Захарта не ми се карамелизира?!

  • 4 865
  • 15
Тази вечер исках да карамелизирам захар, 2 пъти слагах на котлона (с мааалко вода) и двата пъти изобщо не порозовеня, не покафеня, стои си бяла, водата се изпари и захарта стана на големи буци?!?! Аз ли нещо не съм в ред, не е като за пръв път да карамелизирам захар? По едно време помислих, че сол съм сложила, защото миришеше малко странно, но опитах и кубчето, и захарта от буркана, уж е захар!...
Случвало ли ви се е нещо такова?
Виж целия пост
# 1
В ред си си  Peace Захарта не е в ред. И на мен ми се случи скоро. Сигурно един час се мъчих, накрая изхвърлих всичко. Мнението на компанията беше, че захарта нещо е фалшименто. Което не е недопустимо.  newsm78
Виж целия пост
# 2
Явно не е истинска захар. Peace Кажи коя е марката.
Виж целия пост
# 3
Кажете марката. Аз от доста време имам чувството, че захарта, която вече се продава не е сладка...
Виж целия пост
# 4
За съжаление сме я изсипали в буркан и сме хвърлили плика, така че не мога да съм сигурна коя е фирмата. Имам едно подозрение, но трябва да купя пак, за да потвърдя, тогава със сигурност ще напиша.
Честно казано, не съм очаквала, че и в това могат да набутат боклуци! Наистина самата захар не беше много сладка, като я опитах, но веднага си представих тортата, която бях правила и къде и как ни се е отложило това подобие на захар в телата! Едва изчоплих тигана.... Confused
Виж целия пост
# 5
Е, не е истина...такова чудо не съм си и помисляла. Съжалявам за потрошените ти нерви.
Ще се радвам да споделиш марката ако подозрението се окаже правилно.  Confused
Виж целия пост
# 6
На мен ми се слчи същото преди няколко месеца, когато се опитах да направя "захарни петлета" на децата. Чудя се какво ли е това което продават за захар? Майка ми каза че било нишисте. Забелязвате ли как вече не може да се намери захар на едри кристали, всичката е една малко по едра от пудра захар.
Пробвай да ползваш за карамализиране кафява захар, с нея няма грешка.
Виж целия пост
# 7
На мен ми се слчи същото преди няколко месеца, когато се опитах да направя "захарни петлета" на децата. Чудя се какво ли е това което продават за захар? Майка ми каза че било нишисте. Забелязвате ли как вече не може да се намери захар на едри кристали, всичката е една малко по едра от пудра захар.
Пробвай да ползваш за карамализиране кафява захар, с нея няма грешка.

Сигурно е подсладител някакъв. Аз не съм убедена , че няма и фалшива кафява захар. Tired
Виж целия пост
# 8
Така, значи в кварталния магазин, от който сме купили онази захар, продават само Захира.  Whistling
Виж целия пост
# 9
Така, значи в кварталния магазин, от който сме купили онази захар, продават само Захира.  Whistling

Т.е Захира ли е? Аз съм взимала от тази - плавя сладкиш и не е сладък.
Виж целия пост
# 10
.....Забелязвате ли как вече не може да се намери захар на едри кристали, всичката е една малко по едра от пудра захар.
Пробвай да ползваш за карамализиране кафява захар, с нея няма грешка.

Тази захар е едра и сладни....нормално за захар  Laughing. Издънки с нея не съм имала  Peace
Виж целия пост
# 11
Аз пък мразя едра захар, дето трябва да я разбивам сто часа, за да се разтвори.
Със Захира не съм имала издънки, почти само нея купувам, поощрявам хартиените опаковки, вместо найлоновите.
Карамелизирала съм я сякаш, не ми е правило впечатление нещо да й има newsm78
Виж, случвало ми се е да не се карамелизира захарта в неподходящ съд. Не помня какъв беше, но половината почерня, другата поповина си остана на кристали. Вече знам и си карамелизирам все в една и съща тенджерка. Да не си сменила съда? А водата за какво е, аз не слагам?
Виж целия пост
# 12
И аз се чудя каква е ролята на водата в случая
аз си я карамелизирам така -в съд на бавен огън  newsm78
Виж целия пост
# 13
А аз карамелизирам с бучка масло,бъркайки постоянно,за да се разтвори равномерно всичката захар.Основно използвам карамела за подслаждане на кремове за сладкиши,като за целта след като получа светло карамелен цвят,дърпам съда от котлона за около минута,после наливам около 100 - 150 грама млечна сметана (от кауфландската ),връщам на огъня.Оставям на съвсем слаба степен котлона и бъркам от време на време,до пълно разтваряне на карамела.Понякога приготвям по-голямо количество карамел по този начин и съхранявам в кутия от маскарпоне,примерно.Така винаги си имам карамелов сос при нужда.Ако сметаната ми дойде малко по-малко се втвърдява в хладилника почти до консистенция ,подходяща да се оформи бонбон,но затоплен,сосът си става отново течен.Много е вкусно !
А за въпросната захар,явно е до партида,защото аз също не съм имала проблем с тази марка.
Виж целия пост
# 14
току що опитах да направя карамел със захар, закупена от Лидл - получи се същата история
повече няма да взема от там захар

сега погледнах опаковката, фирмата е точно Захира, от там е взета, но не е тяхната марка
явно нещата не са се променили през годините, все същия боклук
смятам да им пиша едно писмо с оплакване, едва ли ще има смисъл, но все пак...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия