Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въшки

  • 246 581
  • 1 213
# 1 200
Аз точно така се изчистих, два дни поред ресане по един път вечер след маската за коса. След това 1 седмица нямах възможност за ресане. след тази седмица от мен нищо не падна а от щерката отново малки, явно които са се излюпили през седмицата и една голяма, която е останала малка от предходната семица.
Явно с маската и че е мокра косата са паднали всичките. Но ние се ресахме около 30мин в банята и да отбележа че преди това бях я ресала на суха коса и не падна нищо (говоря за седмицата след тези 2 процедури).
Явно малките не падат на суха коса или да кажат по опитните.
Виж целия пост
# 1 201
Момичета извинявайте ама това е абсурдно. Гнидите не се изчистват с маска за коса, нито с ресане. Сега ако ви разгърна косите ще ви намеря живи гниди сигурна съм. 
Виж целия пост
# 1 202
И ето защо непрекъснато има опаразитяване - някои деца си ходят на практика с въшки на училище. Тия малките също пълзят от глава на глава. Щото вече няма една седмица у дома за изчистване.
Виж целия пост
# 1 203
Съвсем не разчитам само на ресане, всяка вечер пощя или и двете, или ги редувам, но не мога да отделя по 1 час на дете, с бебе съм.....пощя най- вече на критичните места, на следващия ден на другите. Влизала съм преди 2г във филма с въшките, наясно съм че без пощене не става. Сигурна съм , че съвестните родители правят всичко по силите да се изчистят. ММ излиза в дълъг отпуск от 19.12 и ще може и мен да ме гледа постоянно.
Относно пускането на деца на уч с въшки, едва ли има някой 100% сигурен, че няма нито една жива гнида....уикенда сме предприели мерки, мазане, ресане и пощене, оттам нататък както казах всеки ден се проверяваме, а и предстои ваканция. Но съгласете се едно дете в 7 клас, с идващи матури на хоризонта не е редно да отсъства повече от седмица. Ето защо е важно какво се прави в къщи и да се прави упорито и постоянно дори и след като не намира нищо.
Моите даже са ок да ги подстрижа късо, всички са момичета.
Виж целия пост
# 1 204
Момичета извинявайте ама това е абсурдно. Гнидите не се изчистват с маска за коса, нито с ресане. Сега ако ви разгърна косите ще ви намеря живи гниди сигурна съм.  
Злодеида аз така се изчистих. Мен всички домашни се отказаха да ме пощят. За децата не съм и очаквала де. Аз съм със светла дълга коса и дори съпругът ми каза че дявол не виждал по косата ми. Нямах друг избор. Решех се два пъти на ден докато падат живи и след като свършиха още седмица превантивно. Наясно съм че съм изчесвала всичко новоизлюпено но това също е начин като няма друг. Другите ги пощех при тях стана по-бързо изчистването.

Не съм слагала маски, мажехме се с обикновеното лекарство не му помня името редувайки всеки ден  шампоан и лосион. Стояхме намазани един час и така докато намирахме поне една жива. Когато вече нямаше живи се мажеме и ресахме всеки 2-3 дена. Аз се изчистих най-дълго - отне десет дена. Плюс десет дена карантина разбира се. Децата ги задържах десет дена вкъщи , педиатърката даде бележка с ОРЗ което е абсурд но това е друга работа.
Това което пиша се случи преди 3 години да чукна на дърво.
Виж целия пост
# 1 205
И аз си махнах сама гнидите с много ресане, но и с мазане с препарати и балсами и не за 2 дни. Показания гребен от Джъмбо е много подобен на този на Виприн, а той сваля гниди. Аз се решех над мивката и после проверявах гнидите дали са живи, т.е. доказано ги махаше от косъма.
Виж целия пост
# 1 206
Аз не казвам че съм се изчистила от раз, при дъщеря ми отне около 10 дена, първо паднаха всичките живи за 2 дни и след седмица излюпилите се. Но мисля, че ако косата е мокра и мазна (от маската) по лесно падат (поне с нашият гребен).  Защото в началото като са много и големи, падат и при суха коса. След седмица като се върнахме първо я ресах на суха коса нищо не падна (помислих, че няма), но след маската и мокрото ресане видях, че действителността е друга.
Снощи пак я ресах но няма, явно изчистила се е.
Виж целия пост
# 1 207
И аз си махнах сама гнидите с много ресане, но и с мазане с препарати и балсами и не за 2 дни. Показания гребен от Джъмбо е много подобен на този на Виприн, а той сваля гниди. Аз се решех над мивката и после проверявах гнидите дали са живи, т.е. доказано ги махаше от косъма.

Със същото се ресах и аз едно пластмасово от едната страна по-ситно. Щерката се решеше с едно на Хедрин. Метално. Нейната коса е къдравка и беше зор. Мъжът ми се изчисти най -лесно но той е с най-къса коса.  Синът ми имаше коса до раменете , слава богу не беше като сега с коса до кръста че иначе щях да видя зор. Общо взето той ги беше донесъл от училище стана ясно. И докато се усетим бяхме пламнали всички.
Виж целия пост
# 1 208
А аз да питам - след всичките третирания с препарати и раздразнение на скалпа, люспи, пърхут, какво мога да прилагам за нормализиране на кожата?
Виж целия пост
# 1 209
Кокосово масло Simple Smile
Виж целия пост
# 1 210
Здравейте!
Досега не ми се беше случвало децата да имат въшки. Дъщеря ми няма още, но сина ми има. Изпробвахме всякакви шампоани но не действат.
Виж целия пост
# 1 211
Намажете го с някакъв препарат за въшки и после му изчистете косата. Повторете толкова пъти, колкото е нужно.
Виж целия пост
# 1 212
Няма такъв шампоан с който се измие косата и хоп проблемът да се реши. Той не убива снесените яйца и те си се люпят после. Освен това аз съм мазала децата с всякави шампоани предлагани на пазара и винаги след това сред падналите има и някоя само зашеметена. Затова към шампоаните лосионите има гребенчета. Защото без ресане/пощене не става.  Иска ежедневно ресане и периодично мазане и така докато  поне пет /седем дена са чисто т.е не пада нищо от главата скед ресане.
Виж целия пост
# 1 213
Ако косата е дълга може да се намали, но нула номер....
Трябва търпение, препарати, аз полвах падстоп, гребена от виприн, много, много ресане и чистене.
Слагам в шампоана 20 капки чаено дърво.

Така преди време имаше едно хлапе от входа все въшлясало и всички деца покрай нея хващаха. Майката я скубеше и смяташе, че като я намаже, край. Това от мързле. Това дете бягаше от училище от срам.
Не са срамни въшките, но е срамно родителите да не могат да се справят с тях.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия