Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

бебе на 2 месеца си наддига главата и си забучва носа във възглавницата

  • 7 697
  • 26
# 15
Бебетата не са еднакви, ако първото не е правило така, това не означава, че второто има някакъв проблем. Във видеото няма абсолютно нищо, което да изглежда необичайно за бебе на такава възраст. Само възглавницата е проблематична, не се слага възглавница и и одеало около толкова малко бебе, защото може да се задуши.

Бебето на тази възраст още има естествен кърмачески рефлекс да търси гърда, когато усети допир до бузата си. Напълно е възможно това бебе просто да търси физически допир с майка си за успокоение. Усеща възглавницата до бузата си и се забива в нея, както би забило нос в гърдите на майка си.
Виж целия пост
# 16
Моята когато беше толкова малка съшо постоянно се обръщаше към дразнителя. Тъй като кърмя, който и да я вземеше, обръщаше главичка към него и риеше с носле, за да търси. Малко животинче  Heart Eyes
Виж целия пост
# 17
Аз пък мисля, че щом те безпокои и виждаш нещо нередно, трябва да търсиш причината. Минете на всички специалисти, които могат да помогнат. По-добре напразно обикаляне по доктори, отколкото да си непрекъснато неспокойна и накрая да се окаже, че инстинктът ти не те е лъгал.  Peace
Виж целия пост
# 18
Не ми е първо дете,не е нормално така да се забива постоянно,Явно имаме някакъв проблем.
Две еднакви деца няма. Това, че първото дете не е правило така, нищо не значи. Успокой се, изчакай малко и си мисля, че ще го израсте. Още повече, лекарите не откриват нищо нередно. Ти за какво се съмняваш? Казваш, че скоро сте били в болница, вероятно още е неспокойна, бебетата са много чувствителни.
Виж целия пост
# 19
Съгласна съм за възглавницата, по-добре ползвай някои от специалните мини-бебешки възглавнички, които са против обръщане...нещо такова.
Виж целия пост
# 20
Благодаря от името на всички за видеото!  Peace Чрез него се вижда за какво става въпрос: няма проблеми детето ти. Освен засилен кърмачески рефлекс за търсене на гърда - затова при допир на нещо до бузата й се обръща веднага, та бебенцето ти е апетитно, нали?  Grinning
Моят съвет: махни възглавницата! Около малко бебе не трябва да има такива неща, които да го дразнят, да се омотава и пр. За да не връща храната, добре е да лежи върху наклон, но твърд и гладък, има такива подобия на матраци, които помагат в случаи на рефлукс при бебето. Може да се измайстори нещо, вместо да се купува: просто слагаш възглавницата под матрака, а не върху него  Wink , например..

Да ти е живо и здраво момичето  Hug
Виж целия пост
# 21
бяхме на пх метрия показа лек рефлукс,прегледа ни и невролог не откри нищо не редно.Явно го мъчат киселини
Виж целия пост
# 22
Здравей, аз също не видях нищо нередно на клипа. Малкия започна да прави такива движения на 10-тия ден и към 15-стия вече се обръщаше  самичък в кошарата  и се изместваше с преплъзване. Опитваше да пълзи, но понеже не можеше да си вдигне дупето, а само главата беше много смешен и въпреки че му беше трудно пак се изместваше по малко. Дано всичко да е наред при вас. Живо и здраво да ти е детенцето.
Виж целия пост
# 23
много сладко момиченце, да е жива и здрава. Grinning
и на мен ми се струва, че тези движения са си нормални. моето правеше подобни изпълнения, засилваше се и забиваше нос, оказа се, че е тренирала за обръщането по корем  Simple Smile може и при това мъниче да е така.
щом и невролог го е гледал, мисля че може да си много по-спокойна.  Peace
Виж целия пост
# 24
Моето момче след първия месец започна да си задържа главичката и вече стойм и на крачета
Виж целия пост
# 25
Здравейте мами,имам проблем с моето бебе.От близо месец е неспокойно и все едно го боли нещо.Прави не естествени движения,бяхме в болница за бактерии в носа и гърлото но нищо друго не откриват.Постоянно е неспокойно,едва заспива и хоп пак се ококорило и започва да се забива във възглавницата не се чеше не се търка,просто се наддига и завира лицето си.С биберон и без с възглавница и без на лява и дясна страна няма значение,прави го постоянно,Унг го следеше нищо не откри,педиатри също нямат идея.Пращат ме на гастроентеролог със съмнения за гер и нервролог.Някой да е имал подобен случай?
Виж целия пост
# 26
Бебето търси гърда. Какво го влачиш по лекари 🙄
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия