Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Летни лагери в България

  • 26 269
  • 111
Привет,
темата е за летни лагери в Бг за деца,живеещи постоянно в чужбина.
Добри/лоши опити,идеи,какво трябва да се помисли/попита.
Моите деца тази година ще са с баби в София без мен.
Наумила съм им поне 15 дни по лагери извън града с преспиване,10ина дни дневни лагери и другото време на баба в скута.
Търся места,които имат опит с деца от чужбина,говорят малко от малко англ, не са безбожно скъпи и като цяло са били ++ за малки и големи.
Засега съм го свела до
Ранчо Конникът ; Атмосфера Спорт (+ от мин.година), Пълдин планински лагери; Мотен Алеко планински лагери, дневен лагер кьм Соф.зоопакр и толкоз
АКо някой има повече опит,ще съм благодарна да сподели
Виж целия пост
# 1
интересна тема, не бях се сетила да пратя детето на лагер в България, но ми е интересно да науча.
 anette, дали в някой от другите форуми -наши деца и др. няма да имат повече инфо по вьпроса.

преди 2 години бях открила в Борисовата градина, на кортовете, има тренировки по тенис за деца. Цената беше нещо от рода на 70 лв. Записването ставаше много лесно. Аз почти записах детето, но ни беше малко сложно сьс сутрешното пътуване до парка и се отказах. Ако ти е интересно проучи и пиши да знам.

Виж целия пост
# 2
Linden,мерси.Чета и пиша в темата за летни лагери в "нашите деца"от няколко години насам,ще го на накъдря някак, явно моята "гениална" идея не е особено популярна сред здравомислещите майки Mr. Green
Виж целия пост
# 3
Много хубава тема. Мен също ме интересува. Ако може да пишете и колко струват, за колко време и какви са възрастовите групи.
Виж целия пост
# 4
Linden,мерси.Чета и пиша в темата за летни лагери в "нашите деца"от няколко години насам,ще го на накъдря някак, явно моята "гениална" идея не е особено популярна сред здравомислещите майки Mr. Green


нищо и няма на идеята, само че предвижда здрави баби и дядовци, които да отреагират адекватно при нужда. някои не разполагаме с такива и просто четем със завист.
лично, имам и задръжки към евентуално 2-седмично пребиваване на дъщеря ми на територията на бг детски лагер, колкото и да смятам евентуални плюсове и минуси, вторите винаги са в превес. искрено завиждам на оптимистично настроените   Peace
Виж целия пост
# 5
feiam ,да,факт за роднините,които трябва да са налични за водене/връщане и пр.
Нашите баби не са много как,но съм организирала приятели,братовчеди и пр в случай на нужда. Интересно ми е че много хора си пращат децата в Бг при баби,но не много избират организираните детски лагери,все имам чувство че те знаят нещо дето аз не го знам,питам ли питам..след много питане  Mr. Green чух 1.скъпо (съгласна съм!) 2.страх ме е (от какво не е точно ясно) 3.детето не става за това (разбирам и напълно уважавам,макар аз моите малко да ги тикам извън зоната им на комфорт с образователна цел Grinning  ) и толкоз..
Ако споделиш какво те тревожи-бих била задължена!
Аз съм мега оптимистична по натура,зло не мисля и вярвам много на околните като цяло,и децата така растат,да видим де ще му излезе края
*
MaryAnn - ако гугъл тези,които съм дала ще видиш страници,цени и пр.Аз гледам за деца 6-12,не повече от 250лв на седмица ако може..много не може,но търсенето продължава..
Виж целия пост
# 6
anette от подписа ти виждам че средното ти дете е колкото моя син и си мисля че нашите баби ще се обидят ако запиша детето на легер. Това е и една от причините да не сьм мислила за лагери до сега. Детето си изкарва много добре в Бьлгария. Всеки ден е в парка+различни мероприятия като куклен театьр и постановки така че не остава много време за скучаене. Ако твоята баба има енергия да се занимава с 2-3 деца има доста места кьдето да ги води. Миналата година детето си намери едно приятелче в градската  градина и всяка вечер бабите, под строй, го водеха в 4-5 часа в парка.
Иначе си права че в Бьлгария няма тази традиция и обикновено бабите поемат летните занимания. Аз ако сьм на твое място ще се ориентирам кьм някой лагер в града, собено ако нямаш добра информация. Другия вариант е да изпратиш бабата и децата на някой курорт, в който се предлата занимания за деца, на планина.
Виж целия пост
# 7
A аз пък искам да го запиша на курсове по български поне да научи азбуката и малко от малко да стартира с четенето на български. Обаче това което намирам в интернет са школи за обучение по БГ, но на възрастни или седмокласници които се подготвят за изпити. Или избързвам или тази ниша още не е запълнена. При мен става въпрос за Варна.
Идеята с тениса е много хубава и ние я осъществихме миналата година. Нашия си ходи на тенис тук и го записахме да ходи и ваканцията в БГ. Останахме много доволни от тренировките. Класовете бяха малки, може би излиза скъп спорт. Научи и напредна доста и мислим и тази година да го запишем пак. През останалото време е с бабите. Те му организират развлечения и за сега успяват доста добре. На мен ми стига притеснението че го оставям толкова далеч без нас и съвсем не мога да си представя да го запиша и на лагер където да е съвсем без никой. Малък ми се струва още ...
Виж целия пост
# 8
Нашите баби много не деяният на енергията на любимците, нашите деца все са свикнали някакъв екшън да има и затова ( също език, учене на друга култура сред деца,самостоятелност и пр) лагерът ми харесва като идея.Намирам че децата ни растат доста под похлупак и малко новост и други изисквания е само плюс.Дете едно ходи на дневен лагер мин година,и сега пак ще ходят,ОК опция е за известно време,но дете на девет и кусур в парк на катерушки с баба  цял ден не важи вече.
@
За езика -решението е частен учител за мен,не намерих школа в София мин.година.Тук ходят всяка седмица на учител,сега един от лагерите в Бг може би ще ги учат на бг докато другите деца учат  англ,да видим..
@
Водиха я на планина,и на море мин.година бабите, но сега са двамата,по-сложно е,а и децата си искат деца..
@
Ако може да подреди три хиляди части лего-може и да лагер да ходи,така ми върви логиката дали не са малки  още  Mr. Green
Виж целия пост
# 9
anette ти сьвсем по американски го даваш  Laughing не забравяй че малко скука е здравословна; развива вьображението и характера; иначе тези деца ще се чудят какво да правят когато нямат ангажименти.
Разбира се това е в крьга на шегата, вьпреки че аз си мисля самият престой в Бьлгария предлага неограничен запас от впечетления.
Иначе сьм сьгласна, че трябва да се сьобразиш с бабата и ако ще и дойде в повече да ги гледа по цял ден е по-добре да им намериш лагер. Сьщо провери детски театри, през лятото театьр Вьзраждане на Славейков е отворен. Организирай поход до Витоша.Миналата година се качихме там, точно когато бях пуснали Симеоновския лифт. На самата Витоша детето си отяде на малини, нещо което тук сьществува само в фермите срещу сьответното заплащане.
Виж целия пост
# 10
Анет, благодаря за темата! И мен много ме вълнува, но засега не мога да споделя много опит. Това лято ще съм в България с детето и повече ме интересуват дневни лагери, но догодина искам да го запиша на нещо по-дълго. Също, много ще ми е полезно да открия нещо с учене на български.
Линден, благодаря, че сподели за театъра. Много искам да го заведа, а си мислех, че всички театри през лятото са затворени. Има ли куклен театър, който да е отворен през юни?
Виж целия пост
# 11
Уинкс, Доволна съм от атмосфера спорт дневни лагери,софия;момчето е било в ЮС,говори англ,разбира културата и дете едно беше мн.хепи..през август отваря лагер към нац.худож.академия,много хубави неща чух от братовчедка ми за това.Кукл.театър има хубав уеб п,мин.година беше затворен

@
Здравосл.скука е важна!обаче в бг с меки баби е равна на бейби тв,картун с гарнитура сладоледи и кроасани,тц,мерси,затова-на върха на планината при съчките  Mr. Green
@
Такааааа...мин.година ходиха във Възраждане всеки уикенд,но представл.са бебешорски,Ния беше възмутена че я карам да преразказва "житената питка" Joy Няма кой да ги води на Витоша освен лагер..аз идеи имам милион,но няма здрав  и енергичен човек,затова и пусти лагери...аз се прибрах за две седмици мин.лято и опоскахме де що има планина,море,връх,река и каманак,но като ме няма newsm78, имам приятели с деца,но на никой не му се занимава с още две,макар да плащам,организирам и пр..
Виж целия пост
# 12
Имам впечатления само от Атмосфера спорт. Синът ми ходи на дневен лагер с тях всяко лято. Миналата година беше със синът на моя приятелка, който живее в Америка. И двамата бяха много доволни. Те имат и лагери с преспиване, но аз не съм го пускала още. На море е началото но юни, а на планина са за по 4-5 дни август, ако правилно си спомням. Тази година ще сме за около месец в БГ и може би ще иде само за 2 седмици. За съжаление малкият ще го вземат чак догодина...
Виж целия пост
# 13
Аз малко като адвокат на дявола, но ако си изпратя децата при баби, които не са ги виждали цяла година, не бих ги изпращала по лагери. По-скоро бих съкратила престоя и изпратила на лагер тук, където съм. Освен това не виждам нищо лошо децата да са на свободен режим през лятото. Ако има с кого да играят, едва ли биха скучали. Миналата година децата ни си стояха вкъщи - по цял ден бяха в басейна, на двора, на разходка, книга, пикник, и обиколки из района. Когато ги изпратя при баба им си стоят там и се редуват с посещения при леля им. Тя ги води на интересни места. Но мисълта за изпращане на гости и оттам на лагер ме плаши.
Виж целия пост
# 14
Аз останах с впечатление, че говорим за цялата лятна ваканция. Тогава има достатъчно време да се видят с бабите и да отидат на лагер. Дневните лагери са от 8 до 17 и след това време бол за баба Wink А и нашата баба не би издържала на темпото на децата повече от седмица... На лагер в държавата в която живеем не бих ги пратила, поне за сега, защото ще ми излезе 2-3 пъти по-скъпо, а и тук вариант да са по планините по цял ден няма /поради липса на планини наблизо/.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия