Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пътуване на бебе от англия за българия ?

  • 3 038
  • 7
Здравейте мили мами Simple Smile Може ли някои да ми каже какви документи ще са ми необходими на летището ,  защото ще пътувам с дъщеря си сама. Тя е на 3+ месеца и проблема е , че след като сключихме брак с таткото не съм си сменила още паспорта и личната карта ( това беше през август 2012) а на всички други документи съм с новата фамилия  , включително и акта и за раждане, който е на английски език и незнам дали ще ми направят проблем на летището , имате ли някаква представа ?
Виж целия пост
# 1
Нотариално заверено пълномощно, че бащата е съгласен да изкараш детето от страната.
Виж целия пост
# 2
Аз веднага бих си сменила паспорта и личната карта. Ако нямаш възможност, сигурно ще трябва да се извади допълнителен документ, който да удостоверява, че лицето с имената от паспорта е същото, като това от акта за раждане на детето.
За по-сигурно попитай в подфорума Родители в чужбина  Peace

P.S. Имам и някакви спомени, че трябва и паспорт за детето  newsm78
Виж целия пост
# 3
За начало е необходимо пълномощно от страна на бащата. Ще трябва паспорт на детето - ако е български, първо трябва българско ЕГН, което става въз основа на преведен акт за раждане. Ако се заядат за легализация, да знаете, че с Великобритания имаме договор за правна помощ. Ако в акта за раждане не пише пол на детето, ще искат документ, от който да става ясно какъв е (аз давах документа, с който ни изписаха от болницата). Също трябва дубликат на акта за раждане. За английски паспорт не зная каква е процедурата. Аз правих ЕГН-то в България, чрез пълномощник и стана за около 10-тина дни. През посолството става по-бавно, ако не се лъжа.
Май има опция и детето да пътува с пасаван, но мен ме отрязаха от българското посолство, че не става.  
За майката вероятно ще са необходими нови лични документи или удостоверение за идентичност на имена, но не съм уверена дали второто ще свърши работа. Ако приемем, че за българите основният опознавателен белег е ЕГН-то, то в английския акт за раждане надали майката е вписана с ЕГН. Тоест, от гледна точка на английския граничен служител идва жена с различни имена от тази в паспорта и личната карта. За мен няма да е неочаквано, ако направят проблем.
Тъй като споделям опит от друга държава, по-добре питай в английската тема в подфорум По държави към Родители в чужбина.
Виж целия пост
# 4
здравеите след два месеца ще замина с децата в англия освен пълномощно от таткото ще искат ли паспорт на границата ще ми напраят ли проблем
Виж целия пост
# 5
Искат разбира се. Не може без паспорт. И пълномощното трябва да е оригинал + копие, защото в някои случай служителят може да го задържи.
Виж целия пост
# 6
Пълномощно, паспорти, акт за раждане, ако ти и децата сте с различни фамилии.
Виж целия пост
# 7
Това с различните имена незнам как е , но ако детето няма ЕГН ще трябва пасаван за бебето (поне в Белгия е така) и разрешение от бащата , което ще ти трябва само в България , но за по сигурно си изкарай.. Аз живея в Белгия , но мъжът ми е с Белгийско гражданство, когато ще тръгвахме за Бг с малкия, му изкарахме и лична карта и пасапорт , но малкият авроматично вече беше белгийче и при нас беше много по лесно. Едни приятели които не се бяха граждани , детето им се роди тук, ги върнага от летището защото нямаха пасаван
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия