Трета сливица и усукана захапка

  • 1 485
  • 2
Здравейте ,
 Дъщеря ми е на 7, 5г.
 1.От половин година е със скоби за разширяване на горната челюст, тъй като от едната страна е стеснена и съответно зъбите от долната челюст , припокриват горните и не позволяват на челюстта да расте. надявам се успях да го обясня.
 2.  носната сливица. От малка има проблеми с нея. Т.е чести боледувания - основно бронхити. Лекуват я основно с антиалергични препарати ( тук малко ми се губи връзката т. е не мога да си обясня как 3-та сливица е свързана с някаква алергия, която така и не разбрах точно от къде идва ....)Водили сме я при специалист УНГ, който всеки път казва, че не е необходимо отстраняване на този етап. Сега вече като порасна все по-рядко се разболява, само че от 2, 3 месеца хърка много силно и спи с отворена уста иначе няма никакви други проблеми като хрема, кашлица и т.н. Пак я заведохме при УНГ, който ни каза, че сливицата се е уголемила , но до  2, 3 години трябва да се свие и ако проблема е само хъркането няма смисъл да се маха.
     И сега връзката м/у двете  УНГ -лекаря ми каза да говорим с ортодонта какво смята по въпроса , дали 3-та сливица пречи на оправянето на захапката, тъй като имало връзка между двете. Последно мъжа ми я води на зъболекар и тя казала , че не й пречи.
 Та въпросът ми е към  тези , които са минали по този път. Чета , че спането със отворена уста е предпоставка за изкривяването на захапката. При дъщеря ми е отворена през цялата нощ. И хъркането доста ме притеснява, защото докато  я слушам се измъчвам и си мисля , че дишането й е доста затруднено.
 Но след като двамата специалисти казват, че няма нужда да я махаме , може би трябва да изчакаме. Или да потърся друго мнение - ние все при един и същ я водим. Не знам? Нормално ли е това силно хъркане? Знам че хомеопатите са абсолютно против. Били сме и при класически хомеопат , който не помогна особено . Аз също отначало бях твърдо против, но вече взех да обмислям и другия вариант!
 
Виж целия пост
# 1
Аз бих те посъветвала да махнете третата сливица. Не знам при какви лекари сте ходили, тя все пак е голямо момиче вече и след като сливицата очевидно пречи на дишането, а и води и до други проблеми, мисля, че решението е очевидно. Мога да ти пратя координати на много добър УНГ. Ако те интересува, пиши на лични.
Виж целия пост
# 2
Преди 9 месеца оперираха третата сливица на дъщеря ми ( 4 год.). След много чести разболявания и много лекари, накрая една лекарка ни каза да не отлагаме махането при наличие на толкова чести заболявания, силно хъркане и целодневно стоене на детето с отворена уста, защото в последствие щяло да й се изкриви захапката. Това вече съвсем ме шашна и решихме да я махаме.
В деня на операцията, в стаята бяхме с майка и момиче ( може би около 7-8 г). Майката каза , че махат сливицата толкова късно, защото ходили на ортодонт, който казал че момичето има изкривена захапка точно заради проблема  трета сливица- отворена уста. Момиченцето беше с видимо "усукана" захапка и с леко отворена уста. Аз се чудих , ако е имала проблеми с третата сливица, защо не са забелязали по- рано родителите й, но майката каза , че освен хъркането през ноща почти не са имали други усложнения. И все пак им бяха препоръчали вадене и след това брекети.
А аз мога да кажа едно- след махането, дъщеря ми най- накрая спи тихо и през деня седи със затворена уста.
Успех!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия