Изгубена рецепта

  • 96 192
  • 248
# 240
Не е и любимият от моето детство Немски сладкиш- той е какаов блат, сиропиран, отгоре се маже с 2 крема- първият е жълтъци, масло, пудра захар. Вторият е разбитите на сняг белтъци. Майка ми го поръсваше с крокан и орехи.....Невероятен беше, по- вкусен от всяка сегашна торта го помня
Виж целия пост
# 241
Здравейте, страхотна тема! Едва сега я открих. От известно време се опитвам да открия рецептата за един сос, който баба ми приготвяше. Тя го сервираше за заливане на риба най-често. Има яйца, чесън, пресечено кисело мляко, а може и още нещо, но аз не знам. Питах няколко пъти майка, но и тя не помни. Ще се радвам ако някой го знае и ми каже рецептата Hug
Виж целия пост
# 242
Здравейте, страхотна тема! Едва сега я открих. От известно време се опитвам да открия рецептата за един сос, който баба ми приготвяше. Тя го сервираше за заливане на риба най-често. Има яйца, чесън, пресечено кисело мляко, а може и още нещо, но аз не знам. Питах няколко пъти майка, но и тя не помни. Ще се радвам ако някой го знае и ми каже рецептата Hug
Интересно звучи. Не съм го хапвала и аз ще се радвам да се разгадае  рецептата за този сос.
Виж целия пост
# 243
Пресеченото кисело мляко умишлен ефект ли е, или дефект в майсторлъка на бабата?  Simple Smile
Аз всъщност не съм виждала май пресечено кисело мляко. По-скоро яйцата са били пресечени.
Виж целия пост
# 244
Пресеченото кисело мляко умишлен ефект ли е, или дефект в майсторлъка на бабата?  Simple Smile
Аз всъщност не съм виждала май пресечено кисело мляко. По-скоро яйцата са били пресечени.

Да, яйцата ще да са били. Моя грешка Simple Smile И все пак я търся тази рецепта. Нещо и черен пипер ми се върти. Пробих главата на майка ми за този сос и днес ми каза, че ще го пробва, да мирясам Joy
Виж целия пост
# 245
Пресеченото кисело мляко умишлен ефект ли е, или дефект в майсторлъка на бабата?  Simple Smile


едно време киселото мляко като не беше добре разбито стоеше на малки бучици точно като пресечено  Sick
все такъв айрян имаше в ДГ и се гнусях много.
Виж целия пост
# 246
Пак повтарям, че аз се обърках за млякото. И не, не е бил проблемът в майсторлъка на бабата, защото беше превъзходен кулинар, френски възпитаник...
Виж целия пост
# 247
Пак повтарям, че аз се обърках за млякото. И не, не е бил проблемът в майсторлъка на бабата, защото беше превъзходен кулинар, френски възпитаник...

ами щом е била френски възпитаник, търси някоя френска рецепта за сос с яйца.
аз се сещам за холандез, но той е без чесън и не се яде с риба.
беарнез евентуално, но и той не е с чесън.

сигурно има и други. Peace
Виж целия пост
# 248
Не съм сигурна дали е бил от френската кухня, все пак тя готвеше разнообразни неща. Бяха живели няколко години в Тунис с дядо, може и да е нещо арабско. Знам ли... Просто го споменах, защото имаше въпрос/съмнение относно кулинарните й умения. Благодаря, ще проверя! Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия