Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мариноване на сафрид

  • 18 022
  • 41
# 30
здравейте, да се включа и аз имам таранка или платика/ и аз незнам каква е речна и дребна е / замразена е изчистена, някакви идеи за мариноване или въобще приготвяне около 3-4 кг е.
Прочети 2-3 поста по-нагоре.
Виж целия пост
# 31
Ако въпросите дали изчезват костите са към мен, аз съм приготвяла по този начин само скумрия и паламуд. Те имат само една средна кост, която не изчезва, но от оцета става една такава мека и лесно се премахва. Няма как да се нарани венец или нещо друго при хапване. Точно заради многото кости не ми харесват малките рибки. Пък били те и прясно уловени. В един момент се улавям, че повече чопля и плюя отколкото да ям. И ми се отщява. Но пък на много хора това не им пречи.  Wink
Виж целия пост
# 32
един въпрос,  Simple Smile след като съм натъпкала буркана с риба, сега олиото трудно достига до дъното на буркана, с вилица правих пролука ,между рибата и буркана , за да слезе олиото до долу, какво да правя , правилно ли е така, натъпкала съм я херметически  Joy
Виж целия пост
# 33
Споко. Правилно е. Може да си помогнеш с тънък нож, който да промушиш между рибата и стената на буркана, за да отвориш луфт.
Виж целия пост
# 34
благодаря , да така правих, довечера ще проверя , ако се е процедило олиото до долу, да допълня пак
Виж целия пост
# 35
Аз напълних бурканите и  по същия начин с нож по стената на буркана правих път на олиото.Четох, че е хубаво рибите преди да се наредят, да се потапят в олио.Знаех го,но не го направих.
Виж целия пост
# 36
Да това е хитро, така олиото ще влезе навсякъде, а как ги подреждате, аз редих чернокоп, дебеличък е и го нареждах цял , навит като на рулце един след друг, когато е прав в буркана , олиото не слиза добре до долу, сигурно и в подреждането си има тънкости
Виж целия пост
# 37
Едно време дядо ми правеше маринован сафрид в буркани. Ял съм сафрид по подобна рецепта (солена вода, оцет ), но рибата стои мека. Тази от дядо ми беше много жилава. Късаш със зъби месото на гърба, а гръбнака на рибата си стои и боде. И нали така съм я ял за пръв път- така си я харесвам. Няма как да разбера метода на приготвяне. Някой да е правил по някаква рецепта при която месото става жилаво и стегнато?
Може би директно осоляване в морска сол и после киснене в оцет ...
Виж целия пост
# 38
Може би директно осоляване в морска сол и после киснене в оцет ...
Да. Солта и оцетът стягат.
Виж целия пост
# 39
Да аз така осолявам със сол, а не със солен разтвор, така остава стегната, като рибка ☺
Виж целия пост
# 40
Глупости на търкалета. Рибата става за ядене веднага и няма нищо общо с луканките, примерът е неуместен. Отраснала съм в морски град, в който живея и досега, риба бол в нас, цял живот я ядем така и ние, и гости, давам на приятели. Никой не е умрял още, нито се е оплакал. някои даже чисто сурова риба ядат.
Тя всичко на всичко има трайност 2-3 месеца, след това има вероятност вече не е толкова хубава  и мазнината може да граняса и да стане опасна за ядене, ако не е съхранявана правилно.
И олиото не трябва да е сурово, а първо се загрява хубаво, изстива и тогава се залива рибата.
Абсолютно вярно. Аналогията с луканките и "зреенето на рибата в олио" е показателно за нивото на авторката. Че и не възприема като й се говори, и упорито си държи на 45-те дена. В такъв случай, няма какво да се направи, науката е безсилна!
Виж целия пост
# 41
Студена марина за риба ( турска рецепта), рибата е готова да се яде след един ден.
Ябълков оцет (по-висок % киселинност е ),  сок от лимон (+лайм) и зехтин.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия