Някои лесни упражнения, които да правиш у дома

За някои жени мисълта за фитнес по време на бременност е чиста лудост. Знаеш, че е полезно, но някак си винаги имаш добро извинение да не се упражняваш.
Ето няколко мотивиращи съвета и идеи за упражнения у дома. Нероденото ти бебе ще ти бъде благодарно, че си оставила киселите краставички и сладоледа за награда след тренировката. А след като се отдадеш на увеличаващи ендорфина дейности, може дори да не се нуждаеш от сладолед!

Раздвижи се!
      
Нормално е да си уморена и да не ти се правят упражнения, особено по време на първия триместър. Опитай да ги правиш за 15 минути и ако след това още си уморена, отложи тренировката за следващия ден.    
      
Разтегни се!
  
Тъй като вероятно размерът на сутиена ти е нараснал и е променил центъра на гравитация, нормално е раменете ти да са малко „отпуснати“. За да подобриш позата си и да избегнеш болка в гърба, застани под свода на вратата с ръце, изпънати встрани, и с длани върху рамката на вратата. Стъпи с единия крак напред и се изпъни.
    
Не забравяй да клякаш
    
Кляканията са страхотен начин да подсилиш мускулите на тазовото си дъно, които ще използваш по време на раждането. Постави топка за стабилност под седалището, подпряна на стената. Нека топката се опира в гръбнака ти, докато клякаш. Топката ще ти позволи да останеш изправена, за да не натискаш корема си.    
      
Инвестирай в комплект гирички
        
Можеш да използваш две гири от по 2 килограма за всички упражнения за горната част на тялото. Детето ти бързо ще достигне пет килограма, така че колкото по-силна е горната част на тялото ти, толкова по-лесно ще ти бъде да разнасяш мъника!
 
Прави пилатес
    
Все още не знаеш как да се раздвижиш? Опитай тези лесни пилатес упражнения, за да раздвижиш кръвта и бебето си.

Кръгове с крака
    
Те укрепват тазовото дъно и намаляват отоците (задържането на вода). Застани с крака под формата на "V", с дясната ръка на стената, а лявата на хълбока. Като стягаш тазовото дъно, повдигни левия си крак под ъгъл 45 градуса. Като държиш тялото и хълбоците изправени, направи пет малки кръга с крак в едната посока, а след това пет кръга в другата. Смени страната.    
      
Сухо плуване
    
Това засилва мускулите на гърба ти и облекчава болката в гърба. Започни, застанала на ръце и колене. Като държиш раменете си неподвижни, вдигни дясната си ръка докато застане успоредно на пода. В същото време дръж хълбоците неподвижни и повдигни левия си крак, докато стане успореден на пода. Задръж за две вдишвания. Повтори с лявата ръка и десния крак. Направи четири серии.
Виж целия пост