Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пушене по време на бременност

  • 29 217
  • 110
# 105
Ако сте били активни пушачи, тялото може да реагира остро при спиране на никотина изведнъж.

Аз като начало от 10 ги намалих на 5. След това махнах цигарата с кафето и двете в почивките, и останах с 2 за деня - една след обяда и една след вечерята. Накрая спрях да си купувам тютюн, филтри и листчета (защото пушех тютюн, който уж е по-чист от нормалните цигари) и остана само цигарата след вечеря. В края на втори месец (т.е. един месец след като разбрах), ги бях спряла постепенно. Един път ми се случи да си дръпна (не цяла цигара) и бях замаяна. Реших да не повтарям, докато съм бременна или докато кърмя. След това ще видим до къде ще я докарам, но е по-важна бебка в момента.

Научих и нещо много важно(тъй като аз лично не се бях образовала по този въпрос), че токсините могат да преминат в плацентата и да стигнат до бебето много бързо и техния организъм се изчиства няколко дни от тях. От както не пуша, се чувствам странно(сякаш нещо липсва - навика да държа нещо в ръката), но пък съм доволна, че бебето не поема лоши миризми и токсични вещества. Впрочем четох, че когато майката запали цигара бебето се мръщи, защото усеща миризмата на цигарата и дори можело да се види, ако е в напреднала бременност. Това също е доста смущаващо, за който още не ги е спрял. Simple Smile
Виж целия пост
# 106
Аз също ги спрях от раз, след 15г пушене и пушене по кутия на ден, нищо не ми стана  Laughing

Иначе бебето плувайки в околоплодни води не знам как би помирисало цигарен дим  Thinking  Mr. Green , но при всички положения спирането им е силно препоръчително, може да се получат много неща от тютюнопушене и употреба на алкохол от майката.
Виж целия пост
# 107
И аз не мисля, че вредите от стреса, причинен уж от рязкото спиране, са по - големи от вредите от пушенето, дори и по малко.
И на мен нищо не ми стана, освен, че си ми се пуши. Grinning Ама не умирам от това.
Виж целия пост
# 108
Хорааааа здравейте първо
 Бременна съм в 7г.с.,но имам голям проблем-не мога да откажа цигарите. Изчетох всякакви гадости как цигарите вредят на бебето, а и на мен самата, обаче не става. Спрях за 3-4 дни и пак. Сега опитва да пуша само с кафето. Не ми става лошо от дима, не ми се гади нищо бе хора. Винаги съм се чудила, как може бременна да пуши и ето сега аз съм в това положение. Знам, че темата е говорена хиляди пъти, но дайте съвет, моляяя. Като запаля цигарата се чувствам хем виновна, хем задоволена.
Виж целия пост
# 109
Ако здравето на детето ти не може да те мотивира...не знам какво би могло.  Rolling Eyes

За мен това беше водещото, не можех да си представя, че заради моя "кеф" детето ми може да не се развие добре, да има редица болести и т.н. Тепърва като майка ще ти се налага да правиш лишения в името на добро на детето си, това е първата крачка направи я...навика/цигарите не са по-силни от теб.
Щом аз след 15 годишно сериозно пушене по кутия на ден съм могла да спра, значи и ти можеш  Wink
Виж целия пост
# 110
Съвет, съвет, хм, какъв ли съвет да ти дадем? А, да. Спри да пушиш. Или директно направи аборт. Няма нужда да мъчиш детето, като не ти пука за здравето му.

Хайде стига лигавщини.

Честно казано, преди да забременея, не смеех да укорявам пушещите бременни, защото никога не съм била сигурна дали ще успея аз самата, когато дойде момента, да спра.

Сега нямам такива скрупули. Повярвай ми, и на мен ми се пуши. Ден не минава, без да си го мисля, без да си кажа как, ей, като родя, по нощничка ще си изляза навън, само да видя бебето, че е ок, и бегом за една цигара (после, надявам се, ще кърмя, и пак ще трябва да пропусна, но една ще си разреша. Grinning) Та, пуши ми се нон стоп. Ми, не се умира от това. Обективно погледнато, кризата е две минути. Ако издържиш в тях, след това осъзнаваш, че това не е реална потребност на организма и продължаваш нататък. С времето се разреждат.

На мен ми помогна и това, че бях спряла за три месеца няколко месеца преди да забременея, и тогава нулирах доста от събитията, които бях свързала като навик с пушенето - например придвижване от т. А до т. Б, преди/след хранене, като се прибера след работа, разни такива, различни са за всеки - дребни навици. Сега съответно имам по - малко, с които да се боря. Работи над това - седни, обмисли кои са твоите и започни да ги премахваш незабавно. Аз махах по един на няколко дни, ти нямаш толкова време.

И като цяло, наистина няма по - добра мотивация от това реално и нагледно да си представиш последствията ЗА БЕБЕТО, теб в момента кучета те яли, дето се вика - в следващите 8 месеца основната ти функция е да си инкубатор, който да износи и роди едно здраво , щастливо, обичано бебоче. Wink )
Натуралистични снимки в нета колкото искаш. Ако можеш да ги гледаш, бременна, в 7 г.с., вероятно видяла вече и туптенето на сърчицето на бебето си, и да станеш и запалиш една цигара спокойно след това ... ми ... не знам ... замисли се искаш ли го това бебе сега сериозно и какво точно искаш за него и за себе си.

Няма да ти пиша да не го приемаш навътре, защото баш навътре трябва да го приемеш, но мога да те уверя, че думите ми са продиктувани изцяло от грижа за бебето ти. Simple Smile

Хорааааа здравейте първо
 Бременна съм в 7г.с.,но имам голям проблем-не мога да откажа цигарите. Изчетох всякакви гадости как цигарите вредят на бебето, а и на мен самата, обаче не става. Спрях за 3-4 дни и пак. Сега опитва да пуша само с кафето. Не ми става лошо от дима, не ми се гади нищо бе хора. Винаги съм се чудила, как може бременна да пуши и ето сега аз съм в това положение. Знам, че темата е говорена хиляди пъти, но дайте съвет, моляяя. Като запаля цигарата се чувствам хем виновна, хем задоволена.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия