Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Майчинство при осиновяване

  • 102 614
  • 261
# 255
Здравейте на всички мами и дечица....Simple Smile
Искам да попитам нещо, което ме мъчи доста отдавнаq  относно Удостоверението за раждане.
Нормално ли е датата на издаване на Удостоварението , което е издадено въз основа на Акт за раждане, да се различава с месеци от самата дата на раждане?
Доколкото зная, срокът е 7 дневен от датата на раждане...
Дано получа яснота, благодаря предварително на всички включили се.
Simple Smile
Виж целия пост
# 256
Зависи от конкретния случай. Да, има такива ситуации, например при дъщеря ми след раждането има развод и бащата, който не е биологичен изчезва от удостоверението за раждане и детето има нов документ вече на имената на майката.
Вероятно има и други причини да бъде издадено по-късно.
След осиновяване се издава ново удостоверение и съответно на него няма как да се даде дата на издаване около датата на раждане.
Виж целия пост
# 257
Вероятно сте права, но наскоро четох пак тук, но доста стара тема беше, а именно :
Жената имаше 2 осиновени дечица и доста компетентно обясняваше, че Удост. на нейните не се различават по нищо от тези на сестра и на децата/биологични/, освен самата дата на раждане....
Не зная и още повече се обърках....
Виж целия пост
# 258
Не знам въпросния случай, но няма как ново удостоверение да е с дата малко след датата на раждане, освен, ако детето не о синовено направо от родилното, каквито случаи е имало преди години. Но в днешно време няма как да се случи. Синът ми е бебе с отказ, но този отказ по действащото законодателство сега е даден поне 30 след раждането. От там има време за вписване в регистъра и разглеждане на съвет да кажем , бе е някъде седмица преди да навърши 3м. Аз го осинових на 4м и 7дни точно. Още 7 дни, за да влезе осиновяването в сила, след което се уведомява общината по мой адрес да издаде ново удостоверение за раждане с новите данни на детето. Няма как общината да издаде удостоверение със задна дата.
Виж целия пост
# 259
Сигурно сте права, да са ни живи и здрави съкровищата....🥰🥰🥰
Дано се включат и други мами и споделят, просто за информация!
Желая ви здраве!😉👍🍀🍀
Виж целия пост
# 260
И ние имаме две осиновени деца. Удостоверенията им са издадени няколко дни след влизане на решението на съда в сила. По стечение на обстоятелствата датите (не месеците) съвпадат. Между делото и датата на влизането му в сила има реално девет дни разлика (ако броим и деня на делото, и този на влизане в сила), а между датата на влизане в сила и датата на издаване на документа - 7 дни (пак броейки и двете дати). И двете удостоверения са издадени въз основа на актове на раждане със същата дата. Съответно датата на удостоверението (и акта) на сина ни е почти девет месеца след раждането му, а на дъщеря ни - над пет месеца. И двата документа са оригинал.
Нямам обяснение защо е даден препис, ако правилно съм разбрала споделеното преди дни...
Няма как удостоверение да се издаде с дата 2-3 дни след раждането, както е при биологичните деца.
Виж целия пост
# 261
Не, не, месеците се разминават, другото е ок, но всичко е в реда на нещата, това исках да разбера.
Бъдете здрави и много щастливи! Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия