Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

?Въпроси всякакви за СО?

  • 1 455 048
  • 22 334
# 18 330
Заради това, че казва истината, няма как Анонимната да бъде обвинена в низост. Разговорите с хора, които не искат да говорят, са загубено време. А да оневиняваме мъжа, че умишлено очерня анонимната превантивно и от страх, за мене е неприемливо.
Анонимна, не се отчайвай. Дори детето на живее с двамата си родители, пак често ги обвинява, има предпочитания (обикновено към по-неограничаващия родител). Приеми го като период. Най-добрият подход е да останеш към детето спокойна, мила, но твърда и да не се поддаваш на паника. .
Виж целия пост
# 18 331
Приятерят ми в компания каза, че няма късмет с жените. Неумесно ми прозвуча. Аз го приех лично.
Готвя му, чистя му, въртя къщата, не го изнудвам да ме черпи или купува. Не съм и някоя грозотия- симпатична съм.
Какво заслужава, да му бия шута или да му се сърдя малко?
Трябва ли да съм злобна кучка, за да ме уважава?
Това в червено ти е грешката. Задаваш въпроси, които показват, че самата ти не се уважаваш.
Виж целия пост
# 18 332
Децата въобще не са толкова безобидни потърпевши. Да, върху техните рамена се стоварват последствията от краха на семейните отношения, да - те са потърпевши от разбития брак, но в някои случаи се оказват малки егоисти, които просто заемат страната на преднамерено либералния, добър и всеопрощаващ родител, който съвсем целенасочено е избрал тази поза, облагодетелствайки се от последващите дивиденти.
Какво правиш и как водиш смислени, и цивилизовани разговори с ответна страна, която безапелационно цели единствено и само да урони твоя престиж, да подкопае авторитета ти и преформатира съзнанието на детето, както нему е удобно? Как постигаш и скромен баланс, ако в дори привидно нормално протекъл разговор, след приключването му - промяна не настъпва и бившият/бившата продължават с подмолните си действия?


Това не значи, че децата не са безобидни потърпевши!
Те са, защото първото, което искат е да с ас двамата родителя.
Защото, когато единият се изнесе, не напуска само другия, а физически напуска детето също.
То се чувства виновно, че не било достатъчно добро или не е слушало достатъчно, затова си е отишъл тати.

И е достатъчно "неделният тати" да му набива в главата, че не е искал, но майка му го е напъдила, и резултата е готов.
Като прибавиш либерализма татков, щото е за часове и няма значение генерално как ще повлияе на възпитанието и режима, детето е готово облъчено.

А, че някои деца се научават да манипулират и лавират, така е.
Но, те се учат в движение от родителите си, не от мен и теб.
Виж целия пост
# 18 333
Моят син си позволи да ми каже, че щели си живеят без мен, само с баща си и кака си и не му говорих няколко дни, докато не се извини. Баща му е прекалено либерален и там е причината.
Наистина ме жегна, но му отговорих, че и аз ще съм по-спокойна, ако нямам дете, което ми се инати за всичко. Засега се постресна и е добър, пък да видим...

А и в крайна сметка отношението "само той ми остана" не е много продуктивно. Това значи да забравиш коя си и да се превърнеш в аватар на детето си. Плюс това е момче и сигурно му липсва мъжката компания. Мъжете само плашат, но рядко вземат детето за постоянно. Как ще завъди нова любов с дете на ръце...
Виж целия пост
# 18 334
Никакъв проблем. В моя случай детето живее 3 години с баба си и дядо си, а баща му "пътува по работа" и отсъства постоянно. Любовта на баща му си е налична откак бяхме женени с три деца.
Виж целия пост
# 18 335
Доста съм мислила по въпроса и смятам, че би ми било много мъчно, но...някак ще се справя. А като знам свекърите ми как гледат деца... само на снимка и веднъж месечно
 _Bianka__, имам предвид ако бащата се обзавежда с нова жена впоследствие.
Виж целия пост
# 18 336
Никакъв проблем. В моя случай детето живее 3 години с баба си и дядо си, а баща му "пътува по работа" и отсъства постоянно. Любовта на баща му си е налична откак бяхме женени с три деца.

Има проблем, но като няма накъде, се примиряваш.
Синовете са ревниви към майките си, както дъщерите- към бащите си.
Затова синът ти не е понесъл новия мъж.
Затова е отишъл при баща си да живее и не му пречи на обичта жената, която всъщност ви е разделила.

Затова пътуванията на бащата не му пречат.
Виж целия пост
# 18 337
Моята приятелка се разведе, когато сина й беше баш на 9г. Мъжа й ги изгони буквално на улицата, апартамента беше негов, а приятелката ми не си търси правата, остави ги без нищо, тя дори жилище нямаше и бяха адски мъки, докато се установят да живеят някъде. По същото време бащата и бабата на детето целенасочено говориха срещу нея, искаха даже да го купят, колко пари имали, а тя не и т. Н. Той тогава се поддаваше и искаше да живее при баща си, да. В ония случай обаче бащата доведе любовницата веднага, та може и това да е спряло детето. Бабата обаче продължаваше да иска малкия да живее с тях. Така или иначе, приятелката ми не го даде, каквото и да искаше детето и сега, момчето е на 17г., осъзнава кой е бил виновен и защо е станало и няма драми. Ходи си при баща си, стои и при майка си и така. Не бива да се оставя детето да манипулира къде иска да живее, то няма капацитета да реши. Просто лошата ситуация ще премине, но трябва да се говори с него, да не се правят драми. Дали бащата ще спре да говори? Няма. Дали има полза от разговор с него? Не. Имам много познати случаи, при които изтласкаха майаката и детето остана при бащата с промит мозък. В повечето случаи обаче след време бащата си хваща поредната любов и детето остава при бабата, което е жалко. Та все си мисля, че понякога и свекървата е голям проблем, ако иска да гледа детето само тя. Междувпрочем на едни роднини майката заряза сама сина си, когато беше на 5г. и си грабна багажчето и замина за Италия, остави го на бившата свекърва. Като сина стана на 15г,майката се върна, взе си го и хайде баба и дядо сами. Тежко го преживяха, там самото дете въпреки всичко явно си обичаше майката. Сега същото се случва и и с братовчед ми. Заряза го жена му, остана тя в Малта, той се върна в Бг, дъщерята я остави на него. Детето го гледат родителите му. И въпреки, че майката дори по телефона не звъни да пита как е детето, то не оставя и дума да кажат против нея. Очаквам след няколко години и нея да си я приберат, вече доволно изгледана. Та в живота не става нещата, както ни се иска. Дано в случая на анонимната се наредят, тя обаче не бива да поддава на исканията на детето.
Виж целия пост
# 18 338
Аз пак с бърз въпрос.
Скоро ще започвам работа, ще работя на смени и ще имам няколко такива до 24ч.
МП е със стандартно работно време, което значи, че ще се разминаваме доста... когато аз излизам за работа той ще се прибира.
Това основателен мотив ли е да се притеснявам за връзката ни?
Страх ме е да не се отчуждим, да не пострадат отношенията ни, заради работното ми време.
Аз просто нямам избор...трябва да работя вечер, защото през деня се опитвам да съм редовна в университета.
Как да съхраня връзката си с това стресово ежедневие? Sad
Виж целия пост
# 18 339
Всички връзки са вече под въпрос Simple Smile Гледай си живота и не се втелясвай за глупости.
Виж целия пост
# 18 340
Здравейте, пиша да си сверя часовника. Че почвам да мисля, че нещо аз не съм в ред. Ще ви въведа малко от далече... С мъжа ми сме заедно от 3г,женени сме от тази година. Родих преди месец. Никога не сме се карали за сериозни неща. Имаме си пълно доверие, не сме се ревнували.
Наскоро мъжа ми се прибира от работа с една маймунка ключодържател. Много ни хареса и на двамата, дадохме и име и я закачихме на ключовете на колата. Три дни по късно се връща от работа, оставя ключовете и маймунката я няма. Питах къде е - паднала била някъде. Още няколко дни по-късно се прибира с други две такива маймунки.
Месец след това един негов приятел е на гости. И обръща внимание на една от маймунките. Става въпрос за третата, която я няма и аз казвам, че сме я загубили. А мъжа ми казва "е не сме я загубили". Питам как така, а той казва, че се е закачила на работата някъде си. Тогава го питах защо лъже и на кой я е дал,но оставих разговора за по-късно, за да не се случва пред приятеля му. Та по-късно отново питам същото - е, нямало значение на кого я е дал. В последствие си казва, че я е дал на колежка, но не ми е казал, защото съм бременна(!) Каза ми името и ми предложи ако съм искала да ми я покаже във фейсбук, тъкмо били станали приятели. Само, че те са станали приятели преди 3 месеца, по късно видях.
Наясно съм, че маймунките в текста са повече и че всичко звучи нелепо. Но някакси ми се струва, че не е редно да ми подарява нещо, дори и маймунка, което по-късно да дава на колежка, като не ми казва. Имам подозрения че не е тази колежка, за която ми казва, а друга. Какво мислите?
Виж целия пост
# 18 341
От едни маймунки не си прави големи изводи. Ако иначе са ви добре отношенията, не го мисли.
Виж целия пост
# 18 342
Не му е чиста работата (не твърдя, че ти изневерява), но сякаш нямаш много полезни ходове към момента. Peace
Виж целия пост
# 18 343
Ужас. Аз като цяло съм си малко по-ревнива и такова нещо би ме издразнило страшно много. Тъпо е, от къде на къде ще подарява каквото и да е било на някоя си, че и докато чака бебе. Не знам ти какво отношение имаш към него, но му зашлеви един шамар от мен.
Виж целия пост
# 18 344
Нямам мнение за подаряването на маймуни ама това увъртане и шикалкавене би ме подразнило ужасно. Все пак наистина полезен ход май нямаш. Опитай да не си го слагаш на сърце, имай си едно на ум и толкоз.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия