Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Искам си синята блуза, аз съм делфин!"

  • 1 733
  • 21
Мами, моята щерка/3г.3мес/ доскоро беше "тигър", а от два-три месеца е "делфин". Всичко започна с подарък - плюшено делфинче от баба й. Освен че стана любимата й играчка, делфинът скоро се сдоби с мъничко бебе/плюшено делфинче, пак подарък/ и игрите включваха сурнене навсякъде на "мамата и бебето". Междувременно започна да отказва да яде , ако супата й не е "делфинска" /разбирай обикновена супа, само дето мама като я сервира, казва че е "делфинска"/, не иска да облича други дрехи освен сини, ако й кажа "на мама котето" ме поправя, че е "на мама делфинчето".. И изобщо, всичко се пречупва през "делфинска" призма. Тортата за рждения ден беше делфин. Реплики от рода на "Мамо, боли ме перката" или "Делфинчето си натърти опашката" въобще не ме впечатляват  Whistling - лекуваме перки и опашки и това е.  Дори писа писмо на дядо Коледа и познайте какво искаше? Татко Делфин. Дядо Коледа й донесе такъв, голяяяяям плюшен делфин, а към него имаше бонус - малко плюшено делфинче. Набързо ги ожени, разнася ги навсякъде, спи с тях.... Заринати сме с делфини в къщи! Понастоящем делфинското семейство наброява 4 делфина, а ми заяви че догодина дядо Коледа ще й донесе леля делфин и баба делфин.....
Още не съм почнала да се притеснявам, обаче я ми кажете, вашите деца на подобна възраст втръбяват ли се така по отношение на животно, любим герой или нещо друго? Да изчакам още месец-два, да видя дали й минава и да взема да говоря с детски психолог ли....  Иначе всичко останало е ОК, пускам тази тема само защото сутринта се разрева че съм й извадила розова блуза, а не синя. И не млъкна докато не я преоблякох.

пс.. Обаче е такава сладурка , като се разнежи нещо и почне да ме гушка и ми целува ушите и да ми вика "мамо делфинкееее... дай да те цункам по перкитееее..." newsm76
Виж целия пост
# 1
Не се притеснявай, това са съвсем безобидни детски фантазии.
Психологът ще ти каже, че детето ти се развива нормално.
Кажи й, че това е розовата блуза на делфин - момиченце Laughing
Когато си играете, или ядете делфинска супа, или си лекувате перките вмъквай по някоя фраза, че това все пак е измислица (ей така, между другото).

п.с. Моят син като беше на възрастта на твоята дъщеря казваше, че е пате, познай аз какво бях - мама патка Mr. Green

После каза, че е Батман, което ме разтревожи, понеже Батман лети и току виж се пробвал и той. Затова винаги пояснавах: "Сега си Батман, но в действителност си Ники, а Ники не може да лети". "Знам това" беше отговорът му, " но много ми харесва да съм Батман, който не може да лети".
Виж целия пост
# 2
Хи хи хи!
 Ние пък сме КОН( Мони имам впредвид) doh
И интересното е, че няма нито един плюшен кон - само един дребен, дето й се падна от яйце newsm78Миналата година ходихме да яздим кончета и от тогава....сме кон. Тъгъдък , тъгъдък - ей така си ходим като конче Laughing Отначало и аз много се шашках, чудех се какво му става на това дете?До кога ще е кон? И както виждаш - по-големи сме от вас... Като на игра й обясних, че конете са много хубави животни, но ако тя държи да е кон, няма да мога да се грижа за нея, защото нямам никакво понятие от коне, а и конете имат нужда от езда, от сено и въобще- всичко й обясних за конете  Grinning Grinning Никак не й хареса тая работа ... newsm78В крайна сметка я оставих на мира, лека по-лека спря да подскача като кон - сега рисуваме коне, гледаме филмчета с коне и съм й обещала, че ще я запиша на езда.
Сигурно е временно, защото като по-малка пък обожаваше една си мишка и всичко правеше с тая мишка  Crazy
 Така че моят съвет е да поговориш с нея и да я оставиш сама да си изживее тази страст към делфините Grinning
Успех!
Виж целия пост
# 3
Радвай се, че имаш толкова умно детенце с богата фантазия. Изобщо не бива да се притесняваш. Използвай ситуацията за да я научиш на подробности от живота на делфините.
Виж целия пост
# 4
На една и съща възраст са ни децата. Цвета няма и 2 часа през деня, в които да си е тя. През другото време все е в роля. При нея напоследък се менят:
- Люк Скайуокър;
- Джаки Чан;
- Алф;
- Франклин;

И всеки от семейството си има съответна роля и трябва да се държи съобразно с нея. А не дай боже да й забрави името и да извика "Джакии", когато тя е Люк Simple Smile Мен друго ме притеснява. Всичките герои, през които е минала, са мъже. Как веднъж не изигра принцеса Лея, или Снежанка. Но пък Люк готви и си слага червило.  Laughing
Виж целия пост
# 5
Ние пък сме лъв, по-точно Цар Лъв. През деня се редуват всички от трите серии на филмчето-Симба, Муфаса, Киара... Като порасне ще става лъв. Много хубави животинки си избират децата-никой не иска да става магаре.
Виж целия пост
# 6
 Grinning  Grinning  добре че попитах, друго си е да почерпиш челен опит Grinning Grinning

Значи няма да променям менюто за вечеря-  супа от водорасли и кюфтета от рибки,  питателна и здравословна храна за делфини Laughing

п.п. а Цвети докато е Алф яде ли котки  Laughing

Виж целия пост
# 7
всеки от семейството си има съответна роля и трябва да се държи съобразно с нея. А не дай боже да й забрави името и да извика "Джакии", когато тя е Люк Simple Smile Мен друго ме притеснява. Всичките герои, през които е минала, са мъже. Как веднъж не изигра принцеса Лея, или Снежанка. Но пък Люк готви и си слага червило.  Laughing
Много ме разсмя твоята Цвета , да е жива и здрава !!! Laughing

Не се притеснявай всичко си му е наред на детето. Ще отмине с времето . Ние сме по малки и съвет не мога да ти дам но също играеме на разни въображаеми игри.
Виж целия пост
# 8
Dahlia, грешиш за магарето. Wink габица изживя един магарешки период около коледните празници.

обикновено когато баща й я събужда сутрин за детска градина, тя е тигър - от онези, които са сърдити и ръмжат страшно. постоянно се мести от роля в роля и вече се отказах да ги следя. понякога трябва да говорим съвсем тихичко, нищо че бебто й спи чак на горния етаж. да не козвам какво става, ако баща й засвири на саксофона, докато безценното бебе спи!

мисля че съм описвала тук един доста продължителен период, в който нашето семейство всъщност беше семейството на наши близки приятели - габица се казваше марта и крещеше след татко си: жороооо! пред всички ни представяше с имената на нашите приятели. проблемът е, че в другото семейство детето е едно, та кака й трябваше все да бъде "бабата".

а това с делфинската супа и всичко делфинско ми изглежда много сладко. габа снощи вечеря "пилешко месо от хипопотам", защото това от пиле не било вкусно.

тинкърбел, споко за мъжките пристрастия. виктория като беше малка изкара няколко месеца, убеждавайки всички, че е момче - даваха едно филмче "малчовците" и тя се идентифицираше с момченцето в главната роля. пък да я видиш сега каква фръцла е - момиче отвсякъде!
Виж целия пост
# 9
Напоследък тия роли направо ме подлудяват. Най-вече заради безкрайните разговори, които водим в ролите и по-точно репликите, които трябва да измислям като заек, елен, мечка, негово приятелче и т.н. "Мамо, виж, Заекът е заспал в кутията, какво казва сега" (Ох, бях толкова уморен, че съм засапал тук и пропуснах да се сгуша до теб); "Мамо Еленче, Еленчето падна, кажи нещо"; "Мамке Laughing, Габи като ме види така, какво ще каже"... Интересно е, че в тия разговори чувам неща, които обикновено на "хората" не разказва.
Виж целия пост
# 10

п.п. а Цвети докато е Алф яде ли котки  Laughing


Тц, защитава ги. "Лъкьовците" са една тумба флумастри, на които все им се случват разни работи - давят се в реката, отвличат ги, умират  Rolling Eyes и ние (Алф и моя милост - Браян) трябва да ги спасяваме. Нашият Алф много си обича "Лъкьовците" и си ги пази.
А когато се изживява като Франклин, нарамва едно малко детско пластнасово столче за черупка и не го сваля. Даже с него излиза навън  Rolling Eyes
А като се обърне към мен с "Мацке...."едиквоси, всички опулват ееей такива очи. Всъщност тогава си играем на Джаки Чан и аз съм оная мацка от tuxedo, дето се оказа, че никой не й е запомнил името. Изобщо фън-ът е пълен.

Иве, що не го пробваш с контравъпрос - как мислиш, какво ще каже... Така хем той ще си напрегне мозъка, хем ти ще си починеш.
Виж целия пост
# 11
ха-ха-ха Joy имало и други като нас. Ние пък сме и кон и динозавър. Имаме над 20-30 динозавъра и около 15 коня(бели, черни, коня на барби, кон с крила и т.н.), за останалите членове на зоологическата градина не споменавам, щото са по 2-3 екземпляра само. Laughing Почти всички филмчета са ни за животни, естествено с приоритет са тези с динозаврите и кончетата.  Вече знаем кои динозаври са месоядни, кои тревопасни, дългошии и други такива подробности.Габриела по цял ден ръмжи, цвили и ходи на четири крака.И аз се карам много за това и поведение, на всичкото отгоре иска да яде от чинията без ръце, направо с уста, като животно, слага животните в една кесия, захапва я с уста и започва да тича на четири крака. Ами много се ядосвам понякога, напоследък все я плаша, че комшиите ще дойдат да се карат заради това, че подскача така на 4 крака и че ще и изтрия всички филми със животни. Една вечер много се подразних и й казах, че заминава на  улицата до контейнерите при кучетата, щом ще се държи така и тя взе да ми обяснява, че било наушким само. Непрекъснато повтарям, че е човек, а не животно. Предполагам, че е период и ще премине Peace
Виж целия пост
# 12
После каза, че е Батман, което ме разтревожи, понеже Батман лети и току виж се пробвал и той. Затова винаги пояснавах: "Сега си Батман, но в действителност си Ники, а Ники не може да лети". "Знам това" беше отговорът му, " но много ми харесва да съм Батман, който не може да лети".
Не че издребнявам, но си мисля, че Батман по принцип не лети. Спайдърман също не лети, а скача и пуска мрежи. Виж, Суперман лети.
Виж целия пост
# 13
Уф, Тинкърбел, аз пък се кося, че само женски герои си избираме! А пък то от мъжките има повече интересни, аз едно време си избирах "като Робин Худ, ама жена" и незнайно защо, дъщерята на Моби Дик, която можеше да се превръща от момиче на кит и обратно и им виждаше сметката на онези гадняри с харпуните, дето тормозеха татко й , ама-ха!
Детето ми обаче е кротко момиченце, харесват й мирни и кротички приказки. Не знам да се радвам ли, да се боря ли с това. Дали несъзнателно не сме й го насадили?
Освен това силно се вълнува от това какво е характерно за мъжете и какво - за жените. Дали изживява някакъв период на откривателство?
Виж целия пост
# 14
Явно това си е типично момичешка черта. Вики не се е вживявал така в роли преди, но откакто Катето почна у нас стана весело. Изобщо не знам кога кои са. От малкото тръгва обикновено, но с Вики си намират приказката (примерно са Ариел и принц Ерик) и става..... И наистина, ако не уцелиш обръщението в такъв момент, дребното е в състояние да изпадне в истерия! И е куче, коте, костенурче (Франклин!), пате и какво ли не друго. За протокола, прави 3 г след 2 месеца   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия