Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите"специални" деца с ДЦП-7

  • 129 430
  • 338
# 330
Здравейте, някой може ли да препоръча място за рехабилитация на момиче с ДЦП в Бургас? Ако може там да се използват и годишните часове по здравна каса, ще е супер. Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 331
В ДМСГ "Бургас" има създаден добър рехабилитационен център за деца с ЦП. Ползвате протокол от регионалните "Социални грижи".
Виж целия пост
# 332
Ще се свържа с тях, благодаря
Виж целия пост
# 333
Успех.
Виж целия пост
# 334
Мерси Simple Smile
Виж целия пост
# 335
Здравейте, синът ми е на 2г. и 1м. и е със спастична хемипареза. В крака е много слаба, като по- силно е засегната ръката, най- вече фината моторика, но правим рехабилитация и нещата се оправят. Откакто проходи обаче, стъпва на вътрешния ръб на краката, като в десния е по- силно изразено. С десния крак понякога леко накуцва. Водих го на двама ортопеди. Единият е против ортопедични обувки, стелки и такива, които държат глезена. Другият ни насочи към ортопедични обувки, понеже откри и плоскостъпие, което няма нищо общо с презата, но е против ортопедичните стелки (тази издутина в самата обувка). И двамата казаха, че спастичността в крачето е много лека и се очаква напълно да се преодолее с рехабилитация.
Рехабилитаторките пък са на мнение, че трябва да има ортопедична стелка и обувките да държат глезена, но не смятат, че сме чак за ортопедични обувки. Честно казано вече не знам кого да слушам, затова бих искала да се допитам и до майки на деца с подобен проблем. Помогнаха ли ортопедичните обувки на децата ви (говоря за тези, които се правят по поръчка), или нещата се оправиха без тях?

Виж целия пост
# 336
Зртавейте и аз да се включа макар отдавна да не е писано.От 15 дни дъщеря ми на 1г.  и 5м има диагноза десностранна хемипареза,по-изразена в крачето(някой специалисти не виждат проблвм с ръката,по-скоро могат да определят детето като левичар).Има много неща,който не се връзват  с диагнозата и тепърва уточняваме дали въобще говорим за това.Докато си чакаме прегледите с невролозите ходим на рехабилитация и видимо остава още малко работа(според невроложката която постави диагнозата са и необходими 3-4 курса по 5 дни за 100% въстановяване).Както дамата я предния пост се нуждаем от читав ортопед,за да каже какви обувки трябва да и купя.За сега сме ходили в Горна Баня при Ефремов,както и в Надежда при Фурлакис и 2мата твърдят ,че детето няма ортопедичен проблем,да купя най-евтините китайски обувки,който имитират босото ходене.Невроложката,кенезотерапевта и рехабилитатора са със съвсем други мнения.Бях се засилила да ходя при Янакиев в Пловдив,но след като прочетох темата за него се отказах.Ще се радвам за насоки в Пловдив и София
Виж целия пост
# 337
Forest rain
bebeshok 0326

При децата с церебрална парализа и хемипареза, поради повишения мускулен тонус на определени мускулни групи на долните крайници се наблюдава прехвърляне на центъра на тежестта повече върху пръстите както при стоеж така и при ходене. Това води на пренатоварване на мускулите, който държат свода на стъпалото, което води и до вторично плоскостъпие - най-често плано-валгус, или в по-тежките случаи еквино-валгус или еквино-варус.
За де се избегнат деформациите на стъпалото, както и появяващото  и засилващо се плоскостъпие  е необходимо !!!! детето да носи твърди обувки със надлъжни стелки за стъпалото, като се препоръчват по-високи обувки (ако е възможно да обхващат и глезена), които да фиксират глезена в неутрална позиция и да го стабилизират при ходене.
Босото ходене е груба грешка !!!! при деца с церебрална парализа.
Виж целия пост
# 338
Здравейте,
нова съм в темата и имам въпрос относно надлъжните стелки, които доц. Чавдаров коментира в последния си пост- това специализирани стелки ли са, които трябва да бъдат специално изработени или могат да се ползват например допълнителните стелки, които Колев и Колев предлагат към обувките си:

Пример:https://www.k-k.bg/stelki

А този вид обувка дали държи добре и глезена или е нужно да търся по-висок вариант отзад:
https://www.k-k.bg/8191042

Започвам да чета темата, нова съм, със сигурност ще имам много въпроси. Детенцето ми е с лека форма на долна монопареза.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия