Пачи яйца?

  • 3 782
  • 3
Сдобих се с десетина домашни пачи яйца. Сготвих повечето на мусака и кекс, т. е. били са топлинно обработвани поне по 10 минути. Една приятелка, с която се заговорихме на кулинарни теми, каза, че били ужасТно опасни, разнасяли много зарази и изобщо не било добре да се консумират. Знам, че са по-мазни от кокошите, но чак пък опасни при положение, че са добре обработени термично? Бг-мамма знае всичко, вие какво ще кажете по въпроса?
Виж целия пост
# 1
Не съм готвила пачи яйца и не мога да се изкажа от личен опит, но тук пише, че пачите яйца трябва  да са пресни и да се готвят поне 15 минути.
Линкът нещо не работи, затова ето пълния цитат - "Пачите и гъшите яйца са значително по-хранителни от тях и с по-здрава черупка. Недостатъкът им се състои в това, че не са така трайни и като правило яйцата на водоплаващите птици са по-уязвими за атаки на вредни микроорганизми, причиняващи болест у хората. Пачите и гъшите яйца трябва да се консумират само ако сме абсолютно сигурни в тяхната преснота и след топлинна обработка не по-малка от 15 минути. В магазинната мрежа се срещат много рядко именно поради по-малката им трайност и затруднен контрол на качеството им."
Виж целия пост
# 2
С тях се прави чудесен крем карамел. Става доста по-вкусен и гъст. А че са опасни не вярвам. Имахме патки и сме изяли сигурно хиляди.
Виж целия пост
# 3
благодаря!   bouquet
и ние изядохме нашите, по-малки, по-жълти и по-гъсти като консистенция са от кокошите
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия