Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хамстери

  • 38 173
  • 251
# 195

не знам къде и за колко време ще ги водите, но при голям стрес за тях, може да ги загубите

Ще си бъдат само с нас, няма да има други хора.
Пътуването е някъде към 60 км в едната посока.
Дали пък да не ги оставим сами у дома? Ама за три дена няма ли да е много?
Виж целия пост
# 196
три дни е ок да са сами
Виж целия пост
# 197
Нашите хамстери сме ги оставяли и за 4-5 дни сами. Слагам им едни пръчки, полепени с лакомства и две купички с храна. Те си хапват, колкото имат нужда и дори като се върнахме имаха още храна. Нищо им нямаше, като са били сами. После имахме една малко по-дълга почивка и помолих една съседка да ги нахрани поне 2 пъти през няколко дни и пак си бяха ок. За щастие хамстерите не са като котките, да изядат всичко на веднъж.
Виж целия пост
# 198
Благодаря за бързото включване, момичета!
Току що го обсъдих с половинът и решихме, че ще ги оставим.
Виж целия пост
# 199
те складират, водата е по-важна от храната за тези три дни
Виж целия пост
# 200
Да, имат поилка и се научиха да я ползват. Тази сутрин смених водата.
Сега ще сложа от купената храна и няколко парченца ябълка. Да си имат.
Виж целия пост
# 201
И аз моите съм ги оставяла даже за по 10 дена, никакъв проблем. Оставям една ябълка, шепа храна и пълна пипетка с вода и да си ок, даже има още храна като се върнем Simple Smile
Виж целия пост
# 202
Здравейте! Имам си хамстерче на почти две години.
Казва се Джуджи.. та .. не ми е първият хамстер преди това имах - 4 общо
Миналата седмица забелязах че има някакво образувание до предната лява лапичка - нито много голямо нито много малко. Четох и четох - има вероятност да е тумор 😢... Казах на всички от семейството ми. Много съм притеснена.
Мисля да я водя на ветеритар, но мама каза, че няма смисъл и едва ли ще ми помогнат. Случвало ли се е на някой от вас? Ако да какво направихте? Да отида ли да попитам във ветеринарна клиника?
Виж целия пост
# 203
Естествено, че е най-добре да питаш доктор. Всички други могат само да предполагат,  но той ще ти каже със сигурност.
Виж целия пост
# 204
Нашите две госпожици вече са разделени. Върнах се от командировка и ги сварих да се бият яко. Едната пищеше дори. Мисля, че беше и ухапана по лапичката. По най-бързия начин взехме нова клетка и ги разделихме. Сега са наред.
Установих, че обожават соргото.
Побойничката си складира храната в едното ъгълче на аквариума и си я пази, макар че вече е сама.
Набитата е по-разпиляна, не складира и не крие храна.
И двете вече дават да се мачкат, но побойничката прави опити да хапе когато се поизмори.
Много свикнах с тях, много са ми сладички и двечките.
Виж целия пост
# 205
Момичета,имате ли проблем със студа ? Миналата есен и тази,докато пуснат парното всеки ден съм на "тръни",защото намирам мишката едва ли не вкоченясала и пускам сешоар веднага....Много ме е страх да не стане някоя беля.Завивам клетката с одеяло вечер и пак не помага.....
Виж целия пост
# 206
За боя да кажа, че и нашите се ступват от време на време и по-точно единия ни хамстер е доминиращият и винаги подгонва другия, ако му е легнал на мястото или се върти на колелото, а другия иска да го получи. Нооо много бързо спират с боя, защото другия винаги отстъпва и успява да избяга и да се скрие в къщичката му. Не съм мислила да ги разделям, но се надявам да няма по-сериозни инциденти. А за студа, забелязах, че от както се захлади, си събират талаша на голяма купчина, за да им е по-топло, но са двама и обикновено се сгушват един в друг и се загряват доста. Помисли за вариант да му сложиш повече талаш и къщичка, в която да му е по закътано. Може да се сложи вътре памук или парцалки. Ето такива къщички. https://www.bg-pet.com/Rodent/Hamster/house.htm
Виж целия пост
# 207
Има си къщичка....,но проблема е ,че го намирам измръзнал извън нея.И талаш има,ако реши да трупа , ноооооо....
Виж целия пост
# 208
Нашата набита мацка - Маша - доста време прекарва в къщичката си и като излезе е направо потна.
Къщичката е сложена на втория етаж на мезонета (клетката) и няма талаш вътре. Самата къщичка не е малка и има две прозорчета освен вратичката. Мен пък това изпотяване ме притеснява. Цялото и кожухче става на снопчета. Така става и като ги мачкат много децата.
Виж целия пост
# 209
Аз на моето бях му сложила бебешка шапчица останала от дъщеря ми. Завираше се вътре и кеф на топличко. Моето милото както бях писала имаше тумор и умря. Повече не мисля да си взимам, мн ми е тъжно.

Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия