Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 147 604
  • 763
# 570
Да се сушат или запаряват зеленчуци и плодове е гастрономическо извращение. Но всеки си има вкус...
Виж целия пост
# 571
Защо?
Виж целия пост
# 572
Щото почти нищо хранително не остава в тях. Вкусни са стафидите в козунакът например,но да се слагат във всичко и да се яде със шепи от тях...! Не.
Виж целия пост
# 573
Щото почти нищо хранително не остава в тях. Вкусни са стафидите в козунакът например,но да се слагат във всичко и да се яде със шепи от тях...! Не.

deaf, в козунака какво полезно има? Нима сушеното месо е по-полезно от сушените плодове и зеленчуци? Или компотите и конфитюрите?...

Затова говорим за сушене при по-ниска температура.

Въпрос на личен избор....

Само отбелязвам: Темата е  "Уред за сушене на плодове и зеленчуци ".

Каква е рецептата за "луканките"? После как ги съхранявате?
В хладилника ги съхранявах. В нета има доста варианти на рецепти. Разгледах и си съставих собствен вариант за проба, но както казах, не съм очарована и само веднъж правих.

Пиши в търсачката "веган луканка рецепта" и си избери, която ти допадне.
Виж целия пост
# 574
Остава все нещо,как да не остава...
Винаги са се сушили плодове,зеленчуци,гъби...зимата като се сварят или накиснат са си много вкусни.

Днес суших банани,просто ни се приядоха Yum
Скрит текст:
Виж целия пост
# 575
Черни боровинки как сушите? Третирате ли ги някак преди това?
Виж целия пост
# 576
Някой правил ли е пастърма в този уред?
Виж целия пост
# 577
Може ли помощ - преди сушенето на гъбите печурки каква подготовка им трябва? Да ги мия ли или да ги обеля, или само да ги почистя с четка?
Виж целия пост
# 578
Аз бих ги измила.
Добре ме подсети за тях.Не съм сушила,но ще го направя скоро.
Виж целия пост
# 579
Много ароматни стават гъбите. Мия ги и ги режа на филийки.
 
Обикновено избягвам да суша плодове и зеленчуци, които не са сезонни и могат да се купят по всяко време на годината в прясно състояние, обаче изсушените гъбите даже и след повече от година-две са изключително ароматни.
Виж целия пост
# 580
Предполагам,че и бързо съхнат...
Виж целия пост
# 581
Днес си взех сушилня и я чакам с нетърпение. Семейството обичаме домашна храна с домашни подправки и зеленчуци. Плодовете ги предпочитаме свежи Simple Smile, но и тях ще опитаме
https://www.promooferti.com/%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be-%d0%bb%d0%b … d0%bb%d0%b8-2020/
Виж целия пост
# 582
Моля кажете от какъв сорт домати сушите на сушилката. От тези от консервния сорт ли, по-месестите продълговати, или други? Колко време се сушат?
Виж целия пост
# 583
Домати суша, каквито ми подарят, дълги, кръгли, няма значение. Всичките стават. Изхвърлям течната част със семената (всъщност я ползвам за доматен сок). Понякога режа на "филийки", понякога слагам половинки, зависи от доматите. Никога не мога да посоча време, защото зависи от много фактори ( сорт, дебелина на парчетата, как са подредени в скарите, каква температура)....
Виж целия пост
# 584
Здравейте. Взехме си машина за сушене. Направих около 10-на кг праскови  и всичко се изяждаше преди да стигне да се сложи в буркан. Ще правя още и дано стигнат до зимата. Направих за проба сушени домати и ги сложих в зехтин, но са много твърди. Явно трябва да ги вадя по-рано.
Сега сложих няколко наденици с идеята да направя подобие на луканки. Сварих ги за 2-3 мин във вряща вода и станаха много дебели. Колко време ще им трябва на 40 градуса? Дали имате някоя лесна рецепта за тях? Гледах темата за колбасите, но ми изглежда сложно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия