Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Новости на книжния пазар: скоро очакваме.../наскоро излезе...

  • 112 796
  • 292
# 285
Аз от Ера хубава корица не помня да съм виждала, честно казано, но пък това се отнася и за Колибри, но за разлика от тях, Ера имат по-качествени книги сякаш. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 286
В случая са редактирали една от чуждите, не особено добър избор и според мен, да я бяха копирали изцяло поне
Скрит текст:
Виж целия пост
# 287
Силвия Недкова я е прочела вече (на файл, защото излиза официално днес): https://www.jenatadnes.com/chitatelski-klub/kaji-mi-zashto-ubiva … REmpd547OtF_Q68g0
Виж целия пост
# 288
20.08.2019Деканът на Богословския факултет е намерен мъртъв в кабинета си. По-рано същата вечер той е трябвало да посочи кой ще заеме неговото място с всички облаги, произтичащи от позицията, и кой ще получи изключително престижна стипендия. Списъкът с враговете на професора е внушителен. Съдия-следователят Антоан Верлак поема разследването. Инстинктите му нашепват, че извършителят не е член на университетската общност. С помощта на Марин Боне, Верлак преобръща Прованс, за да открие, че академичните среди далеч не са толкова спокойни, а под повърхността кипят гибелни копнежи.

Разположен в очарователния Екс-ан-Прованс, "Убийство на улица "Дюма" ни запознава с Антоан Верлак – чаровен и изтънчен, с усет към вкусната храна, доброто вино и красивите жени. С помощта на професора по право Марин Боне, той разследва най-заплетените мистерии в Прованс.
Виж целия пост
# 289
27.08.2019Първа среща с Агата Кристи

Агата Кристи е най-популярният криминален автор в света. Нейните произведения са преведени на над сто езика, продадени в повече от два милиарда екземпляра. Ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща, Агата Кристи е обявена за "Първата дама на криминалния жанр".

Готови ли сте да откриете любимия си писател? "13 за късмет" е колекция от специално подбрани разкази, които потапят читателя в изключителната атмосфера, която Агата Кристи създава.

В "13 за късмет" са включени разкази с участието на емблематичните герои на Агата Кристи - Еркюл Поаро, госпожица Марпъл, Харли Куин, Томи и Тапънс и инспектор Евънс! Всеки със своя специфичен стил, обаяние и метод за разкриване на най-заплетените престъпления.

Тайни кодове, добре прикрити улики, подозрителни персонажи, смели догадки, хитроумни заключения и сложни главоблъсканици – това са само част от съставките, с които Агата Кристи забърква неповторимите си творби.

Насладете се на майсторството на кралицата на криминалната литература!

Виж целия пост
# 290
Здравейте! Искам да споделя с вас най-новия роман на българския пазар, а в момента има и лятна промоция на страницата на книгата във фейсбук.
"Орденът на скорпионите" ме грабна още
с първата страница. Книгата засяга една изключително важна от международно значение тематика. Но същевременно с това ни разказва за хората и отношенията между тях - за любовта, за приятелството, за лоялността. Все неща, от които имаме нужда в днешния забързан, материален свят.
Тази книга може да те разтрепери, да те разчувства да те разплаче. Да те накара да изпиташ цяла експлозия от емоции. Всеки може да се идентифицира с героите и с техните преживявания. В страховете им, в техният плам, в техните надежди и мечти, читателят може да открие себе си. Heart Eyes
Аз плачех още на страница 9, докато четях описанието на раздялата на Регина с котарака ѝ. Поставих се на мястото ѝ, представяйки си какво бих изпитала, ако трябва да се разделя за дълго с моето другарче.
Познавам и разпознах нейния страх за живота ѝ; страх от това, че е преследвана; решимостта ѝ да открие и разкаже истината. Всички сме се сблъсквали със същите или подобни ситуации.
Героите в "Орденът на скорпионите" са от плът и кръв. Това превръща романът в завладяващо четиво.Heart
Виж целия пост
# 291

Бездомен мъж е открит мъртъв в парк в Стокхолм. Смъртта му изглежда като поредния нещастен случай, но според съдебната лекарка Фредрика Нюман нещо не се връзва – и тя решава да се обади на Микаел Блумквист. Микаел моли Лисбет Саландер за помощ. Само че Лисбет е заминала за Москва, за да си разчисти сметките със сестра си Камила веднъж завинаги. Решила е, че повече няма да бъде преследвана. Тя ще бъде тази, която преследва.

„Тя, която трябваше да умре“ – големият финал на трилогията на Давид Лагеркранс и на поредицата „Милениум“ – преплита политически скандали и властови игри на високо ниво с ДНК изследвания, хималайски експедиции, руски фабрики за тролове и организирана омраза в интернет.

Очаква се да излезе на 05.09.2019 г.
Виж целия пост
# 292
ПредстоящаХари Хуле отново неудържимо се е устремил към дъното и изглежда няма какво да спре пътя му надолу. Ракел - единствената жена, която е обичал - окончателно го е изгонила от къщи. Получил е шанс да се върне сред силите на реда, но от Отдела за борба с насилието му поверяват само съвсем елементарни, стари случаи. А в същото време, след повече от десетгодишен престой в затвора, по улиците на свобода се разхожда Свайн Фине – истинско страшилище, сериен изнасилвач и убиец, първият престъпник, когото Хари е тикнал зад решетките в следователската си кариера. Инспекторът е убеден, че Фине е все така опасен и в готовност да продължи започнатото.

Събуждайки се с тежък махмурлук след поредната пиянска нощ, Хари Хуле не помни абсолютно нищо, но ръцете и дрехите му са окървавени. Безпогрешната интуиция му подсказва, че мракът тепърва ще се сгъстява и пред Хари ще се разгърне кошмар отвъд всяко въображение...

***

„Може да се заяви, че „Нож“ е най-добрата книга от и без това изключителната поредица на Ю Несбьо. Моралните дилеми ще ви напомнят Достоевски, изненадите ще ви спрат дъха, диалозите ще ви разсмеят, а напрежението е безспирно. „Нож“ е от онези редки обемисти книги, за които никой не би си помислил, че е трябвало да бъдат съкратени дори с една страница.“


 Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия