Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Плексит

  • 42 956
  • 27
# 15
И на мен преди години ми бяха поставили диагноза плексит. Болките бяха нечовешки.
Болката бе обхванала лявата плешка и рамо, като най-силна бе в рамото. Ръката ми беше буквално като откачена от тялото. Не можех да я вдигам странично. По време на сън нощем, след като се завъртах на друга страна в леглото, с дясната ръка си държах лявата и я премествах. Толкова силни бяха болките.
Започнах лечение при невролог - имаше някакви болкоуспокояващи, не ги помня точно, Милгама 40-50 дена, Дийп Релиф за мазане, Афламил и Стрезам. Последното така и не разбрах, защо ми го изписа. Mr. Green
Лекувах се 2 месеца. Болката бе потушена от лекарствата и след като ги спрях, всичко се върна отново, с разликата, че ме болеше на моменти, не всеки ден. Последва втори курс на лечение при същия доктор. Отново Милгама, Мидокалм, Профенид и още някакво противовъзпалително.
Отново без успех.
Носих си го години, докато не се появи друг проблем, който отново лекувах при същия невролог (известен в града ни). Лечението не даде резултат.
Да ме пита някой, защо все ходих при този така препоръчан доктор!
Познат ми препоръча Д-р Нели Димкин, алтернативна медицина, иглотерапия, лазертерапия, мануална терапия, неврологични болести.
Изключително съм доволна. Започнах лечение при нея ( това става преди години), чрез иглотерапия, мануална терапия, лазер, ток. Никак не ми излезе евтино, но всичко това си струваше за мен.
А за ръката и споменах покрай другото лечение и може да е шокиращо, но с МАНУАЛНА терапия при едно посещение, изчезна проблем лекуван с години, за който бях изпила доста лекарства и дала доста пари за посещение при невролог, снимки, мазила и т.н.
Буквално бях в шок, след така нареченото лечение на ръката, траещо 5 мин. Обясних и проблема, опипа, натисна, развъртя буквално ръката, намести и всичко си дойде на мястото.
Не казвам, че при всички ще е така, казвам как беше при мен и колко бързо мина всичко.  Rolling Eyes
Първият невролог ми бе поставил диагноза плексит. Или не е било това, или последната докторка просто си разбира от работата.
Първият невролог след мануален преглед и снимка ми каза, че съм здрава, а плексита бил от настинка и ще го лекува с лекарства, а д-р Димкин откри причините за болките, които не се виждат на снимката и лекува с мануална терапия - без лекарства.
Виж целия пост
# 16
Вярно е това, което казваш, че до един момент всеки сам може да си помогне. Но това е само, ако проблемът не е особено обострен. Аз съм имала такива ситуации, че не съм можела да се помръдна. Един път се събудих така сутринта с поредната криза и не можех да си съблека горнището на пижамата, за да отида на лекар. Мъжа ми ме закара до там в този ми вид, нересана, неизмита, с пижама, разревана от болка. И това не можах да го предвидя, за да си помогна в начален етап. Просто си легнах без да ми има нищо и се събудих в този си прекрасен вид!
Виж целия пост
# 17
Като ви чета не са ви изписвали Габаневрал? Това лекарство лекува възпалението на самия нерв и го смятат за доста добро, но при някои е с ужасни странични реакции - двойно виждане и световъретеж, но не при всички, всеки организъм реагира различно.  Peace

Merelenda, според алтернативната ти лекарка каква е била диагнозата ти?
Виж целия пост
# 18

Merelenda, според алтернативната ти лекарка каква е била диагнозата ти?
Споделих и при мануалната терапия, докато ми наместваше странично прешлените. Понеже има едни захвати, с които ме разпъваше буквално, и при някои от позите, при които трябва да застана, за да намести, ръката ми не позволяваше от болка. Казах и, че съм ходила на невролог заради нея и е казал, че имам плексит.
Нищо не ми каза. Каза да легна по корем. С отпуснати ръце да висят странично от леглото. Опипа, натисна около врата и плешката, обърнах се по корем, усука ми буквално тялото наляво и надясно, при което изпитах болки. После пак по корем, сгъна ръката и започна да прави едни движения, все едно я развърта от рамото. И това беше.
После си продължи терапията, заради която бях там, а аз не спирах да повтарям, колко време съм се лекувала и как не мога да повярвам, че с някакво елементарно наместване болката я няма.
Ръката ми преди това я чувствах като откачена от тялото ми. Болките в рамото бяха ужасни денем и нощем, а в плешката по-слаби. Тъпа, усукваща болка, с моментни силни пробождания при движение. Не мога да я опиша точно.

Скрит текст:
При същата докторка съм лекувала и възпален карпален нерв (синдром на карпалния канал), за който принципно оперират или се лекува доста време, чрез обездвижване и лекарства. Не съм обездвижвала ръката, не съм носила шина - нищо. Беше подута цялата ми ръка до китката.
Не можех да държа салфетка с нея.
Виж целия пост
# 19
Удобно ли е да ми дадеш координати на тази лекарка? В София ли се намира?
Виж целия пост
# 20
Удобно ли е да ми дадеш координати на тази лекарка? В София ли се намира?
Трябваше от самото начало да спомена, че става въпрос за Варна. Simple Smile
Да кажа, че докторката е невролог и има втора специалност вътрешни болести. Специализирала китайска медицина за лечение с иглотерапия. Отделно лечение с ток, лазер и някакви други специализации имаше, но вече не помня.
Не съм ходила при нея от 2 години. Дано не ми се налага.
Виж целия пост
# 21
Брех, ще си ходя болна тогава  Laughing
Виж целия пост
# 22
Сложих си диагноза плексит сам.На младини имах прищипване на нерв зад лявата плешка.От година пък като се схвана-от врата към ляво рамо,мърдам с  адски болки.Изключително бавно ми минава но по-страшното е,че болката от плешката изотзад се премести отпред,ще кажеш в сърцето.Последните  2 случая си започват с болка сякаш в сърцето и директна връзка с врата,при някои специфични движения на главата се усещща и в лявото рамо-преден дял.
 Донесоха ми мехлем от някакъв доктор в Добрич.мазилото е с резедав цвят и силна миризма на камфор.При последния опит за схващане се намазах и сутринта се чувстваше като отшумяваща болка.лошото при мен е,че май стана хронично,никога не ми минава напълно,постоянно се обажда ту леко ,ту по-силно...не като в началото по веднъж в годината,сега си нося постоянно лека болка.Няма лошо,свиквасе,само дето през седмица се изостря...
Виж целия пост
# 23
От есента имам постоянна болка в дясната плешка, но е търпима. Обаче е придружена с кашлица и болка, когато си поемам дълбоко въздух. Според личния е плексит, пих на няколко пъти милгама и разни сиропи за кашлицата, но няма промяна. С какви изследвания мога да разбера дали наистина е плексит?
Виж целия пост
# 24
До Merelenda:
Аз съм от Варна, от 3 месеца страдам от болки в лявата плешка, врата, главоболие, постоянни, почти всеки ден. Опитах с обезболяващи, милгама, противовъзпалителни, масаж, физиотерапия, но има подобрение временно и продължава болката.
Удобно ли е да ми дадеш координати на тази лекарка?
Виж целия пост
# 25
Доктор Нели Димкин
телефон: 0888 53 55 51
Адрес: ул. Брегалница 4, ет.1,каб.1 (заставаш с гръб към входа на Пикадили център, като пресечеш булеварда има една пицария. Зад нея е уличката. Има магазин за инвалидни колички и до него е входът. Там е и кабинета на Оля Сарджева - ендокринолог. Това като ориентир го споменавам - има и рекламни табели).
Виж целия пост
# 26
Последно сякаш през месец взе да ме хваща.Предпоследния път отидох на масаж.Забравих точно какъв се водеше,жената ми я похвалиха,че вадела плексита .Та отидох първия път без болка,реаксиращ масаж.Нещеш ли около 2-3 седмици след това ме хвана пак плексита.Отидох още на първия ден,не бях напълно схванат,болеше ме при вдишване и специфични движения на врата,ръката и другата ръка.Беше ми направен масаж,изпитвах болка на определено място по гърба.Жената напипа и някакъв "междуребрен плеврит" на 2 места,като болезнени топки.Едната я разкара с болезнен масаж.После ми сложи и вендузи.Като си тръгвах,сякаш бях пооблекчен.Но на другия ден страшно схващане....Като цяло сякаш ефекта беше,че ми мина по-бързо от друг път,някъде 5-6дни.
Виж целия пост
# 27
и аз доста четох за плексита и за сега предприех масажи! Вече два масажа съм направила - за сега е добре, да видим дали ще се отърва от това нещо!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия