Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Програмата "Личен асистент" - 3

  • 93 316
  • 546
# 540
В Сф, около пенсия на 7 мо число е при нас- за предходния месец.Хич не ми е удобно толкова рано..ама..
Виж целия пост
# 541
Здравейте,някой има ли информация за 2019 как ще се случват нещата ,какво ще е заплащането и кога ще се подновяват договорите за Варна питам,ако има някой по информиран моля да сподели,и още един въпрос към тези от Варна,относно отпуските,имахте ли възможността да не ги ползвате и да ви ги изплатят или трябваше задължително да си ги ползвате?
Виж целия пост
# 542
Прясно, прясно от общината.Току - що мъжа ми занесе отчета.( всичките) Казали са му, че няма да има прекъсване на програмата, но още не се знаело по кое постановление ще я продължат.Щели да ги викат асистентите след НГ( януари) да преподписват ТД.Заварено положение докато влезе новия закон, без цялата бумащина наново.Аз така го разбрах.Това за Сф.
От това което четох за новия закон в пресата от април ли почва новото набиране на ЛА? И вече ще е към социалните? - не към общините, това ме радва.И по общи критерии за всички. Сега съм на 3 часа.Бях на 4.Идея нямам как ги формираха часовете досега.
При нас, заплатите за януари вече ги платиха( още преди Коледа), така че януари ще чакаме само преподписването.
Другото, за което четох и ме вълнува е интегр.добавка.Четох , пак в пресата, че ще я изплащат още от януари. Социалните.Трябва ли да се ходи?Аз съм на соц.пенсия и ще усетя увеличението.
И ще се отказваме ли вече и от добавката за ч.п.щом имаме личен асистент?Дано януари подредят нещата, че всеки се притеснява за и без това мизерните доходи.Без право на работа съм аз, не че ще и издържа да работя де.
За отпуските- нас ни караха да си ги вземем и да пишем в отчета отпуск.
Това от мен.
Ще се радвам да сме си взаимно полезни!Весели празници и най- вече здраве ви пожелавам!
Виж целия пост
# 543
Благодаря за информацията,и при нас въпроса с отпуските стоеше така,което не е коректно според мен,аз бях на шест часа,но за 2019 ще ги питам предварително за часове и заплащане и ако не ме устройва просто няма да преподпиша
Виж целия пост
# 544
А някой знае ли защо не внасят осигуровки?
Виж целия пост
# 545
Здравейте ,не съм много наясно,но моля ако някой е д ме просветли.....за какво бяха всички тези протести на майките чиито дечица имат нужда от личен асистент(тоест от майките си в ролята на личен асистент) и какво се промени след тях....питам защото за тази година намалят часовете ми от шест на четири часа,аз се грижа за възрастна жена,която е на легло,с памперси,със счупена дясна ръка и й е абсолютно невъзможно да прави сама каквото и да било,как така намалят часовете какъв им е критерия,нима смятат че състоянието й се е подобрили за една година и че има нужда от по малко грижи??напротив дори се налага повече часове да има човек до нея ,защото тя дори вода неможе да си налее сама.. Така,обадиха ми се от общината,говоря за Варна,казаха ми че ще съм на четири часа и от кога до кога се подават заявления ,при което аз казах че ще помисля дали ще продължа по тази програма,но не отидох,вчера ми се обадиха отново да ме попитат няма ли да си подавам заявление,аз им казах че няма и обясних защо,за състоянието на жената и че няма логика да се намалят часовете,а жената ми каза че не зависи от тях, това са им дали като информация парите били намалени,което е ясно те не определят правилата и средствата,но...попаднах на информация където е обявено колко пари са отпуснати как са с един милион повече за социални дейности и при всички тези суми от големи по големи да намалят часовете а съответно и заплатите за мен е абсурдно,подигравка и нещата ми изглеждат така че някъде някой просто си присвоява част от тези средства....поправете ме ако греша...в случая аз имам избор,мога да започна и друга работа,за жената ще се осигури грижа от друго място,но какво правят майките,които трябва да се грижат за децата си които нямат избор и немогат да започнат друга работа?Пак ще са 24часа плътно до децата си но ще им плащат още по малко,или може би за тях условията са други?Моля по компетентите от мен да ме просветлят,благодаря предварително!
Виж целия пост
# 546
Здравейте, кандидатствах за личен асистент ,,Асистент за независимо детство". Може ли някой да ми каже, какво  е заплащането на час. Благодаря Ви ! 😊
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия