БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 34 553
  • 735
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА

ЧАСТ 68


Влизат възрастни хора в ресторант на морето и питат:
- Цацата пържена ли е или на скара?



Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

Полезни линкове:

http://www.recepti.lamqta.com/
Виж целия пост
# 1
аз ли съм № 1   newsm78
Виж целия пост
# 2
Bongo ти си  Flutter

Аз си копирам въпроса, че ми е много важно:

Днес пак се нуждая от съвет, как да направя пилешки гърди с малко бекон, гъби и със сметана. Проблемът ми е отново, че имам не течна, а заквасена сметана. Ще имам гости, близки са ми, но все пак трябва да стане хубаво.
Колкото по-подробно ме посъветвате, по-добре за мен.
Виж целия пост
# 3
Драго ми е да те видя!

Пак имам тъпичко въпросче, но на търсачката ми излизат сто теми и не намирам търсеното бързо.

Рецептата за хляб с кисело мляко на Амбър ?
Виж целия пост
# 4
..... как да направя пилешки гърди с малко бекон, гъби и със сметана. Проблемът ми е отново, че имам не течна, а заквасена сметана.

stenly, погледни рецептата, вкъщи ни хареса, мисля, че ако добавиш и бекона, няма да се развали вкуса. Предполагам ще получиш още предложения!   bouquet
Виж целия пост
# 5
stenly, а проблемът нерешим ли е, не може ли да си набавиш необходимата сметана?! Особенно като казваш, че ще готвиш за скъпи хора.
За мен двете сметани са с различен вкус и особенно за гъби със сметанов сос, силно предпочитам течната сметана, пробвала съм със заквасена и не бих повторила.
Виж целия пост
# 6
Запис при вас, че сте ми много важни. Благодаря за новата тема.   bouquet
Виж целия пост
# 7
Bongo ти си  Flutter

Аз си копирам въпроса, че ми е много важно:

Днес пак се нуждая от съвет, как да направя пилешки гърди с малко бекон, гъби и със сметана. Проблемът ми е отново, че имам не течна, а заквасена сметана. Ще имам гости, близки са ми, но все пак трябва да стане хубаво.
Колкото по-подробно ме посъветвате, по-добре за мен.

ако имаш и прясно мляко, ползвай половин кофичка заквасена сметана и  два пъти повече прясно мляко.  Но само заксавсената - не  Peace
Виж целия пост
# 8
Помня че в детството ми майка ми правеше пиле с гъби и сметана в йенска тавичка с капак и го правеше точно със заквасена сметана. Много хубаво и вкусно се получаваше. Някаква по-различна ли е била заквасената сметана едно време?
Виж целия пост
# 9
не, въпрос на вкус е  Laughing  харесвам заквасената сметана за пастети разни, но за готвене  - течната. Месо със заквасена сметана печено така и не харесахме.
Виж целия пост
# 10
То в моето детство нямаше така или иначе течна сметана. Или поне в нашата къща не се е появявала никога.  Thinking
Виж целия пост
# 11
Помня че в детството ми майка ми правеше пиле с гъби и сметана в йенска тавичка с капак и го правеше точно със заквасена сметана. Много хубаво и вкусно се получаваше. Някаква по-различна ли е била заквасената сметана едно време?

Точно въпрос на вкус е, вкъщи също се използва повече заквасена сметана при готвене и рядко течна. Peace
Виж целия пост
# 12
Помня че в детството ми майка ми правеше пиле с гъби и сметана в йенска тавичка с капак и го правеше точно със заквасена сметана. Много хубаво и вкусно се получаваше. Някаква по-различна ли е била заквасената сметана едно време?
Аз правя пиле и гъби + заквасена сметана+ 1 п /125 г/ масло, черен пипер, сол. Ние го харесваме. Смятам, че сметаната даже сега е по -хубава. /в йена го изпичам/
Виж целия пост
# 13
Помня че в детството ми майка ми правеше пиле с гъби и сметана в йенска тавичка с капак и го правеше точно със заквасена сметана. Много хубаво и вкусно се получаваше. Някаква по-различна ли е била заквасената сметана едно време?

Точно въпрос на вкус е, вкъщи също се използва повече заквасена сметана при готвене и рядко течна. Peace
Значи казвате да я разредя? И аз така си мислех, но се чудех с мляко или вода.
Идеята ми е - малко запържен бекон, пилето на жулиени след това, гъбките и сметана.

п.п Малкият ми е със счупена ръка от 2 дни и не мога нито да изляза с него, нито да го оставя сам.

п.п.п. Ако все пак има в най-близкия магазин на 1 кг пилешко колко течна сметана?
Виж целия пост
# 14
Значи казвате да я разредя? И аз така си мислех, но се чудех с мляко или вода.
Идеята ми е - малко запържен бекон, пилето на жулиени след това, гъбките и сметана.
п.п.п. Ако все пак има в най-близкия магазин на 1 кг пилешко колко течна сметана?
[/quote]
Аз не бих я разреждала., но въпрос на вкус.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия