Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

21 СОУ "Христо Ботев" в Лозенец

  • 7 799
  • 12
Здравейте на всички четящи и пишещи в БГ МАМА. Извинявам се предварително ако има вече пусната подобна тема по този въпрос, но информацията, която аз открих беше оскъдна.
Родител съм на момченце, което живи и здрави догодина ще става ученик. И естествено "треска ни тресе" цялото семейство още от сега. Идеята ни, като цяло е да продължи в училището, което сега посещава в предучилищен клас, а именно 21 СОУ в горната част на Лозенец. Имахме колебания и за 35 СОУ, но те почти окончателно се разсеяха след много проучване, питане по форумите и т.н.
В този ред на мисли ми се иска да науча малко повече за училището и най-вече за началното обучение там, защото предучилищната не може да ми даде съвсем ясна представа.
 Това, което проучих до момента е, че вероятно една от класните в първи клас ще е г-жа Зорница Ангелова.
Ще съм благодарна на всеки, който би се включил в темата.
Виж целия пост
# 1
Здравейте, дъщеря ми до миналата година учеше там. Тя не беше от класът на Ангелова, защото отиде там в 6-ти клас, но съучениците й са били при нея. За нея не съм чувала отзиви, но за училището мога да ви кажа, че е под всякаква критика. Дисциплината е УЖАСНА! Учителите не могат да ги озаптят! ooooh! Вчасовете се чупят витрини, пуши се и какво ли още не!!! Освен това там се продават наркотици! Наскоро там са заловили две коли, които всяко междучасие седяли пред училището и продавали наркотици! Класовете са пълни с цигани. Най добре запишете детето в 35-то. 122 ОУ "Николай Лилиев" също е добро училище, но само до 4-ти клас, след това ситуацията не е по-различна от в 21-во. В никакъв случай не записвайте детето в 21-во!!!
Виж целия пост
# 2
Моето дете учи там до 4-ти клас и ситуацията, поне при малките, изобщо не е такава, каквато е описана по-горе. Децата до 4-ти клас се помещават в отделен коридор, а до лавката, стола и на двора се придружават от класния или поне нашата класна така правеше. На практика нямат досег с големите.  Базата не е нищо особено, но нашата стая беше обновена с помощта на родители, така че не отстъпваше по нищо на стаите и в най-елитните училища. Класната беше чудесен педагог и човек. Не съжалявам, че детето ми е учило там, но и аз имах съмнения относно по нататъшното му оставане и го преместих. Така че стига да можете да изберете добра класна, до 4-ти клас училището е ок Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Благодаря за отговорите! Вече взех, надявам се правилното решение.
Хубав уикенд на всички.
Виж целия пост
# 4
Все пак кое избрахте? Кажете да знаем...
Виж целия пост
# 5
Здравейте и честита нова година на всички. Дано 2013 донесе повече късмет, сполуки и здраве на всички ни.
Училището, което избрах за бъдещия ми първокласник определено не е 21во. Ще опитаме в 73то и 35то, като второто е резервен вариант, в случай, че в първото не ни приемат.
Отделих много време за проучвания и съм благодарна на всички, които се включиха в дискусиите.
От досегашният опит с 21во, мисля споменах, че синът ми е подготвителна там, мога да кажа, че учителките са изключително добронамерени, а и като дисциплина не мога да се оплача, но те все пак са малко деца, а и възрастта им предполага по-лесно контролиране, но като цяло нивото не е много добро. Имам предвид, че изискванията към децата са занижени, а и среда, като цяло, има и изключения разбира се, не е много добра.
Дано думите ми не бъдат изтълкувани погрешно, но при положение, че децата са и ще са заедно по цял ден, т.е. ще си влияят едно на друго, като поведение, като изказ и т.н., а вкъщи ще прекарват много по-малка част от времето си, считам, че трябва да се търси по-добра среда.
А, по повод на изискванията, знам, че се следва определена програма, но винаги има възможност да се изисква и над нея, стига преподавателят да има желание.
Пожелавам успешна година на всички!
Виж целия пост
# 6
Към авторката : защо не пробвате и със 120-то, намира се непосредствено до 35-то? И трите ми дъщери учат/учеха там и към начален курс определено нямам забележки. Добра среда, хубава база, много добри учители. Ако има минуси, те са от 5 клас нагоре, но такива има навсякъде. Ако не греша, тази година 4 клас извежда Красимира Таскова - прекрасен човек и учител. Тоест тя през 2013 ще поеме един от първите класове.Дъщерите ми бях при друга много добра учителка, която обаче през следващата учебна година няма да поеме гарантирано 1 клас. На останалите първи класове нямам идея кои ще са класните, загубих дирята им,  тъй като децата ми са вече достатъчно големи, за да не проявявам интерес към случващото се в начален курс. Peace
Красимира Таскова познавам като преподавател на познато дете. Много спокоен човек, изискващ, но без да прекалява. Нещото, което допълнително много харесвам в нея, е фактът, че е отворена към всичко ново като технологии и като начини да  завладее вниманието на децата. В държавно училище, каквото е 120-то, с помощта на родители, но най вече с желание от нейна страна за работа,часовете преминават интересно, с ползване на мултимедия. На сайта на 120-то може да бъде видяна снимка от учебен час с  "Енвижън" в класа на Таскова.
http://www.ou120.org/envision.jpg
Жената поддържа и страница на класа, с много весело оформление и с много ценна информация за деца и родители.
http://bananispijami.webnode.com/

Ако не за авторката, информацията може да е полезна за друг. Peace
Виж целия пост
# 7
Благодаря Ви за препоръката, eine in Rente gegangene Nixe  bouquet, но решихме синът ни да учи немски, като първи чужд език, а в 120 няма такава възможност. Иначе училището ни е близо и много удобно, но това не е най-важното.
Виж целия пост
# 8
И аз се интересувам много от това училище! Изчетох доста неща, но ако някой каже нещо хубаво, веднага се появява някой, който да поругае веднага позитивното! Очарована съм от сайта на това училище, а разгледах много такива, тук за първи път намерих всякаква информация! Това от своя страна ми дава надежда , че училищното ръковоство е креативно и доста напредничево! Моля ви за още информация за това училище! Искам да запиша сина си за първи клас там, а малкото си момиченце за предучилищен! Ще ми се да прочета и нещо хубаво за това училище, не може да е толкова черно, колкото го представят във форума много родители!
Виж целия пост
# 9
Здравейте!
Големият ми син до седми клас учеше в 21 СОУ.Аз лично не мога да кажа лошо за училището.Синът ми никога не е бил притесняван или тормозен от други ученици.Тази година малкият ми син ще е първокласник и за миг не се колебая да го запиша в същото училище и то при същата госпожа, която бе класна на големият ми.Мнението ми е че след 4 клас имат кадрови проблеми.Например има една госпожа по математика, която е предпочитана за частен учител при подготовка за след 7 и 12 клас, но тя преподава (поне на моят син) по домашен бит и техника.Докато сега в новото училище от т.н. елитни имаме страхотни проблеми (не с преподавателите или нивото на подготовка).Така, че смятам 21 за едно добро училище.
Виж целия пост
# 10
Здравейте, някакви нови отзиви за училището има ли? Дъщеря ми завършва 7-ми клас и се колебая за 21-во (доста назад ми е в списъка, но все пак за резерва). Интересува ме предимно каква е средата и нивото на преподаване. Благодаря предваротелно!
Виж целия пост
# 11
Здравей Zvezda,

Дъщеря ми ще завършла 7- ми клас там. Нямам поглед върху Гимназиалниа етап. Някъде четох, че средния им успех на зрелостниците на матурата по английски е 5.50 , което ме впечатли. Колкото до останалото - не съм видяла около училището да се продават наркотици или да има пични ученици (такива работи чувах, като записвах дъщеря си там). Иначе от клса на дъщеря ми , няколко деца са казали, че ще останат в 21-во след 7-ми клас. Междо другото директорката май е доста амбициозна и е решила да вдигне реномето на училището, дано и се получи.
Виж целия пост
# 12
Благодаря за информацията!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия