Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детската градина и "мръсните думички"

  • 2 034
  • 19
Confused Малко ми е гузно, но да си кажа пък после помагайте! от седмица -две учителките се оплакват от Давид, че постоянно си повтарял с повод или без повод думичката"путка" и следователно много от родителите започнали да се оплакват от моя дявол. Е, точно тая дума няма как да я е чул (ама 100% съм сигурна)  да речем от в къщи или тв-то. Няма начин, за тези неща си имаме по красиви думички "у нашта кащта", но ги пазим в тайна!!!!!!  Wink  Wink  Wink Цялата история с така често цитирания женски орган, започна от мен съвсем неволно Confused  Confused  Confused  Confused  Confused. Бяхме в парка, Давид нещо се моташе и аз му казах: "Пълзиш като охлюв. Голяма си тутка и ще закъснеем". Така известно време той си "игра с думата"(това му е любимо занимание от скоро), смени тутка с бутка, мутка, кутка и тн. докато не се стигна до ...........И какво да правя сега, колкото повече внимание му обръщам, толкова повече прави нарочно. Как да му обясня историята с тия наши  криви мозъци????
Ама нали като опре работата до секс и пишки и става страшно, ако в детската градина децата си казват "зъркели" вместо очи или "тиква" вместо глава на никой не му прави впечатление, а сега никой не иска да разбере защо се стикна до тази........ .Баси тъпата история Imp  Imp  Imp  Imp  Imp
Седмица след като започна да ходи в тази детска градина се беше изтъпанчил пред баща си и го посъветва така между другото.."Патката да ми ядеш!!!", е тогава и двамата запазихме каменно изражение , никаква реакция, отклонихме "темата" и повече не се повтори "съвета'. Сега всичко върви на зле защото учителките сигурно му се карат и му забраняват да казва тази дума, сакън да се не повреди нещо в система и ............ то как пък да не правиш това, което ти забраняват.
Ако на някой му се дава съвет да заповяда, защото досега идея никаква от никъде! На луда ли да се правя, че не съм чула, да обяснявам ли, кво ли??????????
Виж целия пост
# 1
ееееееее кажете нещо, само на нас ли ни се случва или???
Виж целия пост
# 2
Не само на вас!
За съжаление в детската градина се учат и много други още по-гадни неща/действия, та по-добре ще е да му се обяснява на детето, че това не са думички за дете, защото ....
Идва един момент,в който самото дете знае, че думата е мръсна(без да е съвсем наясно защо!) и се опитва да не я казва и да спира другите да я изричат, но това се случва около 5-6г. възраст.
Твоето е още на 3г., но се опитай да му говориш периодично по този проблем. Хубавото е, че си се трогнала, защото една майка ми отговори:"Те са момчета - трябва да ги знаят тези работи".  Close  Imp
Търпение и успех ти пожелавам  Grinning .
Виж целия пост
# 3
И моят син отнякъде беше чул широкоразпространената псувня е.. си майката. С мъжа ми много внимаваме какво говорим, обаче чуло я детето, нова дума... Играли си с приятелче в градината, другото дете го ядосало и нашия казал :"Баба мамата!" И всички започнали да повтарят. Вечерта учителката ми направи забележка, а аз обясних на малкия, че това е мръсна, неприлична дума и може да го накажат в градината, ако я казва и с това се приключи. Повече не я чух от неговата уста.
Виж целия пост
# 4
Мисля, че си постъпила правилно в тази ситуация т.е. не си обърнала специално внимание на тази думичка - казала си, че не е хубава и толкова. И ако не са били "госпожите" да направят от това "голям въпрос" малкия сигурно вече отдавна е щял да я забрави.
Не съм изпадала в такава ситуация и не мога да ти дам съвет, но мисля, че най-добре е да не обръщ внимание когато малкия започне отново да я повтаря. Кажи му един път нещо от сорта "Нали знаеш, че тази думичка не е хубава и не ми харесва" и ако продължи, го игнорирай напълно.
Виж целия пост
# 5
Тъкмо за думичките се разправяхме снощи със съпруга.Той трепеше вируси и псуваше като хамалин Hands Fist След малко синчето започна да удря патето и да вика  "мамата мамата".Направо ужас .След бърза дискусия по въпроса семейния съвет реши ignore2 Което обаче не е гаранция , че като тръгне на градина няма да ги научи тези думички.
Виж целия пост
# 6
Всичко е ясно до тук, но ми стана много неприятно когато госпожата каза, че други родители започнали да се оплакват, да обвиняват и цитирам:"нали разбирате много сложно става и незнам как ще се оправяме" тн. Ако сега това е шокиращият проблем в бъдеще наистина незнам как ще се оправяме. Все едно девствените дупки(за сега уши, пък по натам.....) на децата ще останат такива во веки.  Imp  Imp На мен ми се струва по шокиращо в групата да има дете, което хапе и три годишно момче, което ходи на карате, надава крушета и шутове в главите на останалите деца и по никакъв начин засега  не може да му се обясни каква е идеята на източните бойни изкуства. Може би за някои родители е нормално да толерират разни "мъжествени прояви", да учат децата си да се бият, да ги посвещават в "тайните на живота", само че откъм грозната им страна, защото видите ли по-добре тати да обясни на 3 годишният си син какво значи "проститутка" и какво прави курвата, че да расте татиното синче с мисълта, че ако някой ден ми се прииска да си лапне пишката и не успее да се сгъне до толкова, споко , ще даде парици на някой да му я лапне. За всичко си има решение!!!! Imp  Imp  Imp  Imp  Imp Това последното го казвам, защото лятото се натъкнах ТОЧНО НА ТАКЪВ БАЩА, който разпалено ми обясняваше колко сме затръстени българите и как в чужбина било най-нормалното нещо на света бащата да заведе синът си на проститутка за да може момчето да получи "професионално" обслужване, да бъде посветено без да се притеснява от някоя пикла, която не знае за какво служи курът на мъжа. Ей така ми го обясни човека!!!! Пред жена си, детето си( 3 год . момче), приятелят ми и пред още две женици, които бяха в нашето купе във влака .  Без коментар ,че избягах съвсем от темата и пак се разтреперих от яд.
Виж целия пост
# 7
Моето предложение е следното:
обясни на детето по подходящ начин какво означава, както и това, че не е хубаво да се казва пред други и го игнорирай.
Опитай да привлечеш и учителките към тази стратегия, като им подхвърлиш нещо за техния професионализъм (византииски малко).
И така. Па не се нервирай на простаците - по-умни няма да станат.
Виж целия пост
# 8
Е,моята пък от детската научи думата"дуди"и сега й е много кеф да я казва с повод и без повод.И аз честно казано не знам какво трябва да обясня.От една страна според психолозите детето трябвало да знае наименованията на половите органи ,за да ги възприема като нормална част от тялото си като всяка друга.Но пък постоянно да ги повтаря тия думички,някак не върви Sad Засега се правя че не я чувам,но не съм сигурна че това има успех.
Виж целия пост
# 9
Цитат на: Иви
Е,моята пък от детската научи думата"дуди"  


простете но каква трябва да е таз и думичка?
Виж целия пост
# 10
Цитат на: THERION
Цитат на: Иви
Е,моята пък от детската научи думата"дуди"  


простете но каква трябва да е таз и думичка?

като че ли "сливка" Wink  Wink
Виж целия пост
# 11
Всички деца научават подобни думички от детската градина  или от училище.Моите също знаят много такива,но сме говорили с тях и сме им обяснили,че не са добри думи.Неотдавна чух малкия ни син,който е на пет години да казва :"Тате,виж каква п...а минава" и се втрещихме не само от израза,а и защото дори по-големите не знаят точното значение на български.Не проумях от къде го е чул,но е нужно да се спре детето още преди да му е харесало.Мисля,че трябва да се говори сериозно с децата и да им се обяснява,така те постепенно ще свикнат да се самоконтролират в речта си и да различават добрите от "мръсните" думи.
Не мога да си обясня реакцията на останалите родители във вашия случай.Какво се превземат толкова.Както вече писах моите деца също са ги научили там,но не смея да упрекна никой.То е ясно,че всеки родител,който държи на детето си и на семейството си не би ги подкрепял в използването на подобен род думи.[/quote]
Виж целия пост
# 12
Обясни му, че има думички, които не трябва да казва пред хората, защото на тях не им е приятно. Както не се пишка и ака пред хората. Да иде в тоалетната, да каже каквото има да казва и като свърши, да излезе и да говори прилично. Ако пак му се приказват мръсни думички, пак.
Това е съвет на една френска психоложка, Франсоаз Долто.
Виж целия пост
# 13
Цитат на: Anda
Обясни му, че има думички, които не трябва да казва пред хората, защото на тях не им е приятно. Както не се пишка и ака пред хората. Да иде в тоалетната, да каже каквото има да казва и като свърши, да излезе и да говори прилично. Ако пак му се приказват мръсни думички, пак.
Това е съвет на една френска психоложка, Франсоаз Долто.

Хитро!  ideauu
Виж целия пост
# 14
Мислех си и друго - поправи го, че бърка думата. Кажи му, че не е п...ка, а ТУТКА. Повтори му го няколко пъти, за да чуе добре новата дума... може би ще започне да ползва нея, вместо първата.
Макар че тъй или иначе трябва да се провежда възпитание за лоши думи...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия