Рецепта за шоколадов крем

  • 17 465
  • 47
# 30
t_, не знам дали си правила този крем, но с 4ч.ч. брашно и нишесте по-скоро ще мяза на лепило  #Crazy Даже не знам дали ще смогнеш да ги разтвориш в литър мляко...И захарта е твърде много!
Виж целия пост
# 31
t_, не знам дали си правила този крем, но с 4ч.ч. брашно и нишесте по-скоро ще мяза на лепило  #Crazy Даже не знам дали ще смогнеш да ги разтвориш в литър мляко...И захарта е твърде много!

Да, да объркана е рецептата. Няма как да се получи нещо по различно от тесто с тези продукти.
Виж целия пост
# 32
t_, не знам дали си правила този крем, но с 4ч.ч. брашно и нишесте по-скоро ще мяза на лепило  #Crazy Даже не знам дали ще смогнеш да ги разтвориш в литър мляко...И захарта е твърде много!

Няма страшно ! И аз се безпокоях преди да го направя . Но ако искате интепретирайте с по-малки количества . Нищо не е  задължително  Simple Smile
Виж целия пост
# 33
Здравейте,Силви,момичета,заинтригува ме темата и реших и аз да се включа.Ето една рецепта за крем с какао от книга на София Смолницка от 1990г.                                                                                                                                                                                  60г.какао,300г.сметана,150г.пудра захар,4 жълтъка                                                                                                                                                                  Какаото се смесва с част от сметаната,леко загрята,след което се прибавя останалата сметана.Към тази смес се прибавят захарта и жълтъците.Вари се на водна баня до сгъстяване като се бърка непрекъснато.
     Мисля,че тези бучици,които се усещат са от какао.
Виж целия пост
# 34
Здравейте ! Попаднах на интересна рецепта
 http://www.tasty.az/ru/deserti/drugie-deserti/878-nutella-svoimi … tml#axzz2cUNUq1DU
Нутелла своими руками!
Виж целия пост
# 35
Още едно апетитно изглеждащо шоколадово кремче
http://www.receitassupreme.com.br/receita-de-paixao-cremosa/
Paixão cremosa
Виж целия пост
# 36
Здравейте,днес го намерих в поликлиниката на военна болница,в кафето.
една чашка малка е 1,20 крема си се казва Наслада  Hug
Виж целия пост
# 37
Здравейте,днес го намерих в поликлиниката на военна болница,в кафето.
една чашка малка е 1,20 крема си се казва Наслада  Hug

Мистерия, а дали ще ти споделят и рецептата случайно Praynig Не съм в БГ и Военна болница ми е малко далече  Confused    Би ли попитала и поствала тук, ако ти е удобно и  ако изобщо ти я кажат, де?
Виж целия пост
# 38
Здравейте,Силви,момичета,заинтригува ме темата и реших и аз да се включа.Ето една рецепта за крем с какао от книга на София Смолницка от 1990г.                                                                                                                                                                                  60г.какао,300г.сметана,150г.пудра захар,4 жълтъка                                                                                                                                                                  Какаото се смесва с част от сметаната,леко загрята,след което се прибавя останалата сметана.Към тази смес се прибавят захарта и жълтъците.Вари се на водна баня до сгъстяване като се бърка непрекъснато.
     Мисля,че тези бучици,които се усещат са от какао.

Забравила съм да ти благодаря, Крокодилка! Стана много хубаво кремче, но не това, което търся.
Виж целия пост
# 39
Здравейте,днес го намерих в поликлиниката на военна болница,в кафето.
една чашка малка е 1,20 крема си се казва Наслада  Hug

Мистерия, а дали ще ти споделят и рецептата случайно Praynig Не съм в БГ и Военна болница ми е малко далече  Confused    Би ли попитала и поствала тук, ако ти е удобно и  ако изобщо ти я кажат, де?
Ще пробвам да я поискам
Виж целия пост
# 40
Здравейте,днес го намерих в поликлиниката на военна болница,в кафето.
една чашка малка е 1,20 крема си се казва Наслада  Hug

Мистерия, а дали ще ти споделят и рецептата случайно Praynig Не съм в БГ и Военна болница ми е малко далече  Confused    Би ли попитала и поствала тук, ако ти е удобно и  ако изобщо ти я кажат, де?
Ще пробвам да я поискам

Благодаря ти, много ме обнадежди; не вярвах, че все още някъде се прави кремчето.
Виж целия пост
# 41
А защо не направите едно така да се каже разследване?Поразпитайте стари сладкари ако имате познати за рецептата или някой да издири в кой сладк.цех са се приготвяли и кой е бил сладкаря/сладкарката.Това е само предложение.аз не съм в Бг за да поразпитам.
Виж целия пост
# 42
Не съм яла такова кремче, но докато прочетох темата започнах да преглъщам  Rolling Eyes
С интерес ще следя темата и се надявам рецептата да бъде открита, за да го опитам  Embarassed  Embarassed  Embarassed
Виж целия пост
# 43
Здравейте, преглъщащи! Мисля, че мога да помогна с рецептата за култовия крем "Наслада". За съжаление нямам точна информация, но имам някои наблюдения:
1. Категорично в рецептата НЕ трябва да има нишесте.
2. Задължително трябва да сложите лимонтозу и то поне тройно повече от рецептата, която ви пиша.
3. "Тайната съставка" според мен е намаленото количество на какаото, за сметка на сухото мляко. Едно време какаото беше дефицитна стока, както кафето, а когато го имаше, то не се разтваряше добре, пък и нямаше такива мощни пасатори - оттам идват бучиците и то не само от какао, ами и от сухо мляко (което си е неповторим чар). Та, "предприемачите" от зор, дето се вика, направиха страхотен крем, претендирайки, че продават течен шоколад.
4. Последна важна подробност е увеличеното количество вода. Ще трябва да експериментирате, но съм сигурна, че водата трябва да е повече отколкото в долната ретро рецепта. Поради тази причина не я нагрявайте много, за да изстине по-лесно и да прецените дали има нужда от още.
5. Още един път - не се изкушавайте да слагате много какао, намалете го, като слагате малко по малко, за да прецените.
6. Задължително опитвайте в процеса на приготвяне и добавяйте според вкуса си - лимонтозу, захар и т.н.

А, ето и рецептата на София Смолницка от една древна книга:

"350 гр. захар на пясък
 125 гр. краве масло
 250 гр. мляко на прах
 100 гр. какао
 2 праха ванилия
 1 щипка лимонтозу
Приготвяне: Захарта и водата се сваряват. Отстраняват се и се прибавят маслото, ванилията и лимоновата киселина. Всичко се бърка, докато се разтопи маслото. Млякото и какаото се смесват и се разбъркват добре, като по малко се изсипва от горещия сироп. Минава се през цедка и се охлажда в хладилник."

Това беше от С.Смолницка. Аз добавям - ползвайте пасатор!
Успех!
Виж целия пост
# 44
Здравейте, преглъщащи! Мисля, че мога да помогна с рецептата за култовия крем "Наслада". За съжаление нямам точна информация, но имам някои наблюдения:
1. Категорично в рецептата НЕ трябва да има нишесте.
2. Задължително трябва да сложите лимонтозу и то поне тройно повече от рецептата, която ви пиша.
3. "Тайната съставка" според мен е намаленото количество на какаото, за сметка на сухото мляко. Едно време какаото беше дефицитна стока, както кафето, а когато го имаше, то не се разтваряше добре, пък и нямаше такива мощни пасатори - оттам идват бучиците и то не само от какао, ами и от сухо мляко (което си е неповторим чар). Та, "предприемачите" от зор, дето се вика, направиха страхотен крем, претендирайки, че продават течен шоколад.
4. Последна важна подробност е увеличеното количество вода. Ще трябва да експериментирате, но съм сигурна, че водата трябва да е повече отколкото в долната ретро рецепта. Поради тази причина не я нагрявайте много, за да изстине по-лесно и да прецените дали има нужда от още.
5. Още един път - не се изкушавайте да слагате много какао, намалете го, като слагате малко по малко, за да прецените.
6. Задължително опитвайте в процеса на приготвяне и добавяйте според вкуса си - лимонтозу, захар и т.н.

А, ето и рецептата на София Смолницка от една древна книга:

"350 гр. захар на пясък
 125 гр. краве масло
 250 гр. мляко на прах
 100 гр. какао
 2 праха ванилия
 1 щипка лимонтозу
Приготвяне: Захарта и водата се сваряват. Отстраняват се и се прибавят маслото, ванилията и лимоновата киселина. Всичко се бърка, докато се разтопи маслото. Млякото и какаото се смесват и се разбъркват добре, като по малко се изсипва от горещия сироп. Минава се през цедка и се охлажда в хладилник."

Това беше от С.Смолницка. Аз добавям - ползвайте пасатор!
Успех!



Страхотно, много благодаря - ще пробвам!

И аз си спомних, че кремът се казваше Наслада. За последно го порадваха в една кебапчийница срещу СМГ, в София, през 2003 г. Оттогава не съм го ял. Дано стане!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия