Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Швейцарски импланти и адхезивни мостове

  • 50 260
  • 93
# 90
Търси някой който да ти го изгради нагоре. Щом имаш корен ...
До последно се пробва да се оправи. Ваденето е краен вариант.
Ако успее с щифтове там да изгради коронката ще е добре. Тя няма да се лепи за съседните..би следвало да стъпва на корена и той да я държи.

Потърси второ и трето мнение .
Как ме разбра от раз...Simple Smile
Да,целта ми е да запазя по възможност зъба при положение,че корен има.Най-лесно се хващат клещите и се вади.
Благодаря ,за мнението!
Явно този тип мост не е подходящ за моя зъб.
Виж целия пост
# 91
Този мост -  едва след като ти извадят зъба.

Дано да успееш да го спасиш.
Виж целия пост
# 92
Feeling,какво стана със зъба? Надявам се си успяла да го спасиш. Както Тета казва, при твоя случай ако ти е здрав корена ,а и костта също ти слагат щифт(пинлей) и ти го изграждат. После ако трябва леко го изпиляват и оформят и отгоре му слагат коронка. За 6-ти зъб е добре да е металокерамика,че са по-здрави за дъвкателен зъб от изцяло керамичните например,които ги препоръчват за предни зъби...а може и от цирконий, ама цените там са доста по-високи.

Аз също следя темата за този вид мостове и разбирам,че е подходящ в случаите в които съседните зъби са със стари пломби и е удобен случая ,за да се подновят....А също така,че не са подходящи за големи дъвкателни зъби, където натоварването е по-голямо.

Имам едно празно място на 5-ти долен зъб,което стои дълго време празно ,а съседните зъби са 4-ти със стара пломба отстрани към петия(подходящ за случая), но от другата страна 6-тия ми е коронка с имплант,който не мисля,че е удачно да се пипа за адхезивен мост???
Зъболекарката ми каза,че може да се направи коронка на четвъртия и да се пусне и такава към петия.Но аз не искам да си пиля живия 4-ти зъб,за да се покрие мястото на 5-тия.
Преди години ми бяха направили едно силиконово зъбче с основа,което се щракаше на празното място между другите два, но аз така и не свикнах с него и не съм го носела активно.А за друг имплант до съществуващия не става,защото мястото вече е останало малко,а и не се знае в какво състояние е и костта.Чудя се какво друго може да се направи?
Виж целия пост
# 93
Здравейте, и аз пред дилема. Накратко съпругът ми има проблем с цяла Горна челюст, решихме да са импланти. Ходихме при др Саша Стаменов в Плевен, който предложи 8 импланта. Има кост, слава богу. Даде ни цена от 10 000 лв за всичко. Имплантите са на Нео биотек. Но ми дава гаранция само две години. Решили сме да отидем за второ мнение в Банско в А дент.
Но генералния ми въпрос е. Много мои колеги започнаха да ме разобеждават за тези импланти и да се спрем на мостове. 1во заради цената. Разликата е доста впечатляваща. 2ро заради това, че организма, може да не приеме инплантите и 3то започнаха едни истории как тези импланти постоянно се чупели боли и ходене по мъките. Съпруга ми е на 29 год. Бих искала мнение на имплантолог. Какво мисли? Дали е по-добър варианта с мостовете? Ако не короните да са металокерамика или цирконий. Др Стаменов ми каза че металокерамика та била по-здрава. А от другия лекар в Банско, с който се консултирам по телефона, предстои ни час, каза че цирконий бил по-добрия вариант. И нещо друго броя на имплантите. Единия ми казва 8 а от Интернет чета, че 6 са напълно достатъчни. Моля за помощ!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия