Готвили ли сте фазан?

  • 7 642
  • 5
Някоя мама,ако е приготвяла фазан моля да ми напише рецептата.Имах една книжка за дивеча,но не мога да я намеря.Търсих в другите книги и тук в гбг. имат кулинарен справочник и нищо не намерих,моля дайте ми рецепта ако имате.Благодаря Simple Smile .
Виж целия пост
# 1
Не е нищо сложно, като пилето е. Каквото правиш от пиле можеш да направиш и от фазан. Разликата е в цвета на месото, фазана е направо синьо-лилав.
Виж целия пост
# 2
Не съм, но като всяко диво месео, трябва да имаш предвид, че е по-сухо и жилаво. Трябва задължително да го накиснеш в марината.
Виж целия пост
# 3
Цитат на: Туфи
Не съм, но като всяко диво месео, трябва да имаш предвид, че е по-сухо и жилаво. Трябва задължително да го накиснеш в марината.

Не е нито сухо, нито жилаво. Крехко е като пилешкото.
Виж целия пост
# 4
Здравей,
Не съм готвила Фазан, но намерих това:

За приготвянето на тези птици е характерно, че преди да се сготвят, убитите птици трябва да "узреят", не оскубани при стайна температура в продължение на няколко дни.

РАГУ ПО ГРУЗИНСКИ

1 фазан. 125гр. сухо бяло вино, 4 с.л. масло,, 5 гл. лук, 8 ч.л. дом пюре или 1-2 домата, сом от 1 лимон, 2 с.л. нарязан магданоз, копър, босилек, естрагон, сол.

Почистената и измита птица разделете на порции, осолете, задушете в масло с лук и доматите. Добавете виното и останалите подправки и задушете до готово.


ФАЗАН ПО БОХЕМСКИ

1 фазан, 80 гр. сухо бяло вино, 150 гр.сланина, 2 1/2 с.л.масло или св.мас, 1/3 водна ч.сметана, 1/2 гл.лук, 1 даф.лист,5-6 плодчета хвойна, 1-2 карамфилчета, сол и черен пипер.

Измийте и посолете птицата. Увийте в тънки парчета сланина и запържете. Добавете лука, подправките и вода, захлупете и печете като от време на време поливате със соса. Когато е готов фазана извадете, а соса преварете със виното и сметаната и полейте с него преди сервиране.

ЗАДУШЕН ФАЗАН

1 фазан, 30 гр.масло, 50 гр.тлъсто свинско, 50гр.бренди, 100гр. сухо бяло вино, сол, ч.пипер, мащерка.

Сгорещете маслото и запържете в него свинското добавете измития, нарязан и осолен на порции фазан. Запържете от всички страни после добавете брендито, варете няколко минути и после под похлупак задушете до омекване заедно с подправките. По време на задушаването няколко пъти обръщайте парчетата. Извадете омекналия фазан, добавете виното към соса, варете още малко и след като се сгъсти полейте с него при сервиране.
Виж целия пост
# 5
Ellypr, Grinning много ти благодаря за рецептите направих задушения фазан и сега чакам да хапваме Grinning ,така вкусно мирише Grinning .Много благодаря.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия