Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Майчинство при осиновяване

  • 83 225
  • 165
# 150
Да,относно НОИ е ясна работата..всичко документално е изрядно и ще ми изплащат майчинството по новия закон и да,те не изискват тези документи.По-скоро очаквам да ме уведомят,че ще ми спрат отпуската,ако се захванат насериозно за тоз член от наредбата и за това питах дали има и други мами в подобна ситуация.
Виж целия пост
# 151
Здравейте,някоя от вас да знаее кога ще получим новото майчинство- увеличеното?
Виж целия пост
# 152
До 25-ти август би трябвало да си получиш парите за юли. Т.е. вече по-високото майчинство.
Виж целия пост
# 153
До 25-ти август би трябвало да си получиш парите за юли. Т.е. вече по-високото майчинство.
Благодаря.
Виж целия пост
# 154
e_lina,  моето вече го получих миналата седмица Simple Smile.
Имаше забавяне, тъй като системата ѝм се беше объркала заради шпромените, но след поправка от тях в тяхната система на документите, си минаха добре и вече парите са по сметката ми.
Аз след забавянето се обаждах в НОИ, тъй като се оказа,ч е сме май само 3 жени с такива промени в нашият град и само 1 човек в НОИ знаеше (почти) какво да направи. Побутнах ги като с еобадих,ч е още нямам майчинство и след акто направиха проверка, коригираха и пак пуснаха документтие ми в системата.
При мен в системата излизало грешка в работните часове, а в същото време видимо такава грешка нямало. Поправиха си системата и мина ок.
Здравейте,някоя от вас да знаее кога ще получим новото майчинство- увеличеното?
Виж целия пост
# 155
Здравейте искам да попитам ако осиновя детенце на 7месеца ще получавам 90% до навършването на 12месеца на детето и след това 340лв майчинство това важи ли за тези който се осигуряват на 4часа или за тези който са на 8часа и аз като се осигурявам на 4часа колко майчинство ми се полага
Виж целия пост
# 156
Ако осиновите дете на 7месеца ще получавате 90% от средномесечния ви доход (заплата) за последните 24месеца. Това майчинство ще получавате в продължение на 1 година от датата на вземане на детето. След това ще имате право да оставите по майчинство до две годишната възраст на детето, но обезщетението вече ще е 380лв. Т.е 90% до 1г и 7м и 380лв от 1г и 7м до 2г.
Виж целия пост
# 157
Имам предвид че аз като се водя на 4часа 300лв дали тези 380лв където се полагат за майчинство ще ги взимам, понеже се осигурявам на 4часа има ли значение дали си на 4ч или 8часа
Виж целия пост
# 158
Задайте си въпросите в НОИ. От там най-точно ще им отговорят. Те са тези, които изплащат обезщетението. Някъде бях попаднала на информация, че майчинството не може да е под минималната работна заплата. Но във Вашия случай, аз не съм компетентна да отговоря.
Виж целия пост
# 159
Благодаря ви много
Виж целия пост
# 160
Здравейте!
Знае ли някой, след като изтече първата година от осиновяването, която вече се плаща на 90% и детето вече е направило 2 години, през втората година от осиновяването,  майката спира да получава и минума от триста и няколко лева ли?
Виж целия пост
# 161
Да, точно така. Право на остатъка от втората година имат само майките, чиито деца не са навършили две години към изтичане на първата година от осиновяването.
Всички осиновителки на деца под 5годишна възраст имат право на една година майчинство 90%. В случай, че след изтичането на тази година детето не е навършило две години, майката има право на месеците до втория рожден ден на детето да ползва обезщетение за гледане на дете от 380лв (ако не е увеличено вече). Този втора година е за гледане на дете до двегодишна възраст и не е от НОИ, както първата година.
Виж целия пост
# 162
Здравейте,да попитам,някой знае ли колко е първоначалната помощ за 2 ро осиновено дете,т.е вярно ли е,че при нашите деца няма разлика от поредноста и вземат по 250 лв? Второ питане,при подадени документи началото на месец март,за помощ и детски за второто ни дете,кога би следвало да се отрази финансово,защото и този месец получих  380 лв, само за баткото? Малката е с нас от 20 .02.19г. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 163
Да. Вярно е по 250лв, без значение на поредността.
Питайте социалните кога ще започнат плащанията, по-скоро защо още не са започнали за второто дете. След като е с вас от февруари би трябвало през март да почнат, най-късно от април. Майчинство за второто дете не Ви ли се полага?
Виж целия пост
# 164
Благодаря за отговора , оказва се че счетоводството на фирмата,не си е свършило работата и за това се бави. Предполагам, че сега пада на половина за баткото ,а за малката която вече е на 6м,трябва да вземам 90 %.
Малко е тъпо това деление,какво е значението дали си го родил второ или осиновил второ,след годините на изследвания,инвитрота и мъки се предполага,че сме по добре финансово явно,срамота е.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия