Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Синдром на Дуейн в очите?

  • 5 077
  • 16
Дъщеря ми е на 1 година и 9 месеца. Още от бебе и забелязвах, че дясното и око сякаш криви при поглед на ляво а и на някои снимки се личеше много. Педиатъра все викаше, че е физиологично и че ще мине, да ама не! Поставиха ни тази диагноза - Синдром на Дуейн (+ далекогледство +3.5 и 4.5) и единствения вариант за лечение на този синдром е бил с операция, и то не сигурно, дали ще се оправи. Моля Ви, ако някой знае нещо за този синдром, дали има такива оперирани от този синдром и дали се оправило окото след операцията? Струва ли си изобщо да се оперира? Дали има ефект операцията?
Благодаря предварително   bouquet
Виж целия пост
# 1
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=537863.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=723648.0

В тези две теми пиши, дано са ти от полза.
Виж целия пост
# 2
А на какво основание ви поставиха диагнозата?
Моят син също от раждането криви очите. На година и половина му поставиха диагноза паралетичен страбизъм+далекогледство 6 диоптър.
Виж целия пост
# 3
Steli Mam при моето дете е така: Ако гледа на ляво, без да да мърда главата си, само с очите,  зеницата на дясното идва до нослето, но зеницата на лявото око не идва до края на самото око в лява посока, а седи си на средата на окото. Като гледа на дясно, няма проблем, дясното око идва до края на оченцето, а лявото до нослето. При нас проблема е в лявото око, някакъв мускул или нерв не дърпа лявото око на лява посока. Дано да си разбрала, че писах много объркано.
А прегледа... ми една играчка и я движи на ляво и на дясно, таткото и държа главата, за да следи играчката с очите си, и после едно фенерче с едни диоптирчни стъкла, ето това беше прегледа...
Виж целия пост
# 4
При нас също има ограничени движения на окото. И на двете, но лявото стига само до средата. При нас също прегледа минава по същия начин, но на нас ни казаха паралитичен страбизъм. Ходили сме при Светла Николова във Варна, Константинов в София и на две места в Пловдив.
Виж целия пост
# 5
Аз сега събирам инфо за известната болница в Турция - Дуная гоз, искам и там да я заведа за диагностика, самия преглед с всички екстри ми казаха 200 лири (долу горе 120 лв.). Уж с по-добри специалисти с по-добра техника, пък ще видим...
Виж целия пост
# 6
Пишете как е минало.
Успех!
Виж целия пост
# 7
И моето дете е със подобен синдром, но го водят Дюан - не знам дали не е просто разлика в изговарянето на български.
До колкото знам това е липса на мускул в окото, който отговаря за част от движението и не е оперативно, освен ако не са започнали да добавят мускули. При моето едното око се движи от носа до средата някъде на орбитата. За да погледне наляво трябва да си обърне главата.
Предлагаха ни операция заради кривене на същото това око, което водеше до накланяне на главата. Но се разминахме само с промяна на диоптъра.
Виж целия пост
# 8
И на нас в началото един лекар ни каза, че сме с Дюан, но всички други го опровергаха, защото при Дюан имало специфични изменения. А относно двата синдрома-различни са!
Виж целия пост
# 9
За операцията ни обясниха така: значи този ленив мускул, който не дърпа както трябва, ще го свързват със най-близкия съседен мускул и те заедно ще работят. Нещо такова обяснение ни дадоха за операцията.
Виж целия пост
# 10
Стели мама и хати може ли да кажете как са сега дечицата. Мина доста време оттогава, лекували сте се и ако да как?  Ние сме с Дюейн на лявото око, което не гледа наляво.
Виж целия пост
# 11
Здравейте, мен също ме интересува как дечицата сега. На нас ни казаха синдром на Дюан, и че не се оперира. Каква е разликата между 2та синдрома?
Виж целия пост
# 12
Мисля че е едно и също и разликата идва от превода от английски. Вашето детенце колко е голямо
Виж целия пост
# 13
На 1 година и 5 месеца е сега, бяхме на преглед, когато беше на 1 г.
Виж целия пост
# 14
Ние сме на почти 4. Бяхме на 2и 6 при първи преглед. След две седмици сме на лпнтролен при друг лекар и ще видим неговото мнение. Не мпга да разбера 21 век как става така, че няма лечение за нас. Вие носите ли очила?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия