Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кога се "центрираха" очите на бебето ви?

  • 8 006
  • 25
# 15
Благодаря на всички!
наистина ще споделя с личната лекърка и ако и тя е на същото мнение най-вероятно ще отида на очен лекар. Поне така ще се поуспокоя
Иначе на някои от въпросите:
- Следи всичко което се движи или не се движи- много е любознагелен- с това не съм имала проблем- сигурна съв че вижда
- За това дали размахва ръчички пред лицето- не съм забелязала токова нещо, напротив само си ги разглежда
А и друго защо предметите да са на една ръчичка растояние- това свързано ли е с кривогледството?
Виж целия пост
# 16
Очния лекар иначе е много добър и подход към децата има невероятен

Ако той се занимава с децата в града и родителите са доволни, идете първо при него. Щом е свикнал да преглежда деца, ще е в час кое как трябва да бъде и надявам се, ако види нещо съмнително да ви препрати другаде.

Благодаря!  bouquet Ще отидем да видим какво ще ни каже.

vnd, предметите не трябва да са близо, за да не се натоварват очите. Пробвай се на си поставиш нещо много близо до очите и да фокусираш поглед. Не става! При бебетата това растояние обаче е по-различно.
Виж целия пост
# 17
Цитат
А и друго защо предметите да са на една ръчичка растояние- това свързано ли е с кривогледството?
Да, моят беше много кривоглед и на 4м го  заведох на очен
лекар. Той ми каза предметите на поне 50см от очите на
бебето защото когато са близо то си събира очите без да
иска. Сега всичко е наред и очичките му си гледат нормално.
По-принцип всички бебета в първите месеци са кривогледи.
Виж целия пост
# 18
много полезна информация благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 19
Не знам дали ще ти отговоря много точно...
По принцип малките бебета са далегогледи, нормално е до около 2 диоптъра (поне така си спомням). Ако обаче далекогледството е по-силно, при разглеждане на близки предмети, поради услилието на очите да компенсират, те се изкривяват.
Бебето ти е малко, аз до годинка, когато откриха далекогледството на сина ми (+7), нищо, ама нищо нередно не забелязах, никакъв признак да не вижда, освен изкривяването на очите. Разглеждаше си книжки, ръцете, краката, кубчета, пеещи и мърдащи играчки. Докато не започне да се занимава с дребни елементи, мозайки и т.н., може дори да не забележиш. Изкривяването на очите обаче е опасно да се оставя, за да не се стигне и до мързеливо око, при което лечението е по-сложно, а се получава и главоболие, нервност и т.н. от усилието да вижда.
Не се плаши, най-вероятно ще ти кажат, че всичко е наред   bouquet
Виж целия пост
# 20
Племенникът ми има подобен проблем, но само на едното оченце. В началото почти не личеше и мислехме, че само така ни се струва, но с времето започна да личи повече и повече. Сега вече почти година носи очила и има подобрение.

Хубавото е, че отрано сте забелязали, защото дори да има нещо, открито в ранна възраст се коригира много по-бързо и лесно.
Вместо да се притеснявате излишно, просто отидете на лекар.
Виж целия пост
# 21
Когат вчера заведох Вальо на консултация попитал лекарката за очите- тя както ми казаха всички в къщи ми се изсмя и ми заяви че това било нормално- още е малък.Но се съгласи с мен че дясното оченце малко го криви но не всеки път и го нарече някаква детска болест но не я запомних /беше нещо с О.../
Каза че може да я има но до годинка се надраствало- а и ми заяви че на толкова малко дете не може да се предприеме нищо дори да го има- нито да се правела гимнастика нито да се сложат очила...
А за очен лекар направо и дума не можело да става- не знам как да постъпя
Нали някои от вас са ходили на очен- как да не може!?!?
Моля който е бил на очен лекар за толкова малко дете да ми препоръча и аз да отида
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 22
Във форума неведнъж са препоръчвани офтамолози от болница Вита.
Аз имам добър опит с д-р Попова от Алексанровка болница.

Само за сведение - на недоносените деца им правят очни прегледи дни след раждането.
Иначе най-вероятно наистина е много рано да се притесняваш за кривенето на очите, в повечето случаи (както и в нашия) очила се слагат около или след 1 год., така че трябва да си решиш дали да отложиш очния лекар, както ти казва педиатърката, или да го заведеш.
Виж целия пост
# 23
И аз имах същите опасения като тебе, още повече сестрата, която ни слагаше ваксината последния път каза "ау, ма май са ви малко криви очичките"  #Cussing out На мене само това ми трябваше, за да се депресирам Close А месец преди това на консутацията патронажната ни сестра ми беше казала, че си измислям, когато й споделих.
Та на следващия ден веднага отидохме на очен лекар. Жената много се изненада, но ни прегледа. Каза, че всичко е нормално, очите са центрирани съвсем добре, а и по принцип до годинка съвсем си идвали на мястото. Така че слава Богу, наистина съм си въобразила.
Ако има висящи играчки над очите на бебчето, особено близко или ако трябва да се извръща нагоре и назад, за да ги види, е по-добре да ги махнеш.
Виж целия пост
# 24
Имаше период, някъде около 4-тия месец много смешно ги събираше в точка, защото явно не можеше много добре да фиксира нещата, който са му близо, но после се оправи. Не сме имали проблем с очите.
Виж целия пост
# 25
Бих ти препоръчала д-р Галя Димитрова от детската очна клиника към Алексанровска болница. Има свободен прием всеки петък от 16.00ч.(20 лева е прегледа). Много е внимателна и компетентна. Не е вярно, че нищо не може да се направи до годинка! Синът ми на шест месеца му закривах с лепенка едното око за около 2 часа всеки ден, а на седем месеца беше с очила.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия