Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на Котки Тема 99

  • 33 339
  • 771
# 585
Дааа Heart Eyes
Лекси, радвам се, че котаракът се е оправил Hug
Виж целия пост
# 586
Кот Лексов Осем Петски се е справил като мъж, браво Simple Smile
Абра и плюшената перничанка големи сладкиши, изпаднахме в любов от раз Simple Smile
Виж целия пост
# 587
Колко мачкотене има на предните страници!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 588
Котето не издържа до сутринта...  Cry Беше супер дехидратирано (от диария му докарахме запек с помощта на вет. пауч - последно това беше прояло, иначе си беше заклето сукалче. 4 дена стоя само на глад и кърма, докато реши, че ще вкуси пауч.) Аз направих две груби грешки: едната е да го сложа на ел. Одеало (от там допълнително се е дехидратирало) и другата - да го преместя в друга стая, където не е могло да се ориентира с водата (беше в друга купичка). Същата вечер се обадих отново на нашата ветка и тя каза, че вероятно причината е била друга - вирус. Майката на котето също е много неопитна, от друга страна. Не ги е чистила добре и дупетата на двете й малки бяха възпалени. От там аз бях решила да дам антибиотик, понеже не ми се случва за първи път да видя новородени да умират от инфекция с подути дупета. Ветеринарката ни се оказа права за вируса. Забелязах, че майката киха, рядко, но киха.
Сега се моля за сестричката й. Дано поне тя оздравее. Тя пък се е самоотбила - въобще не се навира да суче от майка си. Хапва паучове, но само сосчето. Но подуше ли кюфтета и риба веднага се обажда да иска. Гранули и пастет се отказва да ръфа. И тя е много хилавка - много отслабна. Стискайте ни палци... Praynig

Виж целия пост
# 589
Ще стискаме  fingerscrossed, дано поне другото котенце оцелее. Praynig
Ветката ви да вземе да види и майката, и да уточни за какъв вирус става въпрос. Peace
Виж целия пост
# 590
Много съжалявам за кот...само не можах да разбера защо не го заведохте на вет да му прелее течности както те посъветвахме...дано поне другото котенце оцелее Praynig
Виж целия пост
# 591
Дриймче, ами тя през деня е била на вет с него, котето късно вечерта рязко се е влошило и не е издържало до сутринта. Ние когато давахме акъл котенцето вече си е било отишло  Sad. Да се надяваме, че има възможност другото да бъде спасено. Praynig
Виж целия пост
# 592
Дано, дано... Praynig Лъки на 2 месеца беше с бронхит и стоя няколко дни в клиника на АБ, вливания, инхалации и после цял месец вкъщи на лекарства. Много са кекави бебенцата Hug
Виж целия пост
# 593
Съжалявам за котето  Sad
Виж целия пост
# 594
Съжалявам и аз за малката душичка... Дано второто мъниче оцелее.

Скъпи котешки мами, изкопах от дебрите на нета нещо много ценно, преведох го и сега го предоставям на вас, с надеждата, че ще ви бъде от полза. Танче, мисля, че си струва този материал да бъде сложен в началото на темите, за да го намират лесно нуждаещите се. Лично мнение: дано са повечко тези нуждаещи се!

Скрит текст:
Често собственикът на котка има желание да вземе още една, но се бои, че „стародомецът“ ще заеме агресивна позиция, ще започне да ревнува, ще се опитва да изгони новодошлия, ще ревнува собственика,  с една дума ще сътвори истински ад. Всъщност не всичко е толкова трагично. Ако представим котките правилно една на друга, ако им дадем възможност да свикнат, то в дома ще се възцари мир и покой.
Трябва веднага да кажем, че на стопанина е нужно да се запаси с търпение, защото привикването няма да се случи мигновено, а  ще са нужни седмици, а понякога и месеци. Ако старата котка има опит с живеене с други котки (например в питомник), следва да предположим, че ще й бъде по-лесно да свикне с новата, отколкото на онази писана, която от най-ранна възраст е единствено животно в дома и даже няма представа, че на света има и други котки.
Едва ли ще могат да привикнат две половозрели котки: ще маркират територия, ще се бият. Изходът е кастрация на едното, а най-добре на двете животни. Само тогава двете животни ще могат да живеят заедно, а дали ще се сприятелят, зависи от характера им.
Болшинството собственици, не знаейки как да постъпят, избират да наблюдават сетествения ход на събитията, като се надяват, че котките ще се сприятелят. Случва се и така понякога, но рядко: най-често появата на нов любимец в дома се възприема на война и започват сериозни схватки. След схватките стресът е гарантиран и на победения, и на победителя, което на свой ред може да се изрази в неочаквана посока: може да започнат да ходят на тоалетна извън определените места, да проявяват агресия, да се крият от стопанина и т. н.
След неудачното първо запознанство по-старата котка ще продължи да пердаши новодошлата, а тя или ще се примири да търпи обиди, изпитвайки постоянен дискомфорт, или ще се впусне в битки за място под слънцето, надявайки се да получи реванш. Ето няколко стъпки, които е нужно да бъдат предприети, за да бъдат животните правилно представени и да привикнат безболезнено.
СТЪПКА ПЪРВА:
В началото новодошлата трябва да бъде държана в отделна стая, за да могат котките да привикнат постепенно с миризмата една на друга, като при това да не могат да влизат в непосредствен контакт. Новодошлата трябвада има свои собствени тоалетна, съдове за хранене, играчки, място за точене на нокти.
Котките ще започнат да завират лапи под вратата, да се миришат, даже могат да си ръмжат и съскат, но това е напълно нормално и не трябва да се възпрепятства.
Хубаво еда се дава едновременно от двете страни на вратата храна, за да асоциират котките миризмата една на друга с положителни емоции. Давайте им например любимите лакомства.
Като мине една седмица, сменете местата им в стаите. Така новачето може да изучи дома, а „старият кокал“ да се убеди, че и тази стая си остава в негово владение и никой не я е окупирал.
Зоопсихолози съветват да се галят животните последователно, за да могат да се смесят миризмите им. Може със суха кърпа, а още по-добре с ръце – галите първата котка, после втората, после пак отначало.
СТЪПКА ВТОРА: изучаваме се един друг
На този етап е добре да седаде възможност на животните да се виждат един друг, но без възможност за физически контакт. Добре е, ако имате стъклена врата, или може да се опъне здрава мрежа на рамката на отворената врата, или прсто много голям кашон със здраво закрепена мрежа на цялата една страна. Идеята е да им се дава храна в близост една до друга, за да могат да привикнат да ядат в присъствието на другата, без да се страхуват, че храната им ще бъде отнета. Сигнал за трета стъпка, а именно среща очи в очи, е моментът, когато престанат да обръщат внимание една на друга.
СТЪПКА ТРЕТА: очна ставка
Оставяме вратата отворена, така че животните да могат да се виждат едно друго, без да навлизат в чуждата територия. Ако си посъскат за авторитет, няма нищо страшно. Ако сте следвали първа и втора стъпки, можете да бъдете уверени: всяко от животните си е съставило достатъчна представа за другото и много бързо ще се успокои.  Сега вече можете да започнете да ги храните в една стая, като им сложите да ядат в двата срещуположни ъгъла на стаята. С всяко хранене съкращавайте дистанцията помежду им. Ако питомците ядат спокойно една до друга, без да изпитват дискомфорт, можем да не се безпокоим повече за тях, а след като ги понаблюдаваме още няколко часа, да счетем, че мисията по внедряването на нов любимец в дома е изпълнена!
Виж целия пост
# 595
Малък ъпдейт.
Вече сме на новото място. За сега стои само в  една стая. Започна със старите неща от малък. Дърпа пердетата.. Скоро ще ги сменям май. И мяука щом остане сам. Което е нормално.
За жалост не мога да ви покажа снимки, защото съм с телефона.
Виж целия пост
# 596
Сладкият бузльо той. Да му надърпаш кръглите бузки от мен. И нацелуваш! А защо не му вземете още един такъв сладур, да са си двамката, да не се чувства зле, когато се налага да стои сам. Знам, че човек не може да стои все в къщи заради детето или котето, но поне по отношение на котето има удачно решение.Аз навремето взех две котета наведнъж, точно поради тази причина. Само дето Бръмбото реши, че мадамите са му по-мили (ама не съм ли гадна свекърва)  и сега идва само да столува. Но докато растяха, бяха много трогателни. Спомням си първата им нощ при мен. Бяха дивички, несвикнали с хора. Щом ги извадих от транспортната клетка, веднага се навряха под гардероба. През нощта излязоха да разузнаят обстановката. Бръмбо, щом се усетеше изгубен, надаваше писък. Тогава Лолитката тичаше при него и го целуваше по муцунката, за да го успокои. Милата ми тя, винаги е била с добро сърчице. А Бръмчото така си остана дивичък, не дава да го пипам. Смешното е, че сам си идва понякога, когато се усети в добро разположение на духа, да се свие до мен да поспи. Иди, че му разбери котешката логика. А е котарак за страх, седем кила. Никой от кварталните пичове не може да му излезе насреща. Като го пипнеш, е мускулест като гимнастик. И огромен.
Виж целия пост
# 597
След като миналата седмица усърдно говорехте за хернии, аз като една добра потребителка на форума не спрях да се взирам в корема на котьо. Та така, едва устискала до събота сутрин се занасяме целия прайд до кабинета на ветеринаря да рече дали му има нещо на котьо или просто успешно сме го окръглили и него, та да си личи, че сме от едно семейство. Та доктора рече, че нищо му няма, прекалила съм с четенията на форуми и успешно си отглеждам дундьо. Дундьо, с индианско име Толумбичка, иначе познат в обществото като Багира тежи 5 кила на 7 месеца!!!! Според доктора ще стане тежък и голям котак, защото всъщност не бил дундьо, бил дълъг и висок и тез му кила били пропорционално разпределени по тялото му. Сега ми остава въпроса аз дебела ли съм, или просто прекалено ниска ?!?!?
Виж целия пост
# 598
След като миналата седмица усърдно говорехте за хернии, аз като една добра потребителка на форума не спрях да се взирам в корема на котьо. Та така, едва устискала до събота сутрин се занасяме целия прайд до кабинета на ветеринаря да рече дали му има нещо на котьо или просто успешно сме го окръглили и него, та да си личи, че сме от едно семейство. Та доктора рече, че нищо му няма, прекалила съм с четенията на форуми и успешно си отглеждам дундьо. Дундьо, с индианско име Толумбичка, иначе познат в обществото като Багира тежи 5 кила на 7 месеца!!!! Според доктора ще стане тежък и голям котак, защото всъщност не бил дундьо, бил дълъг и висок и тез му кила били пропорционално разпределени по тялото му. Сега ми остава въпроса аз дебела ли съм, или просто прекалено ниска ?!?!?

Абе според мен по-скоро си си купила огледало, което разтегля изображението хоризонтално Joy Joy Joy А на котьото му правите удобно за мачкотене коремче  smile3508 така че аз завиждам. Още повече както сега съм далече от пухеното шкембенце на моята мила Лолитка smile3518 Намачкайте и заради мен, моля!
Виж целия пост
# 599
Еййй, изпуснала съм снимката на Стейси обградена от котки, язък!
...
Уфф, и аз така - нищо, следващия път!  Simple Smile

Късметка е уникална на предколедната фотосесия - то поза, то косматост ...  Hug

Лъки не можах да видя, не ми се отвори линка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия