Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Съвет избор на магистратура (HR)

  • 1 596
  • 4
 Здравейте, мами, искам да Ви попитам тези, които се занимават с човешки ресурси за съвет, тъй като ми предстои да направя важен избор за магистратура. Колебая се между трудова психология в СУ и Трудови пазари и развитие на човешките ресурси пак в СУ. Аз като че ли, клоня повече към трудовите пазари, но бих искала по-запознатите да споделят мнение коя специалност има по- голяма реализация като цяло в областа на HR.
Благодаря за отговорите и препоръките предварително!
Виж целия пост
# 1
Задължително ли трябва да е конкретно от СУ? Нямам представа какво стои зад тези "заглавия" - имам предвид програма, преподаване, адекватност и т.н.
Аз съм завършила тази в НБУ и съм силно пристрастна - програмата беше изцяло практически ориентираната  и адекватна спрямо реалната ситуация в бизнеса. Но това беше преди години, не знам дали и в момента поддържат нивото.

С коя част от ЧР-а имаш идея да се занимаваш в бъдеще?
Виж целия пост
# 2
Със сигурност не само в подбора на персонал.
Виж целия пост
# 3
По лични наблюдения големият проблем в ЧР е, че повечето 'специалисти' нямат никаква подготовка откъм правната страна на въпроса. Тези, които са завършили само психология си мислят, че като почнат реална работа това ще им е напълно достатъчно и Кодекса на труда, Кодекса за социалното осигуряване + купищата наредби ги гледат като телета в календар. Голяма част от ЧР си е чисто администриране и ако не познаваш законите си специалист само наполовина. Не знам какво е залегнало в програмите на двете специалности, които си избрала, но според мен се ориентирай към по-практически насочената в този аспект.
Виж целия пост
# 4
Здравейте, не ми се пускаше нова тема.
Завършила съм филология през 2009 и чак сега мисля, че успях да се ориентирам какво бих искала да запиша като магистратура.  Искам да се занимавам с администриране на досиета и евентуално подбор на персонал. Какво заглавие на магистратура да гледам и къде?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия