Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ЧАГ "Проф. Иван Апостолов"

  • 2 825
  • 4
Здравейте, скъпи майки! Имам дъщеря, която е 7 клас. За съжаление, не е приета на първо и на второ класиране в 1 и във 2 АЕГ с бал 32,964. Ще чакаме и трето класиране, но все пак се интересувам и от частните гимназии в София. Държа тя да учи в английска гимназия и се спряхме на Частна Английска Гимназия "Проф. Иван Апостолов". Бих искала да чуя отзиви за тази гимназия. На сайта пише, че училището ще се мести в нова сграда. Кога ще бъде реализирано това? Ще съм ви изключително благодарна да ни помогнете с избора на училище!!!  Simple Smile
Виж целия пост
# 1
През май моя приятелка заведе детето си на изпит там. Детето и беше прието и последва натиск да заплати капаро 1200 лв., за да и запазят място, тъй като имало много желаещи. Договорът, който тя подписа тогава звучи крайно несъстоятелно, но както се казва "кьорав карти не играе", да е гледала тогава. В последствие сравнихме резултатите от матурите на 12класниците по английски за 2011 (не бяха излезли сегашните). Ами резултатите на тази гимназия бяха със 7-8 стотни по-високи от тези на зрелостниците на 32 СОУ в София! А обучават само около 30 деца при над 100 в държавните училища! На мен това не ми звучи добре, дори и да вземем предвид фактора частни уроци! Все пак с тяхната такса доста курсове по английски могат да се изкарат! Не знам с точност за българския и математиката, но и там резултатите им бяха сравними с тези на 2-рия ешелон столични гимназии.
Моята приятелка прецени, че с едно държавно училище (2 ешелон) и сумата за годишна такса детето и ще получи двойна порция часове по английски език (и по каквото още се наложи) и реши да се откаже.
Последва едно разиграване, като г-н д-р по философия Муховски (директор)  обясняваше някакви смешни неща за забрана от счетоводната къща за връщане на парите  Crazy и как трябвало до септември да чака за да и върне 400 лев (30% от сумата, при положение, че дори по измисления им договор връщат 50%). Банките им били в ремонт, офисът им бил в ремонт и пр. Все смешни и некоректни твърдения, да не кажа откровени лъжи! Как възпитават деца и младежи тези хора не знам!
За обучението нищо не мога да кажа конкретно, но както казах, резултатите от матурите на 12 клас са публични, гледайте и мислете.
Успех каквото и да решите!
Виж целия пост
# 2
Здравейте, скъпи майки! Имам дъщеря, която е 7 клас. За съжаление, не е приета на първо и на второ класиране в 1 и във 2 АЕГ с бал 32,964. Ще чакаме и трето класиране, но все пак се интересувам и от частните гимназии в София. Държа тя да учи в английска гимназия и се спряхме на Частна Английска Гимназия "Проф. Иван Апостолов". Бих искала да чуя отзиви за тази гимназия. На сайта пише, че училището ще се мести в нова сграда. Кога ще бъде реализирано това? Ще съм ви изключително благодарна да ни помогнете с избора на училище!!!  Simple Smile

Това е и нашият избор. Аз също имах доста колебания, досега синът ми е учил в общинско училище. Не познавам лично никой учещ там. Явно няма и пишещи в този форум. Това което ме привлече са добрите резултати при завършването на децата (при положение че най - вероятно приетите ученици не са били с достатъчно високи резултати за най - желаните гимназии). А е ясно, че в училище в което са събрани само отличници, резултатите при завършване ще бъдат също отлични.  
На сайта им са качени резултатите на 12 клас от тази година.
Очакванията на ръководството са догодина да са в нова сграда, но аз имам известни съмнения, тъй като строителството още не е започнало.
Виж целия пост
# 3
Има ли по-нова информация за училището?
Виж целия пост
# 4
https://www.bg-mamma.com/?topic=1108213
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия