ти си реши:))
Каката ми е на почти 10 години - кърмила съм я до 1 година и 3 месеца - и то все нощем.
 Да ми е жива и здрава още малко и ще ме стигне на бой:)
 Бебо е почти на година и да ти кажа нощем все на цицка спим
 Не се оплаква - аз също. Дори го взимам при мен, че да не ставам./това е от мързел/
Трябва да знаеш, че природата се е погрижила за всичко и когато дойде време да не кърмиш нощем
сама ще разбереш. Така, че давай смело и не си слагай излишни притеснения. Още повече, че сте съвсем мънички
и тя има нужда да задоволява сукателния си рефлекс.

Може да ти наговоря и куп глупости, които съм чела и чула
за вредата от нощното кърмене, ама не им вярвай на 100%
Постави се на мястото на бебка - не може нещо толкова приятно да е вредно  passifier passifier passifier
Виж целия пост
# 2
Кърми си бебето с кеф!!!Аз съм 100% "за".Писна ми всеки, който ме види с Никола да ме пита "спря ли вече да яде нощем?" - сякаш това е някакъв критерий за зрялост или нещо такова Imp
Виж целия пост
# 3
И мойто щерче се буди нощем... обикновено към 3ч., понякога и в 1ч. а понякога и в 4-5ч.
От няколко дни почнах да се питам дали е вярно, че коремчето трябва да си почива... някак си не намирам логика... ако наистина трябваше да си почива, детенце нямаше да се събужда гладно.... по-добре ли е да го натъпча с водичка, не мисля. Нали ако се нагълтам с водичка ако съм гладна после ще ме боли корема Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes  но може пък да греша...
Виж целия пост
# 4
Аз съм противник на нощното кърмене или кърмене на поискване, колкото и ползи да има от това. Сурова и коравосърдечна съм, но пък можете да видите как изглежда дете, кърмено по режим, и само 20-ина нощи към 3.00 часа.
Виж целия пост
# 5
Цитат на: bobolenta
Аз съм противник на нощното кърмене или кърмене на поискване, колкото и ползи да има от това. Сурова и коравосърдечна съм, но пък можете да видите как изглежда дете, кърмено по режим, и само 20-ина нощи към 3.00 часа.


туй се едно аз съм го писала:) моето чааве имаше железен режим на 3 часа и никога не е ревала от глад, преди да минат трите часа. будеше се точно на 3-тия час с адски рев. нощното хранене сама си го пропускаше след 20-тия ден. режима е полезен (според мен) и за детенце, а и за мама - все пак освен да си млекоцентрала имаш и други задължения.
Виж целия пост
# 6
Синковеца никога не ми е ревал от глад, просто в часовете за хранене идвах да проверя дали е буден /почти винаги беше Grinning / и го хранех.
Иначе режимът е доказано полезен и за мама и за бебе, но и обратното доказателство - също е налице. Влез в съседния форум и ще видиш. Все пак е въпрос на избор.

Цитат на: Julie
все пак освен да си млекоцентрала имаш и други задължения.


Именно.
Виж целия пост
# 7
Не искам да влизам в дискусия,но вско дете си е различно. Аз също пробвах да наложа режим на моето хлапе,но... си останах само с пробите. Няколко вечери давах вода, чай, биберон - резултатът беше че след половин час надаваше вой за ядене. Неслучайно казвам вой - по принцип той не плаче само за храна ела да видиш какво гласище вади.
Така че според мен си е до дете - има деца които още в началото свикват на режим и хранене през три часа, но има и такива които не могат. Пак пример с моето дете - успява да изкара три часа да не яде с 100-120 мл. чай или вода. За мен това е абсурдна ситуация - защо да наливам детето с вода или чай при положение че кърма бол а аз след това да се изцеждам и да я изхвърлям.
Та така  спрях да се терзая, приех ситуацията и сега си ми е много по спокойно, на бебо също щом по цял ден ми се хилоти и закача
Виж целия пост
# 8
Цитат на: bobolenta
но и обратното доказателство - също е налице. Влез в съседния форум и ще видиш. Все пак е въпрос на избор.


да, въпрос на избор е. но и въпрос на възможности. ако има кой да ти върши всичката останала работа е по-разбираемо бебето кат каже вря и ти да вадиш цица.
аз съм си гледала детето сама от как съм го родила - на главата ми освен бебе имаше и готвене, чистене, пране, гладене..... тъй че за мен това беше правилния избор!
пък и никога не съм се чувствала добре да спя с Теди, когато беше бебе. не за друго - ми моето не беше сън! да  се притеснявам постоянно да не я смачкам или нещо от тоя род. освен тва - всяка жаба да си знае гьола - моето легло си е мое, нейното - нейно:) почти на 4 години е, спи в отделна стая от 6-месечна. и не мисля, че съм сбъркала. почти повечето майки, които взимат бебетата си да ги кърмят нощем при себе си, след време имат проблем със заспиването и изобщо със самостоятелността на децата си. може и да не съм права, това си е лично мое наблюдение и не карам никой да се съобразява с мен.
май са отплеснах малко - сори.
Виж целия пост
# 9
Скъпа Charr, няма нищо лошо в дискусиите - нали затова сме тук? Grinning  Разбира се, че всяко дете е различно! Знам, че е лесно да съм против това или онова, ако не съм се сблъсквала лично. Затова споделих как е било при мен. Емката още в родилния дом спеше като ангелче, легло до легло с едно друго ангелче, което с "меден глас загорски" денонощно задействаше алармите на колите, паркирани пред болницата. Бях изумена, защото всички ми повтаряха, че спокойните мами раждат спокойни и усмихнати бебета. А аз съм всичко друго, но не и спокойна. Grinning Явно съдбата ми изплащаше компенсации тогава, които сега ми излизат през носа, ама това е друга тема Grinning !
Виж целия пост
# 10
А какво разбираш под нощно кърмене?
моята Александра беше на твърд режим. На 3 часа ядеше, като от самото начало не й давах мляко (кърмих само 40 дни Sad ) в 4:00 часа (аз това приемам за нощно кърмене). Последното хранене беше в 1:00 след полунощ. Никога не съм я будила за ядене, когато тя се събуди. Обаче като по часовник ставаше всичко. В един момент спря да се буди в 1:00 и започна да измества ... като започна да се буди около 2-3 аз й давам водичка и тя заспива, чак сутринта се събждаше в 6:00. Така самичка си махна и храненето в 1:00. лошото е, че не помня в кой месец е била. Може би някъде там 5-6.

Аз лично съм привърженик на твърд режим и смятам, че стомахчето трябва да има 6 часова почивка веднъж на 24 часа. Може и през деня да го направиш, но се прави през нощта, защото е по-удобно. Поне да се наспи малко майката. Е, сега ако детето се съдира от рев и е гладно в 4:00, разбира се, че няма да го мъчиш. поне аз така бих направила. Но не бих хранила по схема при поискване... Спок казва, че за детето няма абсолютно никакво значение по коя схема ще се храни. Това се определя от майката. Аз гледам детето сама и предпочитам аз да разпределям времето през деня, а не детето. Затова от самото начало приех тази схема. Дали защото детето ми е такова или схемата работи, но не съм имала проблеми. Ти се води от твоето дете, ако е гладно - храни го!
Виж целия пост
# 11
Цитат на: bobolenta
Явно съдбата ми изплащаше компенсации тогава, които сега ми излизат през носа, ама това е друга тема Grinning !


Май всички деца си минават през такъв период - едни по-рано, други по-късно Grinning
Само да имаме здрави нерви това е.
Е разбира се всичко е възнаградено с  много усмивки Grinning
Виж целия пост
# 12
Цитат на: Julie
аз съм си гледала детето сама от как съм го родила - на главата ми освен бебе имаше и готвене, чистене, пране, гладене..... тъй че за мен това беше правилния избор!


...добавям куче и мъж към списъка  Shocked   Confused  Confused  Confused Grinning
Виж целия пост
# 13
Здравейте,
Не се изказвам по подобни теми, когато са от съседния форум, но тази е тук и ще споделя какво мисля по въпроса  Grinning .
Мога да приема да се дава нощем храна на новородено, приемам, че то има нужда от нея и не се интересува от часовете. Мога да приема и това, че понякога детето се взима в леглото при мама, докато е съвсем малко и то мрънка, а мама все още е уморена от раждането и настъпилата промяна в живота и. Мога да приема и това, че всяко дете се отказва от нощните хранения между 1 и 3 месец и това, че трябва да го оставим само да каже кога е готово. Това, което не приемам е, да се дава цица или бутилка, на дете, което вече се е било отказало от нощното хранене и понеже започват да му никнат зъбки, започваш да му предлагаш храна като залъгалка. В този момент според мен се създава лош навик, същия като да даваш биберона или детето да си смуче палеца, само, че пристрастяването  Grinning  е към мамината цица. Никой не може да ме убеди, че бебе на 10 месеца има нужда да ЯДЕ през нощта, защо стомахчето му било малко или кърмата се усвоявала по-бързо. Това вече си е, по моему, вреден навик от който рано или късно ще се наложи да се отвиква детето.
Не знам какво да те посъветвам. Големия ми се будеше нощем и след като малкия се роди. Обяснения винаги могат да се намерят глад, зъбки, биба, жажда, кошмари и т.н. кое ти ще решиш, че вярното във вашия случай е въпрос на избор. И ако начина да се успокоите и приспите е да дадеш цица, пак ти ще си решиш докога да я даваш, но детето я иска защото така му е приятно, а не защото е гладно.
Големия ми е капризен на ядене и винаги е бил, така, че аз за себе си никога не съм мислила, че нощем се буди защото е гладен. Малкия яде много по-качествено и, да не чуй дявола, все е гладен  Grinning , а ми отказа нощното хранене сам и по-рано от баткото. Успокоява се с палеца си, а не с мен и това ми е по-удобно  Embarassed  Grinning . И докато му никнат зъбките пак си спи по-цяла нощ (пу-пу). Но пък на мен ми предстои да го отказвам от палеца, така че .....
Не съм полезна с изказването си, май  Embarassed , но това е мнението ми.
Успех в избора
Виж целия пост
# 14
Цитат на: Vache
Цитат на: Julie
аз съм си гледала детето сама от как съм го родила - на главата ми освен бебе имаше и готвене, чистене, пране, гладене..... тъй че за мен това беше правилния избор!


...добавям куче и мъж към списъка  Shocked   Confused  Confused  Confused Grinning


е и мъж де.. само от домашен любимец бях лишена:)))))))))))))
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия