Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Брак с Американец ?!

  • 12 175
  • 26
В САЩ съм с туристическа виза и съдбата ме срещна с най-прекрасния човек на света, който ми предложи брак преди броени дни. Държим да заживеем заедно и да подпишем в близките седмици. Въпросите ми са много, тъй като не съм подготвена по темата. Не успях и да намеря много информация. Не държим да подписваме в България, така че ще си бъдем в САЩ. Какво ни е необходимо като документи, за да сключим брак ?!? Зелена карта или гражданство се придобива при  брак с американец ?!? Как става това ?! Какви са периодите ?! А сега накъде въобще ?! Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Информация има предостатъчно. Това е официалният сайт на имиграционните.
http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.eb1d4c2a3e5b9ac8 … 00000082ca60aRCRD

Процесите са с различна продължителност според случая, местния офис и заетостта им. Таксите са около $2 000 заедно с медицинския преглед. При смяна на статут от туристическа виза ще имате и интервю. Ако смяната на статут е одобрена, получавате условна зелена карта за 2 години. Следва премахване на условията и едва след 3 години резиденция и брак може да кандидатствате за гражданство.
Виж целия пост
# 2
Накъде  сега - към официалните сайтове и източници,  най-точна информация ще ви дадат.

В американската тема също имаше такъв случай това лято, може да се разровиш ако искаш със потребителката да се свържеш директно за личен опит по въпроса.
Виж целия пост
# 3
Не знам много по въпроса, но знам със сигурност, че трябва да изчакате поне 90 дена от влизането в страната преди да сключите брак, иначе ще имате големи проблеми със смяната на статута. Препоръчвам сайта и форумите на visajourney за ограмотяване. Информирайте се добре, преди да предприемете каквото и да било  Peace .
Виж целия пост
# 4
И аз подкрепям visa journey. Информацията там ми беше много полезна и навременна. Ако не са изтекли 90-те дни от влизането с туристимеска виза най добре си наемете имиграционен адвокат. Като цяло гледат на такива случаи (туристическа виза и смяна на статут скоро след влизането) като на потенциална измама.
Ако желаете да живеете в заедно в САЩ веднага най - добре мисля е да не излизате от страната. Ако да кажем сключите брак в България каналния ред е да се подава петиция за К3 виза(или зелена карта но за нея се чака доста), за да може да влезете пак в САЩ (доколкото зная не пускат с туристическа виза ако целта за влизане в страната е имиграция). Друг вариант ако се върнете в БГ е да действате по фиансе виза(става за около 2-3 месеца) и после брак в САЩ.
Варианти има много.
Най-бързо е всичко да се направи тук.
Виж целия пост
# 5
Visajourney.com е страхотен ресурс, ето линк към форума им по случаи като вашия: http://www.visajourney.com/forums/forum/130-adjustment-of-status … nt-tourist-visas/

Ето скорошна тема оттам: http://www.visajourney.com/forums/topic/397003-aos-from-tourist-visa/

Аз се омъжих по подобен начин чрез смяна на статут без да се връщам в БГ, но от студентска виза и съответно след доста по-дълъг престой в САЩ преди брака и нямах проблем с изваждането на зелена карта без адвокат. Заради туристическата виза обаче ще сте много по-съмнителни и ще трябва да докажете пред имиграционните не само, че връзката ви е реална (доказателства, че сте живели заедно преди брака като общи сметки, хотелски резервации, снимки, писма...), а и че влизането в САЩ не е било с цел брак (което би било имиграционна измама и основание за дългогодишна забрана за влизане в САЩ). Под доказателство се има предвид не вие да им заявите, че след като си отишла там ти е предложил и те да вземат да ви повярват, ами документи черно на бяло и то цял куп такива - примерно закупен обратен самолетен билет преди да заминеш, покупка на годежния пръстен след пристигането ти, заявления пред нотариус от свидетели, че сте се сгодили на еди коя си дата след пристигането в САЩ, касовата бележка от изискания ресторант където ти е предложил брак показваща датата, картички и и-мейли с поздравления, фейсбук статус от датата на годеж или след с коментари и т.н., изобщо на вас двамата пада тежестта да докажете неоспоримо, че не сте планирали сватба преди да заминеш. Понеже да те обвинят в имиграционна измама си е сериозно нещо с life-changing последствия, много двойки предпочитат да не рискуват и си кандидатстват за зелена карта или fiance visa от чужбина, където го няма риска да ти лепнат обвинение, че си влязъл в САЩ с цел брак, защото си се върнал вече. Ако решите да се върнеш в БГ докато тече процедурата, може да си се ожените в САЩ и като се върнеш в БГ да се кандидатства или пък да си направите сватба в БГ - вярно няколко месеца ще сте разделени, ама се преживява, а и може мистъра да си прекара една хубава отпуска разглеждайки БГ докато чакате. Ако мислиш, че имате достатъчно доказателства да убедите имиграционните, че сте честни хорица, които са се заобичали след стъпването ти на ЮЕс сойл, тогава се препоръчва сватбата да е възможно най-далече във времето, към края на позволения ти престой (6 месеца дават най-често, преди първите 3 изобщо не съветват по принцип да се вдига сватба), а някои даже си пресрочват визата, за да не изглежда че се женят веднага след слизането от самолета ( Naughty не бих го направила без съвет от имиграционен адвокат обаче, защото и това може да има негативни последици).

Много адвокати дават безплатна първа консултация, а ако не е безплатна са си добре похарчени $100-300 предвид ситуацията, така че потърсете някоя голяма адвокатска кантора, която специализира в имиграционно право и си поговорете с някой, който наистина разбира нещата и е в час с текушите практики на имиграционните власти (срокове, на какво наблягат и т.н.). Не е нужно след това да наемате адвоката и да ръсите хилядарки за самата имиграционна процедура, тя е лесна с помощта на онлайн гайдове като горния форум, но може да ви даде ценни съвети относно какви са плюсовете и минусите на различните варианти за кандидатстване, колко е реален рискът от отказ и какви документи да приложите и ще ви спести много притеснения докато ви обработват документите. Не е невъзможно да мине всичко без проблем ако си се ожените в САЩ и кандидатствате оттам, просто зависи доколко силни доказателства може да предоставите в подкрепа на апликейшъна - има много случаи, в които хората си взимат зелена карта от туристическа виза и даже без виза (канадци и западна Европа, които идват легално без туристически визи) Praynig

Поздравления, че си намерила човека на живота си и късмет bouquet
Виж целия пост
# 6
И още един съвет, независимо по кой начин ще решите да стане имиграционната процедура - от сега нататък гледайте да има имената на двама ви на колкото се може повече документи, защото ще са ви нужни за доказване на връзка - договори за наем, резервации, сметки за ток/вода/интернет, снимайте се задължително с роднини, отворете си обща дебитна сметка с карти и на двамата ако ще да има само $100 в нея, ако единия отиде на лекар или учи в университет да пише другия за имърджънси контакт - прочети във visa journey и за още възможни доказателствени материали. Имиграционните много държат на такива документи и колкото по-малко се приложат от кандидатстващата двойка, толкова са по-съмнителни. А усъмнят ли се могат много да те разиграват, както БГ администрацията те колят и те бесят and they know it #Crazy
Виж целия пост
# 7
В страната аз дойдох по студентска бригада. Туристическата виза я получих след изтичането на студентската.. престоят ми ще бъде точно 11 месеца при изтичането на туристическата. Но не мислим да чакаме до последния момент
Виж целия пост
# 8
Здравейте на всички тук!
Първо искам да кажа колко много се радвам за всички,които са намерили своята половинка.
Съжалявам ,че Ви занимавам с проблемите си ,но просто не зная на къде да вървя и какво да направя.
Моят случай е следния.
Преди три години се запознах със съпруга си,който също е Американец.
Преди една година сключихме брак в България.
Обичам го.Когато иска може да бъде много мил ,но през по-голяма част от времето се държи с мен като господар с неговия роб.Очаква от мен да му се подчинявам напълно,да не изказвам мнение и да бъда както той се изказва като"puppy god".
Три години сме заедно и той ме държи далече от него тук в България с оправданието ,че е военен и иска да ме държи далече от армията.
За всичките си неуспехи обвинява мен.Никога не зная как ще реагира,дали няма да започне да ми вика за нещо ,да ме обижда и т.н.
Казва ми ,че до момента ,в който не започна да го слушам няма да ме вземе там да живеем заедно.
Тук имам работа,на практика сама издържам себе си и сина ми от първи брак.
Правих много компромиси само и само да запазя брака ни ,но всеки един компромис влече след нов и нов .Не издържам повече.
Винаги съм била до него ,подкрепяла съм го във всичко .Във всеки един момент когато изразя мнение различно от неговото започва да ме заплашва с развод ,че ще си намери друга и започва да ми припомня колко е умен,колко много житейски опит има ,колко много го харесват жените и какво ли още не.
Безпричинно изпада в някакви крайни настроения -чупи и унищожава всичко,което съм му подарила.
За пример ще дам -причината да смачка с клещи брачната си халка беше .че нямах старо одеало за едно улично куче.И след това бях виновна ,че е платил допълнително за поправка.
Имам висше образование -лекар съм .Казал ми е ,че ако евентуално някога отида при него нямам шанс да започна да работя като лекар ,защото съм щяла да бъда независима и да се разделим.
Нима сега не сме разделени?Кажете ми това истинско семейство ли е?
Толкова ли много искам -да имам семейство,някой да ме обича и да имам човек до мен?
Три години аз живея в Скайп и подреждам живота си спрямо неговия.
Не издържам вече.Това е някакъв ужасен кошмар.
Как стои въпроса с разтрогването на брак в моя случай?Дайте ми съвет ,моля Ви.
Благодаря на всички ,които отделиха от времето си и да прочетат моята история.

Виж целия пост
# 9
Боже, Боже, какъв ужас! Мога само да кажа: бягай надалеч от такъв човек. Той яwно е психически болен. Смятай се за късметлийка, че не те е завлякъл в Америка, защото там щеше да ти е много по-трудно, без подкрепата на близки. Намери си адвокат и действай по разтрогване на брака. Казваш, че си лекарка, за мен е непростимо интелигентна жена да се оставя да бъде унижавана по този начин. Не му споделяй  нишо, но действай за развод. Мисля, че имаше такъв казус да се разведеш в България без присъствието му. Призовават го чрез държавен вестник.
Виж целия пост
# 10
Много,много ,Ви благодаря!Наистина е ужасно .Няма цена това,което той иска от мен .Не мога да бъда нечий роб и да искам позволение кога и какво да обличам,да ям,да ме тренира и третира като войник.Имам дете ,за което да се грижа и не ми се мисли просто как би се отнесъл и с него ако не му"играе по правилата".Просто не мога.Чувствам се ужасно,че ще оставя втори брак след мен ,но явно така е трябвало да се случи.Да преглъщах много,търпях много,давах си сметка,че съм живяла известно време сама и може би и аз греша някъде,но колкото повече компромиси  повече ме тъпчеше и унижаваше.Това не се търпи.Не пожелавам на никого това през,което минавам аз сега.Благодаря ,Ви.
Виж целия пост
# 11
Алекс 75, помисли за детето си. Не го подлагай на мъчение. Този мъж не е добре (от това, което описваш).

Мисля, че си направо късметлийка с това, че не си заминала за Америка. Там днешните ти проблеми щяха да ти се видят бели кахъри.

Надявам се да успееш да се разведеш безпроблемно.
Виж целия пост
# 12
Много Ви благодаря Lucky.me и Rin Tin Tin.
Както се вижда няма какво да спасявам в този ненормален брак.
Аз дори не получавам уважението,което се полага на един домашен любимец.
Не искам да ставам нахална, но бихте ли ми препоръчали адвокат, който би се заел с проблем като моя.
Четох доста в темата за"бели и черни"адвокати,но само се обърках.Говоря за София.
Много Ви благодаря още веднъж.
Виж целия пост
# 13
Алекс, повечето пищещи в този подфорум живеем в чужбина. Пусни тема по-скоро в Семейни отношения, най-вероятно ще са ти по-отполза дамите там, щом си живееш в България и брака ти е сключен там.
Виж целия пост
# 14
Приемам забележката и ще се поправя.Благодаря Miss Nellie.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия