Публикуването на теми и мнения, написани на латиница е нежелателно.
Модераторите имат право да правят забележки на потребителите, публикуващи теми и мнения на латиница. При несъобразяване със забележката, следващи теми на латиница, публикувани от същия потребител, могат да бъдат заключвани или директно изтривани.

Когато пускате нова тема или задавате въпрос, на който искате да получите отговори - моля, уважавайте тези, които биха го прочели и могат да дадат мнение!

Колкото по-ясно, грамотно и лесно четимо е написана дадена тема или зададен определен въпрос - толкова повече хора ще го прочетат (доста от посетителите въобще не четат теми написани с латински букви) и толкова повече мнения и отговори ще получите.  • Пишете грамотно.

  • Пишете на български.

  • Пишете на кирилица.

  • Не използвайте главни букви (писането с главни букви се приема като ВИКАНЕ).

  • Не е препоръчително и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата.

  Тези, които нямат инсталирана кирилица, могат да ползват KREDOR или алтернативни програми за кирилизация.

  KREDOR позволява на посетителите на форума да превключват режима на работа на клавиатурата си в зависимост от нуждите и предпочитанията им, когато набират текст. 
  Това е полезно за голяма част от потребителите, намиращи се в чужбина, но често и на тези намиращи се в България.  Много от компютрите, използвани от българи в чужбина, в университети, библиотеки и във фирми не само, че не са кирилизирани, но и възможността за кирилизация е блокирана.  Често дори компютри в България не са кирилизирани или имат някакъв проблем с кирилизацията.

  С тази технология потребителите, ще могат кликвайки на бутона над полето за въвеждане на текста на съобщението да превключат режима на работа на клавиатурата си към Фонетичен или БДС, без да е необходимо компютърът им да е специално кирилизиран.

  Бутончето за смяна на клавиатурите функционира напълно с Internet Explorer v.4 или по-следваща, Netscape 7.0 или Mozilla/Gecko 1.x.  При другите браузъри бутончето просто не се показва.

  Една подробност: при клиентски конфигурации които не приемат cookies, избраният режим на клавиатурата не се запазва при преминаване към нова уеб-страница.  Как да ползваме Kredor?

  Основна клавиатура - бутончето е синьо с изписани букви EN.
  При избрана основна клавиатура от бутона Kredor, въвеждате текст спрямо избраната от Вас клавиатура от Вашия компютър - т.е. ако сте избрали кирилица - пишете на кирилица, ако сте избрали латинска - пишете с латински букви.

  Българска фонетична клавиатура - бутончето е червено с изписани букви BP.
  При избрана от бутона Kredor фонетична клавиатура, въвеждането на текст е спрямо таблицата на фонетичната подредба, независимо от избраната клавиатура на Вашия компютър. Т.е. независимо дали на Вашия компютър имате или не кирилизация, Вие ще въвеждате текста спрямо фонетичната подредба.

  Българска стандартна клавиатура - бутончето е жълто с изписани букви BG.
  При избрана от бутона Kredor българска стандартна клавиатура, въвеждането на текст е спрямо БДС подредбата, независимо от избраната клавиатура на Вашия компютър. Т.е. независимо дали на Вашия компютър имате или не кирилизация, Вие ще въвеждате текста спрямо БДС подредбата.  Как да превключваме Kredor в различните режими?

  Има два начина за това.

  1. Може да кликнете върху цветното бутонче с левия бутон на мишката и ще Ви се покаже меню с възможност за избор между основна, фонетична и стандартна клавиатура - кликвате върху избраната от Вас клавиатура.

  2. Режимите могат да се превключват и след двукратно натискане на клавиша Shift.

  Имайте предвид, че избраната клавиатура от бутона Kredor е с приоритет. Т.е. ако на Вашия компютър е избрана латинска клавиатура, но бутонът на Kredor показва BP (фонетична) или BG (БДС) клавиатура, то Вие ще въвеждате текста на избраната от бутона Kredor клавиатура. Т.е., ако искате да въвеждате текст с латински букви, но той се изписва на кирилица, достатъчно е да изберете латинска клавиатура на Вашия компютър и основна клавиатура от бутона на Kredor (EN в синьо квадратче).

  Автор: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4823.0[/list]
  Виж целия пост