Домашна машина за сладолед

  • 141 360
  • 365
# 300
Здравейте, дали такава машина си заслужава: https://www.amazon.de/ROMMELSBACHER-Eismaschine-Kurt-LCD-Anzeige … ateway&sr=8-2

Досега съм правила само сладолед от замразени банани и някакъв друг плод (ягоди например) в блендера и за непосредствена консумация или във формички с клечка. Засилила съм се да си купувам машина, лидълската явно съм я изпуснала и се чудя за тази по-горе..
Виж целия пост
# 301
Здравейте, дали такава машина си заслужава: https://www.amazon.de/ROMMELSBACHER-Eismaschine-Kurt-LCD-Anzeige … ateway&sr=8-2

Досега съм правила само сладолед от замразени банани и някакъв друг плод (ягоди например) в блендера и за непосредствена консумация или във формички с клечка. Засилила съм се да си купувам машина, лидълската явно съм я изпуснала и се чудя за тази по-горе..


Машината е на същият принцип, но има таймер за изключване. На мен ми се видя скъпа и си взех http://tehmag.net/index.php?main_page=product_info&products_id=421 ,купата е същата големина, и май, като цяло е същата, като лидълската, но е с друга марка.
Виж целия пост
# 302
Тази година правя за пръв път и то с нова машина с компресор. Тя е Cuisinart ICE-100 ( 1 , 2  ) . Старата беше Cuisinart ICE-30, а преди нея имах тази от Лидл. Първото впечатление е много добро. Учудващо е по-тиха. Има две бъркалки, като с едната вкарва по-малко въздух за джелато. Наистина се доближава. Става по-плътен и не толкова въздушен. Като консистенция също е по-гладък. За домашна машина е напълно достатъчно, за мен. Оставих машината да поработи 10мин и тогава добавих студена смес. След общо 50мин се получи с добра твърдост. По вътрешността се образува тънък слой, но той не беше така твърд, както при машините със замразяваща купа, а лесно се отстрани и почти не се открояваше от останалия вече готов сладолед. След около 2ч във фризера стана идеален на твърдост. Сложх 800мл, но като гледам може и 1л да побере. Тепърва ще тествам варианти.

Виж целия пост
# 303
Тази година правя за пръв път и то с нова машина с компресор. Тя е Cuisinart ICE-100 ( 1 , 2  ) . Старата беше Cuisinart ICE-30, а преди нея имах тази от Лидл. Първото впечатление е много добро. Учудващо е по-тиха. Има две бъркалки, като с едната вкарва по-малко въздух за джелато. Наистина се доближава. Става по-плътен и не толкова въздушен. Като консистенция също е по-гладък. За домашна машина е напълно достатъчно, за мен. Оставих машината да поработи 10мин и тогава добавих студена смес. След общо 50мин се получи с добра твърдост. По вътрешността се образува тънък слой, но той не беше така твърд, както при машините със замразяваща купа, а лесно се отстрани и почти не се открояваше от останалия вече готов сладолед. След около 2ч във фризера стана идеален на твърдост. Сложх 800мл, но като гледам може и 1л да побере. Тепърва ще тествам варианти.


А да кажете по каква рецепта правите сладоледа?
Виж целия пост
# 304
Правя някаква основна и към нея може да се добавят неща ( плодове, какао, шоколад, маскарпоне и т.н. ).

Скрит текст:
1л. мляко
200мл. сметана ( може и повече )
200гр. захар
ванилия
шипка сол
1-2с.л. нишесте
2 жълтъка и едно цяло яйце
1-2с.л. водка или др.

Прави се като яйчен крем или сос, да се сготви някъде до 82°. Когато изстине се добавя алкохола. Може да се прибави сухо мляко или да се замени част от захарта с глюкоза или мед. Ако се ползва мед е добре да се прибави, когато сместа е топла, но не и гореща. А може да се увеличи броя на жълтъците и да се махне нишестето. Всякакви варианти има. Назад в темата има идеи, както и в тази .
Виж целия пост
# 305
Купихме си машината за сладолед на Лидъл, направихме първия си сладолед и стана супер. Обаче имам въпрос може ли веднага да се ползва за втора порция или трябва да се чакат нови 24 часа да замръзва?
Виж целия пост
# 306
Купихме си машината за сладолед на Лидъл, направихме първия си сладолед и стана супер. Обаче имам въпрос може ли веднага да се ползва за втора порция или трябва да се чакат нови 24 часа да замръзва?
При този тип машини купите се размразяват докато се прави сладоледа и няма как без ново замразяване да стане сладолед.
При машините с генератори може да се прави нон стоп сладолед.
Виж целия пост
# 307
Здравейте, да попитам какви марки течна сметана ползвате. знам че 30 %  е по добре от 20 , но попадам все на някакви изкуствени сметани. От коя марка в БГ сте доволни?

На Берьозка, препоръчвам с две ръце.
И аз също  Peace Най-хубавите видове сметана има там.
Виж целия пост
# 308
Здравейте! Четох всички коментари тук и най-накрая купих машината на Лидъл. Направих сладолед от мляко, 2 яйца, захар, 2 с.л. нишесте (това на котлона) и след като се сгъсти и изстина го добавих към разбитата животинска сметана висок процент и 1 намачкан банан. След като машината поработи 40 мин. добавих парченцата шоколад. Сладоледът е вкусен. Беше точно както ми харесва леко размекнат. Сложих го във фризера. След час беше идеален за оформяне на топки. Малко ми се стори леден обаче..в смисъл не с ледчета, но някак по-замръзнал. Не кремест като купешките (например Рафи). Днес едвам се гребе с лъжица. Да не кажа, че лъжицата се огъна. И вашите ли стават толкова твърди след престой във фризера? Дали е от прясното мляко? Ще тествам без него, само със сметани (например животинска и кондензирана). Ще пробвам и с Маскарпоне. Още не съм прочела темите с рецептите. Разочаровах се, че става толкова твърд..
Виж целия пост
# 309
Не замразявай в никакъв случай в купата на машината. Няма вадене. Зависи и хладилникът ти как е настроен. Ако е по-силен, оставяй малко извън него, за да омекне.
Виж целия пост
# 310
Не замразявай в никакъв случай в купата на машината. Няма вадене. Зависи и хладилникът ти как е настроен. Ако е по-силен, оставяй малко извън него, за да омекне.
Ooo неее. Не в купата на машината. Прехвърлих го, разбира се. Но е като ледено блокче. Едвам греба. Едно време правих някакъв по рецепта на Джейми Оливър (без машина): три слоя пасиран плод (ягода, малина, боровкинка), като всеки плод се смесва с кисело мляко и мед. Мисля, че така беше. Леле като стегна..Истинско ледено купче. С един нож и чук се опитвахме да го натрошим. Този леко напомня на онзи като твърдост, не като вкус.

Сега се замислих..дали пък не стана така, защото сложих цели яйца, а не само жълтъци..хмм
Виж целия пост
# 311
Сладоледът се съхранява при по-висока температура. Мисля, че е някъде над -10. Във фризерите ни е поне -15. Купешкият не замръзва така, защото има всякакви съставки, които са добавени точно с тази цел. Най-добре е човек да има малка фризерна витрина, но е излишен разход, а и заема място. Аз затова правя малко количество, което да се изяде още същия ден. Ако остане, просто го оставям малко да се разтопи.Най-хубавият, който ми се е получавал е с кондензирано мляко, сметана и пюре от някакъв плод. Млякото го правя. Не е голям въртел и излиза на добра цена. Намерил съм хубаво от един мелкомат, където пък продават и овче, а от него става супер кисело мляко, направо като сметана. Последно направих с 400гр кондензирано мляко, 400мл сметана и прецедено пюре от пасирани кайсии. От тази смес права на два пъти. Не се усещат никакви ледени кристали и е много вкусен. Иначе, с новата машина не става чак толкова по-добър, но си има разлика. Основният плюс е, че човек може да прави когато си поиска и няма нещо, което да заема място във фризера.

Виж целия пост
# 312
Сладоледът се съхранява при по-висока температура. Мисля, че е някъде над -10. Във фризерите ни е поне -15. Купешкият не замръзва така, защото има всякакви съставки, които са добавени точно с тази цел. Най-добре е човек да има малка фризерна витрина, но е излишен разход, а и заема място. Аз затова правя малко количество, което да се изяде още същия ден. Ако остане, просто го оставям малко да се разтопи.Най-хубавият, който ми се е получавал е с кондензирано мляко, сметана и пюре от някакъв плод. Млякото го правя. Не е голям въртел и излиза на добра цена. Намерил съм хубаво от един мелкомат, където пък продават и овче, а от него става супер кисело мляко, направо като сметана. Последно направих с 400гр кондензирано мляко, 400мл сметана и прецедено пюре от пасирани кайсии. От тази смес права на два пъти. Не се усещат никакви ледени кристали и е много вкусен. Иначе, с новата машина не става чак толкова по-добър, но си има разлика. Основният плюс е, че човек може да прави когато си поиска и няма нещо, което да заема място във фризера.


Сладоледът ти е супер като консистенция. И при мен става добре, но на следващия ден е твърд. Ние не ядем сладолед. Само детето и то по една топка на ден. Затова и не купих скъпа машина с ледогенератор. Не ми трябват големи количества. Не планирам да правя всеки ден или пък два пъти на ден, както някои и им е проблем, че не може два сладоледа един след друг да се направят. Та.. напълно ме устройва това, че купата си стои във фризер или че трябва да е стояла 12 часа. Нооо..ако винаги става толкова твърд ще спра да правя. Или ще намаля дозата на 1/4, за да можем да го изяждаме на момента.
Виж целия пост
# 313
И аз дълго време се чудех за таква машина. Накарая взех втора ръка и така. То, може да си правиш с готова смес на прах, но мисля че има смисъл да правиш с хубави продукти, особено пък щом е за дете. Не, че човек може да избегне всички добавки в храната си, но колкото може, все е нещо. Или пък да си купуваш някакъв хубав. За София знам, че има, ако си от там. Иначе, като направиш сладолед, може да го сипваш в малки кутийки, колкото за една порция. Предварително изваждаш една и я слагаш за някакво време в хладилника, за да се отпусне.
Виж целия пост
# 314
Да, plm_79, ако не успея да го направя по-мек, ще мисля в тази посока..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия