Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

18 СОУ с източни (японски, китайски, корейски, други) и западни езици

  • 123 518
  • 735
# 720
Здравейте , моля за малко помощ! Дъщеря ми ще кандидатства първи клас в 18 СОУ , има ли система за електронно кандидатстване , и кога я активират? Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 721
Здравейте,
Интересувам се от малко информация за госпожите - Петя Томова, Ива Петрова и Камелия Димитрова. Назад в страниците прочетох хубави отзиви за тях, но ще се радвам да се включат още родители които да обобщят малко повече Simple Smile
Благодаря и лек ден
Виж целия пост
# 722
Здравейте. Г-жа Петя Томова по философия ли?
Виж целия пост
# 723
Петя Томова е главен начален учител и съм чувала прекрасни отзиви, но преди 5 години(тоест от по-предния начален випуск)
Виж целия пост
# 724
Писала съм и назад за Камелия Димитрова. Според мен е голям професионалист, с подход към децата. Класен ръководител е на дъщеря ми, сега в 3 клас.
Виж целия пост
# 725
А кои са класните в момента на 4 клас - японските паралелки, които ще поемат 1-ви клас и мнения?
Виж целия пост
# 726
Здравейте
Моля за информация за немската паралелка след 7 клас
Виж целия пост
# 727
Ако преподавател е Емил Димитров - загуба на време. И преди съм писала в темата - потърсете. С две думи - губи времето на децата в часовете, говори им на бългтарски,като основно се хвали с негови бивши възпитаници и с дъщерите си. Почти през цялото време им говори на български и подсеща, че имат езикова школа със жена си и може там да научат нещо повече.
Другата преподавателка по немски не я познавам и нямам наблюдения.
Виж целия пост
# 728
здравейте! Моля за коментар относно корейския. Благодаря ви! и за самото у-ще - доволни ли сте, строго ли е у-щето, има ли добри преподаватели, т.п.
Виж целия пост
# 729
catnadeen,
За кой етап е въпроса?
За начален ли?
Виж целия пост
# 730
18-то е един от резервните ни варианти за след 7 клас. Като сме се насочили към източните езици - японски, китайски, може би корейски. Има ли родители на деца, учещи в момента да споделите как е? И друго - интересуваме дисциплината? Редовно минавам покрай училището и е много неприятна гледка пушещите отвън ученици през голямото междучасие.
Виж целия пост
# 731
Аз вече нееднократно съм писала, че моят син учи в 18-то вече 8 години. От 1 до 7 клас беше с японски и бях много доволна от изучаването на езика и повечето преподаватели с малки изключения. Сега е 8 клас с арабски и също учат интензивно, дори и дистанционно. За дисциплината вътре в училището е ок, но отвън никой не може да спре големите ученици, но това не е проблем само на това училище.
Виж целия пост
# 732
В началния курс от първи клас, японският език (защото  дъщеря ми е с японски), се учи наистина много сериозно, с много изисквания. Нямам впечатления от горен курс. Дисциплината вътре е на ниво, извън училището е като навсякъде. Впечатленията ми от учителите по японски е, че са много отговорни, отдадени и изискващи.
Виж целия пост
# 733
Дисциплината според мен изобщо не е на ниво. Дъщеря ми е 7 клас, руска паралелка. Единствените часове в които има дисциплина са български, химия и руски. През останалите казва, че е кошмар. Седеше на 1 чин и не чува госпожите. Но може би проблема е в тяхната паралелка, за другите не знам.
Виж целия пост
# 734
Здравейте! Ако сте се насочили конкретно към китайския език, мога да ви помогна в избора. Аз завърших 18 СОУ преди няколко години с този език, за жалост единственият ни преподавател тогава, който всъщност ни научи на езика, напусна, когато бях 10 клас. Езикът е страхотен, увлекателен и логичен. Мелодичността му е пленяваща и прави ученето му удоволствие. Няма да ви лъжа, трябва упорство и дисциплина, която е изключително важна. В 8 клас беше много трудно, неочаквано за мен, но госпожата беше супер мотивираща. Всеки час започвахме с анализ на желанията ни, въпреки слабите резултати, тя не спираше да ни повтаря, че можем, че сме близо, че ще стане. В 8 и 9 клас научих това, което трябваше, получавах оценките, които заслужават. След напускането й идваха китайци, различни преподаватели, дори студенти да ни преподават, но поради липсата на подход и респект към учениците, знания не получавахме. За оценките е излишно да казвам, че се пишеха на поразия незаслужени шестици, за да не се разваля репутацията. След 12 клас продължих да уча, на частни уроци при същата госпожа, която ме накара да обикна китайския език и култура, за да мога все пак да имам самочувствието, че не съм си попиляла времето в училище. С радост разбрах, че е започнала да гради в 138 училище преди няколко години китайска паралелка, посетих я, разбира се, от любопитство, понеже знам какви идеи имаше преди и не мога да ги реализира. В новото училище имат четирима преподаватели (българи) и двама китайци. Имат страхотни кабинет, оборудван с китайска литература, помощни материали. За всеки празник организират програма свързана с културното наследство. През последните години учениците й са достигнали до 2 и 3 място на световно ниво. Излишно е да казвам, че подготовката и знанията са железни. Дори една моя съученичка е тръгнала по стъпките й, ставайки преподавател рамо до рамо с нея. Много още мога да ви разкажа за езика и за важността на подготовката и условията. Ще си позволя само да завърша с моята препоръка. Ако искате детето ви да учи китайски и да го научи, да го заобича, важен е преподавателя, а не институцията. Като китаист ви съветвам да изберете 138 СОУ, аз за моето дете, ще се боря влезе там.
Ако имате въпроси, мога да ви разкажа още и още, и още. Потърсете из интернет, фейсбук, дори и тук има теми за китаистите и ще се ориентирате най-точно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия