Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Майчинство без трудов стаж

  • 75 715
  • 104
# 90
Така е, аз в момента взимам такава, за моя ВУЗ е 80 лв на месец.

Аз май към 120 лв вземах, богаташка направо.  hahaha
Виж целия пост
# 91
Така е, аз в момента взимам такава, за моя ВУЗ е 80 лв на месец.

Аз май към 120 лв вземах, богаташка направо.  hahaha
Явно си била в по-престижен университет 😂😂😂 Аз съм във филиала на ВТУ във Враца.
Виж целия пост
# 92
В СУ, може и 100лв да е била, но не и по-малко.
Виж целия пост
# 93
Трудовия стаж в Англия признава ли се?
Виж целия пост
# 94
А ако последните 12 месеца, няколко от тях съм била на Борсата по труда, какво става?
и аз съм в подобно положение имам общо 3 година и 6 месеца трудов стаж но вече 8 месеца съм безработна и бях на трудовата борса 6 месеца от които взех всичките ми полагани доходи от там . При мойто положение ще мога ли да взимам някакво майчинство? Моля ви отговорете ми , благодаря ви предварително! Simple Smile
Виж целия пост
# 95
За получаване на обезщетение за гледане на дете трябва към момента, в който ще се ползва обезщетението да имате сключен трудов договор и 12 месеца, в които са внасяни осигуровки за общо заболяване и майчинство. От написаното става ясно, че имате необходимия трудов стаж, но ако не работите по трудов договор няма да има основание да получавате и обезщетение, затова че сте в невъзможност да изпълнявате трудовите си задължения.
В този случай може да се получава социална помощ в продължение на една година, ако доходите Ви са под определен минимум.
Виж целия пост
# 96
Эдавейте!! Имам въпрос относно майчинството.Имам година и 5-6 месеца стаж с трудов договор.Как ще се иэчислява в тоэи случей тъй като прочетох че връщат 24 месеца наэад ?
Виж целия пост
# 97
За месеците до 24, за които не стигат тези с платени осигуровки за база се взема МРЗ.
За да се ползват болничен и отпуск за раждане и гледане на дете трябва да има сключен трудов договор.
Виж целия пост
# 98
към момента съм с трудов договор и ще иэляэа в майчинство от работа.Тоест да раэбирам че эа останалите 6 месеца които не ми достигат до 24 ще иэчисляват на минималната работна эа страната эа да ги допълнят,не да раэделят тоэи эа година и половина на 24 месеца?
Виж целия пост
# 99
Точно така. За 6-те месеца, които не стигат до 24 ще смятат върху МРЗ. Няма да разделят 18 на 24.
Виж целия пост
# 100
Здравейте и от мен, извинявам се предварително, но хич не съм наясно. Не работя от 3 години, преди това съм работила 4. След НГ ще започна работа, но и тогава възнамерявам да започнем опити за бебеправене (а кога и дали ще стане един Господ знае). Та на въпроса: Колко време ще трябва да работя за да получавам майчинство? Тези 4 години ще се броят ли?
Виж целия пост
# 101
Здравей те!
45 дни преди раждане  имам10 трудов  стаж и съм на ТД.Немога да ползвам  тези дни  45 преди раждане и 42 след раждане, но  можели  затова време да се ползва  обикновен болничен за  заболяване или задържане?
Виж целия пост
# 102
Здравейте,

Във връзка със създалата се ситуация в страната ни, работодателя  ще ме освободи от работа и мисля да се запиша на бюрото по труда. Със съпруга ми правим опити за дете, но се чудя дали ако забременея ще имам право на изплащане на майчинство, ако през това време съм на борсата. Другата ми алтернатива е неплатен отпуск. Кое е по добре според вас. Не знам какво да направя.?
Виж целия пост
# 103
"Майчинството" е обезщетение за гледане на дете, за работещи майки, които не могат да изпълняват трудовите си  задължения.
Виж целия пост
# 104
трудов стаж от Англия за майчинство признава ли се в България
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия