Английски коледен кекс - 2 тема

  • 88 950
  • 644
# 630
st. Dobri , опитахте ли кейка?
Виж целия пост
# 631
Здравейте, от 25 ноември ми отлежава АКК . Днес го поливах с коняк , но ми се струва много твърд. Държа го на северна тераса . Вашите твърди ли са ?
Виж целия пост
# 632
АКК не е мек десерт и от студа допълнително се стяга маслото.
Виж целия пост
# 633
Благодаря Джемма за отговора .
Виж целия пост
# 634
И аз при вас момичета моят  АКК е готов от 01.12 сега само го опиянявам редовно:heart_eyes: Подариха ми комплект украса за него с много фигурки, еленчета... глазура ще се  пробвам за първи път тази година да направя!
Виж целия пост
# 635
На някои им отлежават от миналата година Grinning , а аз чак сега ще правя. Е, не за Коледа, за Нова година по-скоро, ама си е малко време и дано все пак докарам вкуса.
Виж целия пост
# 636
Правя традиционно АКК от години, стриктно по рецептата на Джемма, за която благодаря:hibiscus:
Тазгодишният ми кейк опекох на 24.11. и вече е опиянен от очакване. Купила съм моделираща захарна маса за украсата и чакам Коледа с нетърпение. Най-голямото ми удоволствие е да го украсим с дъщеря ми.
Виж целия пост
# 637
Вече е на свършване АКК... правих  му айсинг и стана добре, някои от фигурките са фондан, но така ми ги изпратиха не съм  ги майсторила! Благодаря на Джемма за рецептата и на споделящите в темата!
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=opt1546448936u.jpg
Не можах да я смаля тази снимка съжалявам!
Виж целия пост
# 638
Привет, любители на Английския коледен кейк. Да отворим и тазгодишното печене на тази разкошотия. Точно месец до Коледа, време е за печене. Пека АКК от почти 10 години, не ги броя вече, но стана традиция у нас и семейството ми и приятелите ни го чакат с нетърпение.Gift Heart

Споделям моя резултат. В процес на подготовка.
Скрит текст:
И току-що изваден от фурната, изстива на решетката.




Обичам този момент, когато в къщи започва да ухае на Коледни аромати. Flowers Evergreen TreeHeart Eyes
Виж целия пост
# 639
Аз вероятно другия уикенд ще го правя. Тогава сигурно и ще украсяваме. Децата вече нямат търпение.
Виж целия пост
# 640
Здравейте, аз го правя за втори път. Рецептата съм адаптирала от тази на Джема и от английски рецепти. Миналата година ми се получи перфектно. Сега се обърках и пекох 3 часа и 10 минути и тези 10 минути ми докараха кафявата коричка, но вече ще си знам... Тук прилагам моята рецепта:

https://megisbakery.blogspot.com/2019/11/british-christmas-cake-koleden-keik.html

Ако някой има опит с блоговете да ми каже добре ли съм цитирала темата на Джема в началото на увода, като източник.

Виж целия пост
# 641
Сега го сложих, но и друг път съм го правила късно. Може и Новогодишен да го нарека.
Виж целия пост
# 642


Изглежда грозничък, но ухае прелестно!
Виж целия пост
# 643
И нашият е вчерашен, но така или иначе е за Нова година, та има допълнителна седмица. Simple Smile
Виж целия пост
# 644
Момичета, тази година ще правя коледния кекс безглутенов.
Някой правил ли е? Безглутеновите смеси са винаги по-течни. Чудя се дали да сложа по-малко брашно?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия