Круша в сос от червено вино с подправки, гарнирана със сладолед и целувка
Продукти за 1 порция: 1 круша (около 90-120 г), 250 г червено вино, 80 г захар, 1 зърно карамфил, на върха на ножа индийско орехче, канела, млян черен пипер и джинджифил, една голяма захарна целувка и 1 топка (60 г) ванилов сладолед.
Крушата се обелва, разрязва се на две и внимателно се изчиства от семенниците, така че двете половинки да останат цели. Виното заедно с подправките се загрява на бавен огън и след като заври, вътре се слага крушата. Това трябва да стане внимателно, за да не се разпадне. След няколко минути половинките от крушата се изваждат, в соса се слага захарта, разбърква се и се оставя да ври, докато остане наполовина. След като сосът изстине добре, се разлива в чиния и отгоре се слага крушата. Този десерт никога не трябва да се сервира топъл. Отстрани се гарнира с целувката и топката сладолед. За красота крушата може да се нареже по дължина и да се оформи в чинията според естетическите разбирания на готвача.